Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΄΄ΦΩΣ΄΄

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την υποτιθέμενη πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση.
Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε την πανσπερμία αντιφατικών δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών.
Η οικονομία ωστόσο βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. 
Έχουμε γράψει πολλές φορές εδώ και έχουμε περιγράψει την καταστροφή που έχει επέλθει στην μικρομεσαία επιχείρηση και όχι μόνο.

Σήμερα για άλλη μια φορά δηλώσεις Λαπαβίτσα, Φλαμπουριάρη θολώνουν το τοπίο.
Οι δηλώσεις του κ. Φλαμπουράρη αδυνατούμε να τις κατανοήσουμε. Εμφανίζεται να είναι σίγουρος για μια συμφωνία στις 24 Απριλίου χωρίς να τεκμηριώνει την θέση αυτή. Αντίθετα για άλλη μια φορά εκφράζει προσωπικές εκτιμήσεις λέγοντας ότι ΄΄δεν είναι δυνατόν αυτοί να θέλουν να μας πετάξουν έξω΄΄. Είναι επιχείρημα; Είναι πολιτικός λόγος ενός πολιτικού που κατέχει ισχυρότατη θέση στην κυβέρνηση; Μας είναι αδιανόητο!!!

Η κυβέρνηση φαίνεται να μην καταλαβαίνει τι συμβαίνει στην αγορά.
Τίποτα δεν εξελίσσεται, τίποτα δεν φτάνει στην αγορά από τις υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις ή αποφάσεις της κυβέρνησης.
Ο κ. Τσίπρας φαίνεται να είναι ανάμεσα σε αδιέξοδα. Παρ΄όλα αυτά είναι λαλίστατος στην Βουλή και εξαιρετικά μαχητικός στον διάλογο με την αντιπολίτευση. 

Είναι, όμως, τεράστια δυστυχία να βλέπει κανείς την καταστροφή που συντελείται στην χρηματαγορά. 
Στο χρηματιστήριο σημειώνονται μεγάλες απώλειες με συνέχεια και χωρίς γυρισμό. Η διαφυγή κεφαλαίων είναι στα τελευταία τους. Τα λίγα επενδυτικά κεφάλαια που έμειναν συνεχίζουν τις πωλήσεις τους. Η Ελλάδα αποτελεί για πολλούς επενδυτικούς οίκους έναν ΄΄σκουπιδότοπο΄΄. Οι Έλληνες μικροεπενδυτές έχουν χάσει τεράστια κεφάλαια τις τελευταίες ημέρες μόνο. 
Ο γενικός δείκτης χάνει και σήμερα 3,15% (μέχρι τώρα, ώρα 14.00) και βρίσκεται στις 734 μονάδες.
Οι τράπεζες τα κύρια θύματα της συγκυρίας.
Η Εθνική κάτω από 1 ευρώ, (0,986 του ευρώ), η Αλφα 0,225, η Πειραιώς 0,257 του ευρώ, η Eurobank 0,082 του ευρώ. Μια κατάντια.
Να σκεφθεί κανείς ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο επενδύθηκαν 36 δις στον τραπεζικό κλάδο και σήμερα η αποτίμησή του είναι στα 10 δις!!!!!!!! Απίστευτο!!!
Έκαναν φτερά πάνω από 25 δις μόνο στο τραπεζικό κλάδο!!!

Ποιος ευθύνεται γι΄αυτό; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; 

Στο χώρο των ομολόγων οι τιμές και οι αποδόσεις κινούνται σε επίπεδα χρεοκοπίας. Οι αποδόσεις του 3ετούς είναι στα επίπεδα του 23%, τα CDS στις 2828 μονάδες, το 10ετές κινείται με απόδοση 11,85%, το 5ετές είναι στα επίπεδα του 16,6% όταν είχε εκδοθεί με 4,95%!!! Τιμές χρεοκοπίας!!!
Για κάθε 10 εκατομμύρια δολάρια έκθεση στο Ελληνικό χρέος ο επενδυτής πληρώνει  για αντιστάθμισμα κινδύνου στο CDS 2,82 εκατομμύρια δολάρια!!! Τι είναι αυτό, ελπίδα!!!
Να σημειώσουμε ότι σε όλους τους τίτλους ομολόγων περιφερειακών χωρών κινούνται εξαιρετικά θετικά μακράν των αποδόσεων της Ελληνικής οικονομίας.

Το οικονομικό επιτελείο εμφανίζεται αισιόδοξο χωρίς να τεκμηριώνουν την θέση τους. Δεν έχουν κανένα πειστικό στοιχείο. Η μόνη ενασχόληση είναι η διαμόρφωση τριών νομοσχεδίων και η υποτιθέμενη παροχή προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Τα λεφτά, όμως, δεν έχουν εξασφαλιστεί όταν έχουν αδειάσει όλα τα ταμεία ενώ χρηματοδότηση δεν φαίνεται πουθενά.

Θυμόμαστε την ρήση: ΄΄το ευρώ δεν είναι φετίχ΄΄΄! 
Λέτε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...