Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ....

Η έλλειψη ρευστότητας είναι η αφορμή, άλλα είναι τα αίτια!!!
Τίποτα δεν λειτουργεί, ίχνος δεν υπάρχει από χρήμα, το επιχειρείν πεθαίνει!!
Έτοιμα τα νέα κανόνια στην αγορά.  Οι τελευταίες διαπραγματεύσεις των επιχειρήσεων με τις τράπεζες. Οι πρώτες με κενά ταμεία, οι δεύτερες με περιορισμένη ρευστότητα απόλυτα εξαρτώμενη μόνο από τον ELA. Κι εκεί υπάρχει ένα τέλος. Οι τίτλοι δημοσίου που έχουν και δίνουν ως εγγυήσεις στην ΕΚΤ βρίσκονται στο τέλος τους.
Η κυβέρνηση ΄΄σκούπισε΄΄ κάθε υπόλοιπο ταμειακού αποθέματος από όλους τους οργανισμούς και τις ΔΕΚΟ, (θα κληθεί να τα επιστρέψει όλα αυτά που χρησιμοποίησε για πληρωμή ώριμων ομολόγων και υποχρεώσεων, άρα εσωτερικός δανεισμός χωρίς δυνατότητα επιστροφής).

Η κυβερνητική ΄΄βαβέλ΄΄ συνεχίζεται. Εισέπραξε μόλις χθες μια έμμεση απειλή, έξ ημέρες να καταθέσει προτάσεις για το δημοσιονομικό, ασφαλιστικό, εργατικά και αποκρατικοποιήσεις.
Όλα τα θέματα άνοιξαν χωρίς να φαίνεται κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, κάποια συγκεκριμένη στόχευση.

Άπαντες οι γνωρίζοντες στην υφήλιο προειδοποιούν για τα χειρότερα. (μήπως δεν ξέρουν αυτοί ή όλοι είναι εγκάθετοι;).

Οικονομία, ρευστότητα, συμφωνία, πρόγραμμα, ανάγκες, είσπραξη, χρέος, δημιουργική ασάφεια, ασαφής πολιτική, μηδενισμός του εμπορικού πλεονάσματος από θετικό που ήταν τον Ιανουάριο και έλλειμμα μπροστά μας, μηδενισμός του έστω και μικρού πρωτογενούς πλεονάσματος, αύξηση της ανεργίας περαιτέρω, άρνηση των επιχειρήσεων του εξωτερικού να πάρουν παραγγελίες χωρίς την προείσπραξη της παραγγελίας, άρνηση και αδυναμία πολλών κρατών που απευθύνθηκε η κυβέρνηση να παράξουν οικονομική βοήθεια, πίεση από τα τεχνικά κλιμάκια της ευρωζώνης και του ΔΝΤ, άρνηση των μεγάλων επενδυτικών οίκων να επενδύσουν στην χώρα, (βλέπε, τελευταία την  pimco, που είδε ο κ. Βαρουφάκης), πάνω από 180 εισηγμένες επιχειρήσεις στο χρηματιστήριο πτώχευσαν ή βρίσκονται στα πρόθυρα της πτώχευσης και έφυγαν από το ΄΄ταμπλώ΄΄, καμιά νέα εισαγωγή, έφυγαν τα επενδεδυμένα κεφάλαια σε μεγάλες επιχειρήσεις εισηγμένες και μη, οι τράπεζες στα όριά τους προειδοποίησαν Δραγασάκη, Βαρουφάκη, για το επερχόμενο τέλος!!!
Ο προϋπολογισμός ΄΄τρέχει΄΄ με τα δεδομένα της προηγούμενης κυβέρνησης ενώ εξαγγέλλει ΄΄νέες΄΄ προσλήψεις!!

Και οι υπόλοιποι τρέφουν ελπίδες μέσα από μια ιδεοληψία ότι ΄΄δεν θα χαθεί η ευρωζώνη από την μη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά΄΄, δήλωση Φλαμπουράρη σήμερα. 

Όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης δηλώνουν ότι προετοιμάζονται ή έχουν προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο τέλος με επίσημες ανακοινώσεις πια.
Και κάποιοι ΄΄αγρόν αγοράζουν΄΄.

Η διαφυγή καταθέσεων συνεχίζεται αμείωτη μέχρι και σήμερα. Αιμοραγεί το σύστημα από παντού!!!

Και ο κ. Φλαμπουράρης δηλώνει: ΄΄θα δεχθούν τις προτάσεις μας και θα υπάρξει συμφωνία, γιατί το λέω εγώ!!!΄΄

Πιάστε το αυγό και κουρέψτε το!!!

Και η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου χτίζει το δικό της βιλαέτι!! 

Μπας και ο κ. Τσίπρας είναι στο κόλπο;

(Είδηση τελευταίας στιγμής που γράφονται αυτά: Βαρουφάκης: Οι προτάσεις των δανειστών δεν καλύπτουν την Ελληνική κυβέρνηση!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...