Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ :  ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!!

Με δεδομένα όσα συνέβησαν σήμερα και με την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη Βουλή χθες εκτιμούμε τα εξής (τολμηρό αλλά το κάνουμε γιατί η τόλμη έχει και την ομορφιά της):


ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ

ΓΙΑΤΙ:


1, Η κυβέρνηση έχει υποχωρήσει από τις αρχικές θέσεις της, που ήταν άκαμπτες από την αρχή. Που έγινε η υποχώρηση; Στην απαίτηση να κουρευτεί το χρέος.

2. Η κυβέρνηση δεν συζητά την διακοπή των ιδιωτικοποιήσεων. Η χθεσινή αναφορά του κ. Τσίπρα ότι ΄΄συζητάμε κάθε περίπτωση επένδυσης και κατά περίπτωση μόνο΄΄ ήταν  μαγική με τα απαραίτητα μηνύματα στους σωστούς αποδέκτες.

3. Τα επιχειρήματα που παραθέτει η κυβέρνηση δεν είναι παράλογα ούτε έχουν οικονομικές απαιτήσεις. Αυτό απαλλάσσει τις κυβερνήσεις των κρατών μελών να πείσουν τις αντιπολιτεύσεις τους στα κοινοβούλια για νέες χρηματοδοτήσεις. Η αναγκαία χρηματοδότηση για τους επόμενους τρεις μήνες ικανοποιείται από το υπάρχον πρόγραμμα του ELA σχετικά με τις τράπεζες ενώ για την αποπληρωμή των ομολόγων μπορεί να υποχωρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην αποδοχή να επεκταθεί το όριο των 15 δις ευρώ για την έκδοση εντόκων γραμματίων στα 25 - 30 δις, πράγμα χωρίς κόστος για τα κράτη - μέλη.

3. Το ενδεχόμενο πτώχευσης και στη συνέχεια ενδεχομένως grexit επιφέρει μεγάλες ανατροπές στην καρδιά της συνθήκης του Μάαστριχτ. Απλά αλλά με κόστος θα αλλάξουν τα όρια της ΕΕ επίπτωση άκρως σοβαρή για τις ισορροπίες στην Μεσόγειο για λόγους που κατανοεί ο καθένας. Η παράμετρος της εξωτερικής πολιτικής δεν αναφέρθηκε από κανένα ως τώρα. Κι όμως είναι η πιο σημαντική ανάμεσα στις υπόλοιπες. Η εξωτερική πολιτική για της Ευρώπη και όχι μόνο για την Ελλάδα. Δείτε το ζήτημα της Ουκρανίας που αποτελεί μια σπίθα σε ένα εκκολαπτόμενο πόλεμο με ανυπολόγιστες διαστάσεις και επιπτώσεις.

4. Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Μεθερμηνευόμενο, στο ενδεχόμενο μη αποδοχής της Ελληνικής πρότασης η κυβέρνηση θα καταφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις αποφάσεις της στο παρελθόν και με την επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική εξαθλίωση  ενός λαού ιδρυτικού μέλους της ευρωπαϊκής οικογένειας. Τεράστιο πλήγμα στην συνοχή της ΕΕ και ασφαλώς και της Ευρωζώνης.

5. Οι παραπάνω ενέργειες θα δώσουν το έναυσμα της αμφισβήτησης της ύπαρξης μιας οικονομικής ένωσης που στερείται της αρχής της αλληλεγγύης και του σεβασμού απέναντι στην κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας. Επιχειρήματα αξεπέραστα σε επίπεδο μιας δικαστικής μάχης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Και για να προχωρήσουμε ακόμη πιο πολύ. Η Ελλάδα θα προχωρήσει σε οικονομικές απαιτήσεις από τους δανειστές για τις επιπτώσεις που προκάλεσαν σ΄ένα λαό. 

6. Τα κράτη - μέλη δεν θα έχουν οικονομικές επιπτώσεις με το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την ΕΕ και την Ευρωζώνη. Ήδη οι μηχανισμοί των υπουργείων οικονομικών τους έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις επιπτώσεις περνώντας τες στους μηχανισμούς της ΕΕ. Οι επιπτώσεις θα αναπτυχθούν στα εσωτερικά των κρατών μελών. Ο ευρωσκεπτικισμός θα νικήσει, θα επιβληθεί και οι σημερινές κυβερνήσεις θα εξαφανιστούν. 

7. Η Βρετανία δεν επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την ΕΕ. Τα συμφέροντα των Βρετανών είναι ισχυρά και εντός της ΕΕ παρ΄όλο που δεν είναι στην Ευρωζώνη κι αυτό από επιλογή τους για πολλούς και διάφορους λόγους.

8. Στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ΕΕ ανοίγει ένας σημαντικός δρόμος σε επιρροές της Ρωσίας σε κράτη μέλη της ΕΕ. ή ακόμη και σε υποψήφια κράτη προς ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

9. Το μέλλον της Ελλάδας εκτός ευρωζώνης και ΕΕ θα κοστίσει πάρα πολύ για χρονική διάρκεια με ημερομηνία λήξεως. Επομένως ό,τι έπαθε ο λαός έπαθε. Οι γενιές των 30ηδων και μέχρι των 40ηδων έτσι κι αλλιώς δεν θα χάσουν τίποτα πάρα πάνω. Πάντα με αυτού του είδους τα φαινόμενα επιφέρουν επιπτώσεις περισσότερο σε κάποιους για το καλό των επομένων. Φαίνεται κυνικό αλλά μια ψύχραιμη και αντικειμενική ανάλυση απαιτεί να θέτει όλους τους παράγοντες στο τραπέζι.

10. Το τελευταίο επιχείρημα. Ήδη η γλώσσα της διπλωματίας έχει μιλήσει. Πολλά από τα θεσμικά στελέχη από διάφορα όργανα της ΕΕ έχουν περιορίσει την σκληρότητα του λόγου. Παρατηρήστε το. Έχει ενδιαφέρον και αποτελεί το παράθυρο όχι του grexit αλλά της άμεσης επίλυσης του προβλήματος της χώρας μας που είναι προέκταση των εσωτερικών προβλημάτων της δομής μιας ένωσης με ένα νόμισμα που είναι ο αντίπαλος του δολαρίου αλλά ταυτόχρονα και ο φίλος του!!!!!
Έχετε υπ΄όψη σας για το νόμισμα ΄΄ευρωδολάριο΄΄;

Συμπέρασμα. Ο κ. Τσίπρας όχι μόνο είναι τυχερός αλλά είναι και ο άνθρωπος που θα φέρει τρομακτικές αλλαγές στην δομή της Ευρώπης ωφέλιμες για όλους τους λαούς. Οι συνθήκες ωρίμασαν την κατάλληλη ώρα για εκείνον. Είναι καταδικασμένος να επιτύχει.
 Σε αντίθεση, οι συνθήκες ήταν εντελώς ακατάλληλες για την πολιτική διαδρομή του κ. Σαμαρά και των άλλων επικεφαλής των προηγουμένων κυβερνήσεων.

Φίλοι αναγνώστες μπορεί να μην συμφωνείτε με την επιχειρηματολογία μας. Μπορεί να σκεφθήκαμε ακραία. Για μας η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι αρχή και δεν εξαρτάται από ...χρώματα και ...ιδεοληψίες!!!! Πάνω απ΄όλα για μας είναι η χώρα μας, η πατρίδα μας και όχι οι μικροκομματικοί σχηματισμοί και τα συμφέροντα. Καιρός να συντονιστούμε όλοι πάνω σ΄αυτή την αρχή.

AΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...