Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ!!! GRACCIDENT!!!

Νέος όρος λανσάρεται, συνηθίζεται τελευταία, το graccident. Το ενδεχόμενο, δηλαδή της εξόδου της χώρας από το ευρώ ύστερα από ένα ατύχημα. Αναφέρεται στην ουσία στην στάση πληρωμών!!!

Η αδράνεια της κυβέρνησης, η παρατεταμένη διαβούλευση και η αδυναμία της να προχωρήσει γρήγορα σε αποφάσεις και ενέργειες, κυρίως, γκρεμίζει το χρηματιστήριο!!
Ο γενικός δείκτης σημειώνει αυτή την ώρα πτώση 2.14% στις 777 μονάδες.
Φήμες και συνάμα φόβοι για στάση πληρωμών ωθεί τους επενδυτές σε γερό ξεπούλημα!!

Συμβάλλει στο κλίμα και γεγονός ότι στα ομόλογα σημειώνεται περαιτέρω άνoδο στην απόδοσή τους στα επίπεδα του 18% ενώ άνoδο σημειώνουν και τα CDS!!

Ο τραπεζικός κλάδος σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες με κυρίαρχη την Πειραιώς, η οποία έφθασε στα 0,3580 λεπτά ενώ η Αλφα στα 0,2990 λεπτά, τιμές πριν δύο χρόνια!!!

Οι συναλλαγές σε χαμηλά επίπεδα, στα 71 εκατομμύρια τεμάχια με αξία στα 36 εκατομμύρια ευρώ.

Τρόμος στην αγορά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφήνουν την φαντασία των επενδυτών να καλπάζει. Το ενδεχόμενο του grexit επανεμφανίστηκε με ακόμη μεγαλύτερη ορμή με αποτέλεσμα επιχειρηματίες να βρίσκονται σε απόγνωση ύστερα από την κατρακύλα των τιμών.

Το σημαντικότερο είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο φως στον ορίζοντα. Ακόμη και οι επαφές του Πρωθυπουργού σήμερα σε έδωσαν καμιά είδηση, παρ΄όλο που όφειλε να ενημερώσει για τα αποτελέσματα των συνομιλιών.
Το πρόβλημα της ρευστότητας ήταν κυρίαρχο  στην συζήτηση με τον κ. Γιούνκερ.
Ο κ. Τσίπρας προτίθεται να θέσει το θέμα στην σύνοδο κορυφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...