Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΠΑΓΩΣΑΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Από σήμερα ανοίγει νέο κεφάλαιο άγνωστο στην κυβέρνηση. Οι διαμαρτυρίες εργαζομένων.
Ήδη η Λ. Μεσογείων κλείνει από μεταλλωρύχους διαμαρτυρόμενοι για την αδράνεια και την πολυγνωσία της κυβέρνησης αναφορικά με την επένδυση στις Σκουριές.
Παράλληλα οι σχέσεις της κυβέρνησης με τους τραπεζίτες φαίνεται να έχουν παγώσει. Στις τελευταίες επαφές  από την πλευρά των τραπεζών καταγράφηκε οι τεράστιες δυσκολίες στην χρηματαγορά αλλά και στην οικονομία. Θεωρούν ότι η κυβέρνηση οδηγεί με την αδράνειά της την οικονομία και το σύστημα σε επίπεδα χρεοκοπίας.

Η τράπεζα της Ελλάδος προσπαθεί να μείνει ψύχραιμη και ανάμεσα στις τράπεζες και στην κυβέρνηση. Κανείς δεν γνωρίζει το επόμενο βήμα ποιο θα είναι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες εκπονούν σχέδιο ελέγχου αναλήψεων (capital control).
Επιβαρυντικό στοιχείο χθες ήταν και το γεγονός ότι η S&P υποβάθμισε εντελώς ξαφνικά έξω από τις προγραμματισμένες ανακοινώσεις της κατά μια μονάδα το αξιόχρεο της Ελληνικής οικονομίας μαζί και τις τράπεζες, με αρνητικές τις προοπτικές της.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι είμαστε κοντά στο capital control, πρώτο επίπεδο δράσης. Οι τράπεζες προκειμένου να διαφυλάξουν την όποια ρευστότητα που διαθέτουν, θα κλείσουν για ένα μικρό διάστημα ώστε να προετοιμαστούν, με τα δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθεί, για τον έλεγχο ενός Bank run.

Η κατάσταση φαίνεται να μην ελέγχεται αφού κανένα μέτρο δεν λαμβάνεται, καμιά ανακοίνωση δεν γίνεται αλλά και ο πρωθυπουργός έχει εξαφανιστεί. Σε μια τέτοια κατάσταση αν μη τι άλλο θα έπρεπε να έχει ενημερώσει τον λαό που βρισκόμαστε και που πάμε. Οι φιλολογικές κορώνες δεν οδηγούν σε λύσεις σε ζωτικά προβλήματα όταν μάλιστα οι αρνητικές εξελίξεις είναι ταχύτατες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...