Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΣΟΒΑΡΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μετά την ανακοίνωση της ΄΄συμφωνίας΄΄ στο Eurogroup και την ενημέρωση των μελών της κυβέρνησης φαίνεται να υπάρχουν όχι απλώς διαφορετικές απόψεις αλλά έντονες διαφωνίες.
Το άρθρο του Μανώλη Γλέζου, όπου εμφανίζεται να ζητεί και συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό,  είναι ενδεικτικότατο ενώ η κυβέρνηση απαντά στο άρθρο λέγοντας ότι ο κ. Γλέζος δεν είναι σωστά ενημερωμένος.
Ο κ. Μητρόπουλος γνωρίζοντας πολύ καλά την γλώσσα της νομικής επιστήμες και των εγγράφων μιας συμφωνίας δήλωσε ότι ΄΄πρέπει να επανεκτιμηθεί το προσύμφωνο που υπογράψαμε με τους εταίρους μας΄΄.
Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε σαφώς ότι στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί η υπόσχεση στον λαό, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση!!

Αντίθετα άλλα στελέχη της κυβέρνησης υπερασπίζονται αναφανδόν το προσύμφωνο και μάλιστα με εξαιρετικά έντονο ύφος.

Έτσι η κυβέρνηση των 20 ημερών φαίνεται να κλονίζεται.
Τα προβλήματα μεγάλα, οι υποσχέσεις πολλές, οι αντιθέσεις έντονες, ο ρεβανσισμός στα ύψη, η διχόνια σε ανάπτυξη, η ρητορεία της δεκαετίας του ΄80 προ των πυλών, ο διχασμός του λαού εμφανέστατος ακόμη μια φορά.
Σ΄αυτό το περιβάλλον η κυβέρνηση καλείται να αποδείξει πρωτίστως την αξιοπιστία της στον λαό και δευτερευόντως στους εταίρους μας.
Γι΄αυτή την αξιοπιστία δεν μίλησε κανείς ως τώρα παρ΄όλο που οι βασικοί ΄΄παίκτες΄΄ στην ευρωζώνη το επεσήμαναν με εμφαντικό ύφος.

Όλοι αναλώνονται σε συζητήσεις πολλές φορές άνευ αξίας και ουσίας. Πρωταρχικό ρόλο σ' αυτό παίζουν τα κανάλια όπου η εντύπωση είναι η λεία στο κυνήγι της δημοσιότητας.
Η αριστερή έκφραση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λάβει θέση ακόμη αφού κανείς ως τώρα δεν έχει δηλώσει κάτι για το προσύμφωνο. Σημαίνει ότι είτε διαλέγουν σ΄αυτή την φάση την σιωπή ώστε να μην επιβαρύνουν το κλίμα είτε συμφωνούν με το προσύμφωνο και βλέπουν την θέση τους κυρίως στην διακυβέρνηση της χώρας.

Στο σκηνικό αυτό θα προσθέσουμε και την αντιπολίτευση, που καραδοκεί αγωνιωδώς για την ενδεχόμενη αποτυχία της διακυβέρνησης, κρύβοντας τις ισχυρές αδυναμίες της και την αναταραχή που έχει εκδηλωθεί και συνεχώς εντείνεται στους κόλπους της ύστερα από τις εκλογές.
Το φαινόμενο παρατηρείται εντονότερα στην Νέα Δημοκρατία όπου όλοι προσπαθούν να πάρουν θέση, που υπόσχεται πολλά για το μέλλον. Δελφίνοι, δελφινάρια και λοχαγοί με υπολοχαγούς με τα όπλα ΄΄παρά πόδας΄΄!!

Εκείνο που αντιλαμβανόμαστε είναι ότι η κατάσταση δεν είναι μόνο κακή αλλά καθημερινά χειροτερεύει ενώ θα έπρεπε να έχει ξεκαθαριστεί από πριν τις εκλογές η πορεία όλων των παραγόντων και να μην έλθουν καταστάσεις πειραματισμών στη χώρα.
Κάθε άλλο παρά από πειραματισμούς έχει ανάγκη η χώρα μας, σ΄ ένα περιβάλλον όπου δοκιμάζεται η συνοχή μας και η οικονομία μας.
Φαίνεται ότι το πολιτικό προσωπικό δεν συγκινήθηκε στην είδηση ότι την Τρίτη ήταν ενδεχόμενο ο λαός να υποστεί το black out στην  ρευστότητα της αγοράς από τις τράπεζες!
Η αδιαφορία αυτή δεν εμφανίζεται πρώτη φορά άλλωστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...