Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΥΡΩΣΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΧΡΥΣΟ

Αν ήθελε κανείς να μετρήσει την ευρωστία των χωρών σε επίπεδο οικονομίας θα κατέφευγε στην ποσότητα των πολύτιμων λίθων που κατέχει. Κι επειδή την πρώτη θέση στην αξία των πολύτιμων λίθων κάτω από τους κανόνες που έχει θεσμοθετήσει ο ίδιος ο άνθρωπος πριν από πολλά χρόνια είναι ο χρυσός θα έψαχνε να βρει την θέση κάθε χώρας στην κατοχή ποσότητας χρυσού.
Η παράμετρος αυτή στην ουσία δείχνει και την ποιότητα των κοινωνικών παροχών γενικώς. Δεν αποτελεί, όμως, το βασικό κριτήριο αυτό. Εξαρτάται και από άλλους παράγοντες. 
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αποτελεί μια παράμετρο εξαιρετικά κρίσιμη για την οικονομία της χώρας.

Την πρώτη θέση, λοιπόν, στην κατάταξη κατέχουν οι ΗΠΑ με τεράστια αποθέματα συγκριτικά με άλλες χώρες ακόμη και με την δεύτερη, που είναι η Γερμανία. Την τρίτη θέση κατέχει η Ιταλία ακολουθούμενη από την Γαλλία και μετά την Ρωσία. Η τελευταία να σημειώσουμε ότι αύξησε την ποσότητα χρυσού κατά 20% ενώ αύξηση σημείωσε και η Τουρκία κατά 12%.

 Στο πιο κάτω διάγραμμα φαίνεται η διακύμανση της τιμής του χρυσού τα τελευταία χρόνια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...