Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!!! ΘΕΩΡΙΕΣ ΧΑΟΥΣ!

Καθημερινά το πολιτικό σύστημα δείχνει την γύμνια της χώρας μας, δείχνει την ανικανότητα να λύσει τα προβλήματα που το ίδιο δημιούργησε, δείχνει την έλλειψη γνώσης και εμπειρίας, δείχνει την ελαττωματική  αγάπη για την πατρίδα!!

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να ακολουθεί την δική της τακτική, να ζητεί χωρίς να υπόσχεται και χωρίς να τεκμηριώνει την θέση της απέναντι στους ΄΄θεσμούς΄΄. Η ανεξήγητη αυτή τακτική έχει συνέπειες και μάλιστα πολύ σύντομα. 
Η ΄΄δημιουργική ασάφεια΄΄ ούτε ευνοεί ούτε και αποτελεί εργαλείο διαπραγμάτευσης. 
Ο κ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι σκόπιμα χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της ΄΄δημιουργικής ασάφειας΄΄!!! Ευτελισμός και απαξίωση της ίδιας της κυβέρνησης!!!

Η στασιμότητα της χρηματοδότησης από τις Ευρωπαϊκές πηγές με ευθύνη της κυβέρνησης προήλθε. Να θυμηθούμε ότι ο κ. Βαρουφάκης παρουσιάστηκε στο τελευταίο Eurogoup να ζητεί την παράταση χωρίς χρηματοδότηση. Σήμερα ψάχνει να βρει χρηματοδότηση και όταν ο κ. Ντράγκι δήλωσε ότι δεν πρόκειται να λάβει η Ελλάδα ούτε σέντ μέχρι να έλθει η ώρα της αξιολόγησης των υπεσχεμένων από τον κ. Βαρουφάκη, ο κ. Τσίπρας μίλησε περί θηλιάς  στο λαιμό της χώρας.

Μπορεί η κυβέρνηση να χαίρει της αποδοχής της κοινής γνώμης,  αντίθετα με όλη την παγκόσμια κοινότητα. έχει χάσει κάθε θετικό έρεισμα. 
Υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης ακόμη και της πιο προηγούμενης με θρασύτητα εμφανίζονται στα κανάλια ως μεγάλοι δάσκαλοι και γνώστες της κατάστασης να συμβουλέψουν τους σημερινούς υπουργούς πως να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Ντροπή!!! Γιατί δεν το έκαναν οι ίδιοι όταν ήταν στην εξουσία;

Το αίσχος που είδαμε με τις ουρές  στο ΙΚΑ την εβδομάδα που πέρασε, είναι η κατάντια της χώρας με υπεύθυνους τους πολιτικούς κουμανταδόρους! Η εικόνα αυτή μόνο σε αφρικανικές χώρες εμφανίζεται. Κι όμως το πολιτικό σύστημα συνεχίζει να βρίσκεται στα κανάλια να...διδάξει!!!
Άπειρες οι δηλώσεις των στελεχών της σημερινής κυβέρνησης και της προηγούμενης περί πλήρους ασφάλισης όλων των πολιτών. Κι όμως οι ουρές δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. 
Αν έχει υπομονή κάποιος να ερευνήσει το θέμα σε βάθος θα διαπιστώσει ότι όλες αυτές οι δηλώσεις ήταν και είναι σκανδαλώδη ψεύδη. Η περίθαλψη τελεί κάτω από προϋποθέσεις, αυτές που ίσχυαν και πριν δέκα χρόνια με μικρές τροποποιήσεις.

