Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ;

Εκπλήξεις και σύγχυση δημιουργεί πάντα μέσα από τις δηλώσεις του ο κ. Βαρουφάκης!!!
Μετά από κάθε δήλωσή του εμφανίζεται πάντα διαμαρτυρόμενος απέναντι στα μέσα ενημέρωσης όπου κάνει τις δηλώσεις του.
Μέμφεται τα μέσα ότι διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις του και σπεύδει πάντα να επανορθώσει!!
Απροσεξία, επιπολαιότητα, επιδερμικότητα; Επιτρέπεται σε υπουργό οικονομικών και σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή;

Γιατί συμβαίνει αυτό; Ποιος πράγματι φταίει;

Σήμερα σε Ιταλική εφημερίδα εμφανίζεται δήλωσή του ότι 
΄΄αν δεν επιτευχθεί συμφωνία στο νέο Eurogroup θα πάμε για νέες εκλογές ή δημοψήφισμα΄΄. 

Αμέσως έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα ενώ το Μαξίμου καλύπτει ακόμη μια φορά τον υπουργό οικονομικών λέγοντας ότι στο νέο Eurogroup εμφανίζεται παιχνίδι με ΄΄σημαδεμένη τράπουλα΄΄!!!

Πως γίνεται να συμβαίνουν όλα με την κυβέρνηση και πως όλοι εμφανίζονται να κάνουν λάθος ενώ οι υπουργοί είναι οι σωστοί;

Το ίδιο υπονόησε και ο κ. Τσίπρας στην συνέντευξή του στο Der Spiegel πρόσφατα:

H τοποθέτηση - ερώτηση από το Spiegel:
Πολλοί στη Γερμανία πιστεύουν ότι το ευρώ θα ήταν πιο ισχυρό χωρίς την Ελλάδα, ενώ και στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια μειοψηφία, η οποία επιθυμεί την επιστροφή της χώρας στη δραχμή.
Η απάντηση του Τσίπρα
Αν προχωρούσαμε σε δημοψήφισμα αύριο με την ερώτηση, "θέλετε την αξιοπρέπειά σας ή τη συνέχιση μιας αναξιοπρεπούς πολιτικής;", τότε όλοι θα επέλεγαν την αξιοπρέπεια, ανεξαρτήτως των δυσκολιών που θα συνόδευαν αυτή την απόφαση.

Μυστήριο κρύβεται με τους υπουργούς της κυβέρνησης και ιδιαίτερα με τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας όχι για τις μεστές και ουσιαστικές προτάσεις του αλλά για το allegro του χαρακτήρα του και των εμφανίσεών του!

Φταίνε τα μέσα ενημέρωσης ή ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης που ο ίδιος προκαλεί;

Ωστόσο η 9η Μαρτίου ίσως να εξελιχθεί σε μια σημαδιακή ημέρα - ημερομηνία.
Οι προτάσεις της κυβέρνησης ναι μεν αποτελούν ως σημείο εκκίνησης της συζήτησης, κατά τον κ. Ντάιζελμπλουμ αλλά δεν σημαίνει και συμφωνία.
Οι μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης είναι πολύ κοντά να υποβαθμίσουν το αξιόχρεο της χώρας αν τελικά δεν υπάρξει συμφωνία.
Στηρίζονται στην απόλυτη έλλειψη ρευστότητας σε όλα τα επίπεδα ενώ ήδη η χώρα έχει υποβαθμιστεί για την εσωτερική της οικονομία εξ αιτίας της αδυναμίας να αποπληρωθούν εσωτερικές υποχρεώσεις της.
Προβλέπουν, δε, οι οίκοι αξιολόγησης, Standard and Poors, Mood's, την στάση πληρωμών στην εσωτερική αγορά αρχικά και στη συνέχεια στις υποχρεώσεις της χώρας σε ξένους δανειστές.
Ήδη η Standard and Poors προτίθεται να υποβαθμίσει την χώρα με χαρακτηρισμό CCC+.

Το Ποτάμι σήμερα, δια στόματος κ. Θεοδωράκη, στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση λέγοντας ότι:
΄΄Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρατε εντολή από τον λαό να σύρετε την χώρα σε μια νέου τύπου χρεοκοπία΄΄ και συνεχίζει: ΄΄να κάνουμε εκλογές.... να κάνουμε εκλογές, σε δουλειά να βρισκόμαστε, για να αποφύγουμε τις ευθύνες΄΄.

Το αλαλούμ των δηλώσεων σε συνδυασμό με την πίεση των ΄΄θεσμών΄΄ για έλλειψη συγκεκριμένης και κοστολογημένης πρότασης αναδεικνύει σοβαρές ελλείψεις στην διακυβέρνηση της χώρας με αποτέλεσμα να μαζεύει ο χρόνος και να πλησιάζουμε ακόμη πιο πολύ στο κρίσιμο σημείο, στην κρίσιμη ημερομηνία.

Προτάσεις του τύπου, τον ρόλο των ΄΄ράμπο΄΄ για τους φοροδιαφεύγοντες αναλαμβάνουν ακόμη και...τουρίστες μόνο τον γέλωτα προκαλούν παρά θεωρούνται σοβαρές προτάσεις σε επίπεδο διαπραγματεύσεων.
Δεν κατανοούν οι προτείνοντες (απ΄ότι μαθαίνουμε στις προτάσεις συμμετείχαν και άλλα μέλη της κυβέρνησης όπως ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ. Χρυσόγονος και ο κ. Σταθάκης) ότι και μόνο αυτό αποτελεί έμμεση, τουλάχιστον, αποδοχή ότι είμαστε ένα κράτος χωρίς αξιοπιστία και ρεαλισμό;
Πως απαιτούμε σεβασμό από τους δανειστές μας; Απορεί κανείς!!!

Παρ΄όλα αυτά η κυβέρνηση θεωρεί casus belli το ενδεχόμενο της επιστροφής στην πολιτική της λιτότητας!! Αδιέξοδο χωρίς λύση ή αδιέξοδο με ξαφνικές επιλογές αγνώστου περιεχομένου και αποτελεσματικότητας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...