Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΟΣΑ ΚΑΙ Ο G20 KAI TO IIF

Σήμερα συνεδριάζει η σύνοδος των G20 στην οποία συμμετέχουν και άλλοι φορείς όπως εκπρόσωπος του ΟΟΣΑ και του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου  (IIF).
 Όλοι δήλωσαν ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη, το παράθυρο συμβιβασμού κλείνει ολοένα και περισσότερο και ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να αποφευχθεί το Grexit, το οποίο βλέπουν να έρχεται κάτω από τις σημερινές συνθήκες.

Η σύνοδος των G20 θα συζητήσει το θέμα της χώρας μας αν και δεν βρίσκεται στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης.

Στο πλαίσιο της ανεύρεσης ρευστότητας και στήριξης των τραπεζών είναι και η σημερινή συνάντηση Δραγασάκη και τραπεζιτών.

Κύκλοι συζητήσεων σε όλα τα επίπεδα αναζητούν τρόπο διαφυγής από το ανεπιθύμητο. Οι χθεσινές δηλώσεις στην Βουλή φέρνουν σε πλήρη δράση όλα τα όργανα διαχείρισης χρήματος σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν μη τι άλλο η κυβέρνηση κατάφερε να ερεθίσει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα κι αυτό σημαίνει την παγκοσμιοποίηση του Ελληνικού προβλήματος που από μια πλευρά μάλλον θετικές εξελίξεις μπορεί να φέρει.

Όμως σήμερα ήδη τα Ελληνικά ομόλογα πήραν την κατηφόρα και το Ελληνικό χρηματιστήριο σημειώνει σημαντικές απώλειες της τάξης του 5,5%, ευτυχώς μέχρι στιγμής με χαμηλές συναλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...