Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Όταν η αμετροέπεια και το θράσος έχουν βαθιές ρίζες....(άρθρο βόμβα!!!)

Όταν η αμετροέπεια και το θράσος έχουν βαθιές ρίζες,
που τις «πότισαν» ουκ ολίγοι και επί χρόνια, ή, πως η διαστρέβλωση γίνεται... επιστήμη και λανσάρεται καταλλήλως σε ΜΜΕ, ως... επιτυχία και πως εξαργυρώνεται μία ετήσια αμοιβή άνω των 200.000 ευρώ. Με... διατεταγμένη εργασία και με... δούλεμα του Έλληνα φορολογούμενου, που σε πληρώνει.
Τα πρωτοσέλιδα, όταν έσκασε η υπόθεση με τα παράνομα δάνεια που έδινε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σαφώς και είχαν και «άρωμα γυναίκας»', δεν γίνεται διαφορετικά, ούτε στη ζωή, ούτε στον κινηματογράφο.Συμπρωταγωνίστρια, η Αναστασία Σακελλαρίου, που κατείχε κομβική θέση στην τελική έγκριση της φερεγγυότητας των δανειοδοτούμενων.
Η ζωή, όμως, έχει εξέλιξη και ωραίες περιπέτειες, ιδίως αν έχεις ισχυρούς φίλους, που κατέχουν εξουσία και θέσεις. Κάπως έτσι (και όχι μόνον, αλλά δεν είναι της ώρας...) η κ. Σακελλαρίου βρέθηκε στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και μάλιστα σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και τις τράπεζές της.
Η κ. Σακελλαρίου βέβαια, είναι προφανές ότι «ξέχασε» πως με βάση το καταστατικό του ΤΧΣ, ήταν υπάλληλος του Έλληνα φορολογούμενου -ο οποίος έσωσε τις τράπεζες, αφού τα κεφάλαια που διατέθηκαν, πέρασαν απ΄ευθείας στο χρέος της χώρας- και όχι εντολοδόχος καταστάσεων, που ήθελαν τα χρηματοπιστωτικά μας ιδρύματα να περνάνε ξανά σε ιδιώτες, έναντι του χαμηλότερου δυνατού τιμήματος.
Αλλά, σε ποια άλλη χώρα του κόσμου, αν είχε απαγγελθεί κατηγορία -χωρίς βεβαίως καταδίκη ακόμα, που μπορεί και να μην υπάρξει- δεν θα είχε παραιτηθεί αυτοβούλως ο (η) κάθε εμπλεκόμενος, (-η), ιδίως από ένα τέτοιο επιτελικό όργανο και μάλιστα από την πλέον ευαίσθητη και υπεύθυνη θέση του (της) Διευθύνοντος (-ουσας) Συμβούλου;
Η πρώην πλέον Δ.Σ. του ΤΧΣ, όπως η ίδια αποκάλυψε στην «Καθημερινή της Κυριακής»,είχε εισηγηθεί κατ΄ επανάληψη (!!!) μάλιστα, την αγορά των warrants των τραπεζών, από το ίδιο το ΤΧΣ (!!!), δηλαδή, να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος το δώρο (!!!), που δόθηκε σε όσους ιδιώτες πήραν μέρος στις αυξήσεις! Και αυτό, όταν ήταν και είναι τοις πάσι γνωστό ότι, τα κεφάλαια που είχε το Ταμείο, προοριζόταν ΜΟΝΟ για αυξήσεις κεφαλαίου.
Αυτή η κυνική -κατά την άποψή μου-  ομολογία της κ. Σακελλαρίου, άραγε, ποιων τα συμφέροντα προήγαγε, ποιους συνέφερε η παραβίαση της χρήσης των κεφαλαίων, που είχαν περισσέψει και έμεναν στο Ταμείο, πριν τα επιστρέψει η ίδια στον EFSF;
Ορισμένα πράγματα και συμπεράσματα, είναι τόσο προφανή, που δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός τους.
Αλλά, με βάση τα ισχύοντα διεθνώς, στις αγορές χρήματος -και όχι στην πολιτική- η κακοδιαχείριση τιμωρείται, αν δεν απατώμαι και τα παραδείγματα -επίσης διεθνώς- είναι πάρα πολλά. Εδώ, απλώς της ζητήθηκε το απλούστερο και το αυτονόητο - να παραιτηθεί, ως όφειλε να πράξει, χωρίς ουδεμία υπόδειξη. Τιμωρία, επ' ουδενί δεν το λες, με δικανικούς όρους...
Φάνηκε, δηλαδή, πολύ καθαρά ότι η εν λόγω κυρία και το επιτελείο της, δεν είχαν προμετωπίδα το συμφέρον του Δημοσίου και του Έλληνα πολίτη-φορολογούμενου, που πλήρωσε την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, γιατί αν το είχαν, θα φρόντιζαν το ελληνικό Δημόσιο να βγάλει και κέρδη από αυτή τη διαδικασία, όπως έκανε ακόμα και η Μέκκα του καπιταλισμού, οι ΗΠΑ, κερδίζοντας μεγάλα ποσά από την σωτηρία των ιδιωτικών τραπεζών με δημόσιο χρήμα και την εν συνεχεία πώλησή τους σε ιδιώτες, σε πολύ υψηλότερα τιμήματα.