Η αριστερή κυβέρνηση με την έλλειψη σοβαρού πολιτικού λόγου, σοβαρής τεκμηρίωσης και ισχυρής θέσης στην διακυβέρνηση της χώρας, χωρίς στοιχειώδη στρατηγική, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς στόχους, είναι υπεύθυνη για την στροφή της ρητορείας στις ενδυματικές επιλογές των στελεχών της και στην φλυαρία σε μια κρισιμότητα της ιστορικής διαδρομής της!!!
Ο τσαμπουκαλίστικη πολιτική περνά μόνο στο εσωτερικό της χώρας και δεν αγγίζει στο ελάχιστο τους εταίρους μας ή τους δανειστές μας. Η αξιοπρέπεια δεν αποκαθίσταται με τον τσαμπουκά. Μαγκιά είναι να προσελκύσεις το ενδιαφέρον των επενδυτών, να προκαλέσεις με δημιουργικές ιδέες, με πειθαρχία και σεβασμό σε όλους είτε προς την εσωτερική αγορά είτε στην παγκόσμια, με οργάνωση του κράτους. με δυνατούς  κρατικούς μηχανισμούς. 
Προκαλούμε το γέλιο στους εταίρους μας όταν την υποχρέωση του κράτους για την είσπραξη των φόρων να την μεταθέτουμε στους....τουρίστες!!!! Οίμέ!!!
Η Σουηδέζα αντί να κάνει διακοπές και ό,τι άλλο, θα τριγυρνά στους δρόμους της Μυκόνου καλωδιωμένη!!!  
Δεν είναι μέτρο η αφήγηση ότι αν η χώρα καταρρεύσει θα ΄΄μπουκάρουν τζιχαντιστές και μετανάστες΄΄!!  Εξυπνάδα ρεαλισμού θα ήταν η απόδειξη ότι υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα, συγκεκριμένες θέσεις, πειθαρχία και αποφασιστικότητα. Κορώνες και ιαχές μόνο σε περίοδο πραγματικού πολέμου μπορούν να περάσουν. Ούτε και στο κοινοβούλιο είναι μέθοδος αντίδρασης η αφήγηση ότι ΄΄βρισκόμαστε σε πόλεμο΄΄.  Δεν αποτελεί ρεαλιστική πολιτική οι ψευτομαγκιές και οι άναρθρες ιαχές.
Ο προεκλογικός λόγος δεν αντικαταστάθηκε ακόμη από τον λόγο της ρεαλιστικής και εφαρμοσμένης πολιτικής!!

Η Ευρώπη και οι δανειστές μας έχουν πάρει ήδη θέση στο ενδεχόμενο μιας εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη. Τις υποχρεώσεις μας απέναντί τους θα τα αποπληρώσουμε είτε εντός είτε εκτός ευρωζώνης. Πόσα θα είναι, όμως, αν είμαστε έξω!!! 
Τα ομόλογα της χώρας, που κατείχαν οι τραπεζικοί όμιλοι της Ευρώπης και αλλαχού, ήδη έχουν μεταφερθεί στην ΕΚΤ ώστε οι επιπτώσεις στα κράτη και στα πιστωτικά τους ιδρύματα να έχουν περιοριστεί και ο κίνδυνος να έχει διαχυθεί στους πολλούς. Αυτό έπραξαν οι δανειστές μας στο διάστημα που εμείς εδώ ασχολούμαστε με την εσωτερικότητα των κομμάτων και τις ιαχές πολέμου!!!

Η απόλυτη έλλειψη ρευστότητας οδηγεί την χώρα πιο κοντά στην επίσημη πτώχευση, την στάση πληρωμών σε πολλούς τομείς και στην ενεργοποίηση των προθέσεων των οίκων αξιολόγησης να χαρακτηρίσουν την χώρα με τον χαμηλότερο βαθμό αξιολόγησης. Πιο μακριά ακόμη από τις αγορές και τις πηγές χρηματοδότησης όντας χώρα της ΕΕ και της ευρωζώνης. 

