Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ....

Πρωί σήμερα προειδοποιήσαμε ότι δεν τελείωσε τίποτα. Το καλό κλίμα στις αρχικές συζητήσεις δεν σήμαινε ότι ο δρόμος θα ήταν εύκολος!!!
Τσίπρας και Βαρουφάκης συνάντησαν στην αρχή κάποιους ΄΄λοφίσκους΄΄ στην ιεραρχία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.
Το ΄΄Έβερεστ΄΄ είναι μπροστά μας. Αύριο η πρώτη μεγάλη συνάντηση, Βαρουφάκης - Σόϊμπλε.
Ο τελευταίος τηρεί σιγήν ιχθύος τις τελευταίες ημέρες. Περίεργο, θα λέγαμε!!
Όμως έχει ερμηνεία. Αναμένει όπως και η κ. Μέρκελ τις τε- α τετ συζητήσεις τους.

Όπως γράψαμε νωρίς το απόγευμα το σύνολο της χρηματιστηριακής αγοράς ήταν με το ΄΄δάχτυλο στην σκανδάλη΄΄.

Η είδηση δεν ήλθε από τις δηλώσεις Τσίπρα-Ολάντ αλλά από το πρακτορείο Ρώϋτερς. Το τηλεγράφημα ανέφερε ότι η κ. Μέρκελ μηνύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στις γραμμές που είχε και πριν. Συμβούλεψε δε την κυβέρνηση να αναστείλει όλες τις υποσχέσεις της στον Ελληνικό λαό.
Η είδηση έφθασε ακριβώς στις πέντε όταν η Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά βρίσκονταν στο τέλος της ήδη στις δημοπρασίες των 15 λεπτών. Παρ΄όλο που θα ανέμενε κανείς οι ξένοι ΄΄παίκτες΄΄ στο χρηματιστήριο να είχαν καλύτερη και γρηγορότερη πληροφόρηση, δεν συνέβη κάτι και η αγορά κινούνταν στους ρυθμούς των προηγούμενων ωρών. Πολλά στελέχη της αγοράς δεν το κατάλαβαν καν με αποτέλεσμα να κλείσει ο γενικός δείκτης με μικρή άνοδο και με μεγάλους όγκους συναλλαγών.

Τι γίνεται τώρα; Να σημειώσουμε ότι το Γερμανικό χρηματιστήριο σημείωσε την ώρα εκείνη απώλειες αντιδρώντας σε επόμενες κινήσεις.
Κατήφεια και απογοήτευση συνόδευσαν την είδηση. 
Όπως είπαμε τώρα θα δούμε τις αντοχές και τις ανοχές. Οι σημερινές συναντήσεις έβγαλαν μια κρυφή είδηση. Ο κ. Ολάντ δήλωσε ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα, που,όμως, στην οργάνωση του κράτους στην εξάλειψη της φοροδιαφυγής!!!! Άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε!!! Επί της ουσίας ουδείς λόγος. Άρα διατηρεί ουδέτερη στάση, τουλάχιστον σε επίπεδο δηλώσεων, αναμένοντας την συνάντηση των Ελλήνων με την κ. Μέρκελ. Και η συνάντηση με τον κ. Σούλτς διαπιστώθηκε η ίδια εικόνα. Στάση ουδέτερη. 
Ομοίως από την πλευρά του κ. Γιούνγκερ. Εκεί οι δηλώσεις περί φοροδιαφυγής ήταν περισσότερο έντονη που (κατά την άποψή μας ) ο κ.Γιούνκερ ήθελε να τονίσει ότι οι κατηγορίες που δέχθηκε για ανάλογα φαινόμενα και μάλιστα με λίγη διαφθορά ήταν λάθος. 

Μετά την συνάντηση με τον κ. Σόϊμπλε η Ελληνική πλευρά πρέπει να κάνει λογαριασμό, να αποτυπώσει τα αποτελέσματα μέχρι τώρα ώστε να διαμορφώσει νέες θέσεις, σε απάντηση των αντιδράσεων της Γερμανικής πλευράς.

Προβλέψαμε σωστά  για έκτακτο Eurogroup. Την μεθεπόμενη Δευτέρα έχουμε εργασίες Eurogroup με μοναδικό θέμα τα θέματα της Ελλάδας.

Θα μεσολαβήσει Euro working Group και μια εξαιρετικά σημαντική συνάντηση, Ομπάμα - Μέρκελ.
Σ΄αυτή την συνάντηση θα φανούν οι προθέσεις του κ. Ομπάμα και πως θα επηρεάσει την Γερμανική θέση. 
Μόλις τώρα δημοσιεύθηκε είδηση - ανακοίνωση του ΔΝΤ που διαψεύδει τον κ.Βαρουφάκη που έφερε το ΔΝΤ να έχει δεχθεί από τον κ. Βαρουχάκη το πρόγραμμα και τα αιτήματα της κυβέρνησης. 

Ο χρόνος είναι πολύτιμος. Η κυβέρνηση όσο προχωρεί θα βρίσκεται σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Θα στριμώχνεται ακόμη πιο πολύ. Είμαστε σε εξαιρετικά δύσκολη καμπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...