Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Η βασανιστικά αργή και ελλειμματική λειτουργία της κυβέρνησης, η αναποφασιστικότητα, η ανασφάλεια, η έλλειψη πρωτοβουλιών και η έλλειψη γνώσης και εμπειρίας οδηγούν την αγορά και την οικονομία σε μια πλήρη καταστροφή.
Χθες και σήμερα είναι φανερή η οριστική φυγή κεφαλαίων από την Ελληνική αγορά. Φαίνεται ξεκάθαρα από την αγορά χρήματος, χρηματιστήριο και αγορά ομολόγων. Άπαντες πωλούν ΄΄Ελλάδα΄΄!!!

Αμερικανικά κεφάλαια που είχαν επενδυθεί τα τελευταία τρία χρόνια έχουν ήδη κάνει φτερά. Δείχνουν ότι η πορεία της χώρας είναι προς την χρεοκοπία. Η ίδια η κυβέρνηση έβγαλε τα μάτια της μόνη της.

Συνεχές ΄΄πιστολίδι΄΄ στους μετοχικούς τίτλους. Ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου βρίσκεται στις 700 μονάδες με τις τράπεζες να έχουν καταρρεύσει. Οι τιμές τους κινούνται γύρω από τα 20 λεπτά ενώ η αποτίμησή τους είναι στα 9 δις ευρώ όταν μόνο οι τελευταίες ανακεφαλαιοποιήσεις τους κόστισαν περί τα 25 δις.

Στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις βρίσκονται σε επίπεδα χρεοκοπίας. Το τριετές στο 29% με τα ασφάλιστρα κινδύνου στο 40%, 4000 μονάδες βάσης!!! Το πενταετές στα επίπεδα του 16% και η δεκαετία στα επίπεδα του 14%!!!  Δεν συζητούμε για τα spreads, εκεί δεν υπάρχει σύγκριση. Χάος και μόνο χάος!!!

Οι δηλώσεις, οι προειδοποιήσεις άπειρες από όλα τα σημεία του πλανήτη. Θεσμικοί και μη μιλούν για την καταστροφή και η κυβέρνηση κατηγορεί άπαντες για κινδυνολογία και καταστροφολογία. Η καταστροφή έχει συντελεστεί. Το πλήγμα στην οικονομία είναι ανεπανόρθωτο. Ακόμη και συμφωνία να έχουμε είναι βέβαιο ότι η οικονομία δεν θα ανασάνει. 

Αναλυτές εκτιμούν ότι η χώρα θα χρειαστεί περί τα 50 δις για να σταματήσει η κατρακύλα. Μόνο οι τράπεζες χρειάζονται περί τα 15 δις ευρώ για να ανακεφαλαιοποιηθούν και πάλι άλλως εθνικοποιούνται, κρατικοποιούνται και ποιος ξέρει για την τύχη τους.

Τα κυβερνητικά στελέχη μιλούν την ίδια γλώσσα με αυτή πριν τις εκλογές. Δημιουργούν συνεχώς εχθρούς και αντιπάλους. Στους τρεις μήνες διακυβέρνησης δεν βρέθηκε ούτε ένας σύμμαχος. Κι αν ακόμη κάποιοι είδαν μια νέα προσπάθεια της εκλεγμένης κυβέρνησης και υποχώρησαν προκειμένου να εκφραστεί μια νέα πολιτική, απογοητεύθηκαν γρήγορα.
Επαίτες βρεθήκαμε σε όλα τα φόρα. 

Μια γρήγορη και αποφασιστική όσο και συγκεκριμένη κίνηση της κυβέρνησης είναι επιβεβλημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...