Την τελευταία 15ετία εισέρρευσαν στην χώρα πάνω από τα 500 δις ευρώ από προγράμματα χρηματοδότησης από την ΕΕ με κάθε μορφή. Θυμηθείτε, προγράμματα όπως,πακέτα Ντελόρ, Σαντέρ, ΜΟΠ, δάνεια κλπ κλπ.... 
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εισέρρευσαν στην Ελληνική οικονομία πάνω από 250 δις ευρώ. Ακόμη να πάρει ΄΄μπρος΄΄ η χώρα!!!!
Σήμερα η κυβέρνηση ζητεί την αύξηση του πλαφόν στην έκδοση των εντόκων γραμματίων από 15 δις σε 25 δις!!!!! Η ΕΚΤ αρνείται γιατί απλά ...ο κόμπος έφτασε στο ..χτένι!!!   Ως πότε θα ρέει έτοιμο και ζεστό χρήμα στην οικονομία μας;
Η ΕΚΤ έχει χρηματοδοτήσει το τραπεζικό σύστημα, το στήριξε και το στηρίζει τα τρία τελευταία χρόνια με 100 δις ευρώ. Τα χρήματα αυτά να επισημάνουμε δεν περιλαμβάνονται στο δημόσιο χρέος.
Το ιδιωτικό χρέος δεν συνυπολογίζεται ποτέ!! Βρίσκεται στα επίπεδα των 300 δις ευρώ!!
Κάντε τις προσθέσεις... Θα εκπλαγείτε με τα ποσά, θα χάσετε τον λογαριασμό!!!

Σήμερα ο κ. Βαρουφάκης και η κυβέρνηση τείνει την παλάμη ακόμη μια φορά να εισπράξει ρευστότητα. Κι επειδή δεν υπάρχει ανταπόκριση, η ευθύνη είναι στην Ευρώπη και στους δανειστές!!!
Η κυβέρνηση απαιτεί από τους δανειστές ρευστότητα να εφαρμόσει το πρόγραμμά της όταν η ίδια είχε ισχυριστεί ότι δεν χρειάζεται χρήμα αλλά χρόνο!!!!
Μάζεψε, όμως, όλα τα αποθεματικά των ταμείων (σε εθελοντική βάση ως τώρα) προκειμένου να αποπληρώσει τα εγεδ στο ΔΝΤ χθες. 

Στις απαιτήσεις των δανειστών να καταθέσει η κυβέρνηση γραπτά και κοστολογημένα προτάσεις ανάταξης της χώρας, εισπράττει την μήνη της Ελληνικής κυβέρνησης!!!
Πόση ανωμαλία ακόμη πρέπει να σέρνει κανείς ακόμη!!!!

Την Δευτέρα θα συνεδριάσει εκ νέου το Eurogroup. Οι προτάσεις Βαρουφάκη και πάλι χωρίς τεκμηρίωση αλλά θα παραστεί να υπερασπιστεί ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ τις προτάσεις αυτές!!
Ο Κύριος γνωρίζει την εξέλιξη.

Η τοπική αγορά, ωστόσο, έχει καταρρεύσει. Τίποτα δεν λειτουργεί, Νεκρική σιγή!!!
Όσοι επαγγελματίες έχουν αντέξει ως τώρα, βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, έτοιμοι να οδηγηθούν στο λουκέτο.Νέο κύμα λουκέτων μπροστά μας.
Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ήδη διαλυθεί. Όσοι πολίτες βρίσκονται στην ηλικία των 30-45 ετών είναι καταδικασμένοι ούτε να έχουν κάποια σύνταξη ούτε και περίθαλψη!!!
Το τραπεζικό σύστημα συναντά τεράστια προβλήματα. Κυρίαρχο το ζήτημα της ρευστότητας.
Αδυνατεί να συμμετάσχει ακόμη και στις ενδεχόμενες εκδόσεις εντόκων γραμματίων που προτίθεται η κυβέρνηση να εκδώσει!! Οι τελευταίες αυξήσεις κεφαλαίων εξανεμίστηκαν και η απαξίωση των τιμών των μετοχών συνεχίζεται.
Κάποια επενδυτικά Funds, που στήριξαν τις τράπεζες στις αυξήσεις κεφαλαίων τους, ήδη αποχωρούν από την χρηματιστηριακή αγορά. Επισημαίνουμε ότι οι στηρίξεις αυτές ήταν ζεστό, φρέσκο χρήμα, το οποίο αποχωρεί. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι τα περισσότερα επενδυτικά Funds είναι Αμερικανικά. Να μια μορφή βοήθειας από τις ΗΠΑ και τον Ομπάμα!! Λίγοι, όμως, αντιλαμβάνονται αυτή την πραγματικότητα.
Οι εκροές τραπεζικών καταθέσεων συνεχίζονται ακόμη και σήμερα δείχνοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης στους χειρισμούς της κυβέρνησης. Πάνω από 70 δις ευρώ έκαναν φτερά από το τραπεζικό σύστημα από τον Νοέμβριο 2014.
Ο κ. Στουρνάρας και ο κ. Ντράγκι δήλωσαν ότι οι τράπεζες ακόμη αντέχουν!!! Ως πότε, όμως; Και γιατί αντέχουν; Κανείς δεν το λέει. Εμείς λέμε ότι τα ξένα κεφάλαια, επενδυτικά funds, διέθεσαν τεράστια ποσά για τις αυξήσεις κεφαλαίου!!!
Δεν θα θυμηθούμε τις απόψεις της κυβέρνησης περί εθνικοποίησης του τραπεζικού συστήματος!!! 
Τώρα ακούμε περί χρήσης του μεγάλου ποσοστού της κρατικής συμμετοχής στα κεφάλαια των τραπεζών. Που σημαίνει ότι το μόνο που θα επιδιωχθεί είναι η αλλοίωση  της σύνθεσης των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών, εξίσου επικίνδυνο.

Η εικόνα που παρουσιάστηκε σ΄αυτές τις γραμμές δεν είναι τίποτα μπροστά στο γεγονός μιας πραγματικής και επίσημης πτώχευσης. Οι οίκοι αξιολόγησης βρίσκονται με το μολύβι στο χέρι, να μην πούμε ότι είναι έτοιμες οι ανακοινώσεις υποβάθμισης του αξιόχρεου της χώρας. Ήδη προειδοποιούν για τις προθέσεις τους, ανοιχτά πια.

Το κεφάλαιο της αντιπολίτευσης, ως θεσμός της δημοκρατίας μας, δεν αξίζει τον κόπο να το ανοίξουμε και να καταθέσουμε την κριτική μας. Άνευ αξίας τελικά. Ίντριγκα και δυστυχία!!!
Ο κόσμος χάνεται και ο Σαμαράς και οι ΄΄συν αυτώ΄΄ χτενίζονται!!!!

Ο λαός βρίσκεται σε απόγνωση. Οι ημέρες που έρχονται θα είναι χαώδεις αν εξακολουθήσει η κυβέρνηση να τηρεί αυτή την τακτική. Η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι σεμινάριο οικονομικής επιστήμης, είναι ρεαλισμός, είναι βιοπορισμός, είναι ελπίδα, είναι εμπιστοσύνη, είναι πρόοδος, είναι ανάκαμψη, είναι δημιουργία!!!
Τίποτα δεν ακούμε πέραν των εισπράξεων φόρων, νέων και παλαιών, κούρεμα των εισοδημάτων. Δεν ακούμε για παραγωγή, για νέες επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, για αύξηση του εγχώριου προϊόντος, για απλοποίηση των λειτουργιών του κράτους, για διευκόλυνση των επενδυτών!!!

Και ύστερα το ΧΑΟΣ!!!! Να διαβάσουν κάποιοι του πολιτικού συστήματος ΚΑΙ τις θεωρίες του χάους, να το εκμεταλλευθούν κι αυτό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...