Και δεν είναι διόλου τυχαίο ότι, εκείνο ακριβώς το διάστηματα φερέφωνα της κ. Σακελλαρίου, με πρώτα τα γνωστά, πειθήνια και πολύ καλά αμειβόμενα «παπαγαλάκιια» του δημοσιογραφικού σιναφιού της διαπλοκής, διέδιδαν τότε -με θαυμαστή ομοφωνία και συγχορδία- ότι επίκειται δημόσια πρόταση για την αγορά από το ΤΧΣ, των warrants των ελληνικών τραπεζών.
Τώρα, αποκαλύπτεται πλήρως, από πού είχαν αυτή την πληροφόρηση, στηρίζοντας μάλιστα και με διάφορα αστεία και γελοία από οικονομικής πλευράς, «επιχειρήματα», γιατί... συμφέρει μιά τέτοια κίνηση! Δημιουργούσαν «κλίμα», κατ΄ εντολήν του ΤΧΣ φυσικά, παραπληροφορώντας τον Έλληνα πολίτη, χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό.
Και φυσικά, ουδείς εξ αυτών ήταν... άνεργος, ήταν πολυθεσίτες, με φανερές και κρυφές απολαβές, όταν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες τους υπέφεραν και εκατοντάδες συνάδελφοί τους, δεν είχαν ούτε τα στοιχειώδη και ζούσαν με δανεικά και κάποια βοήθεια ενίοτε από τις ενώσεις ή τα ταμεία τους.
Αυτό το καθεστώς της ανομίας, αυτόν τον εσμό παραπληροφόρησης, για χρόνια, τον δημιούργησαν και τον τροφοδότησαν θεσμοί και πρόσωπα, όπως η κ. Σακελαρίου, υπηρετώντας αλλότρια και ύποπτα συμφέροντα.
Ακαδημαϊκά, πάντως, το βιογραφικό της κ. Σακελλαρίου - για την οποία, θα μάθουμε άραγε, ποτέ, γιατί τόσοι επώνυμοι κόπτονταν ιδιαιτέρως; - δεν λέει και... φοβερά πράγματα, γεγονός που θα διαπιστώσετε στη συνέχεια, βλέποντας σε ποια σειρά κατάταξης βρίσκεται το ένα από τα δύο πανεπιστήμια, από τα οποία έχει τίτλους.
Το The University of Warwick, (bachelor), βρίσκεται στην 42η θέση, μεταξύ των 50πρώτων στη βαθμολογία, με 78,9 βαθμούς, ενώ το δεύτερο (μεταπτυχιακό)- για λογιστική και χρηματοοικονομικά - το Reading, δεν βρίσκεται καν στη σχετική λίστα του2014-2015 που δημοσιεύουμε, προς στοιχειοθέτηση όσων σας προαναφέρουμε και προς ενημέρωσή σας.
Δείτε τη σχετική λίστα:
 
1) 98.8  Harvard University    United States
    
2) 93.3  Massachusetts Institute of Technology (MIT)    United States
    
3) 92.8  Stanford University    United States
    
3) 92.8  University of Oxford    United Kingdom
    
5) 92.5  London School of Economics and Political Science (LSE) London School of Economics and Political Science (LSE)    United Kingdom
    
6) 90.8  University of Chicago University of Chicago    United States
    
7) 89.8  University of Pennsylvania    United States
    
8) 89.6  University of Cambridge University of Cambridge    United Kingdom
    
9) 89.1  London Business School London Business School    United Kingdom
    
10) 88.6  New York University (NYU)    United States
    
11) 88.5  University of California, Berkeley (UCB)    United States
    
12) 87.5  The University of New South Wales (UNSW Australia) The University of New South Wales (UNSW Australia)    Australia
    
13) 87.1  National University of Singapore (NUS)    Singapore
    
14) 87.0  The University of Melbourne The University of Melbourne    Australia
    
15) 86.3  Yale University Yale University    United States
    
16) 86.2  Columbia University    United States
    
17) 85.3  The Hong Kong University of Science and Technology The Hong Kong University of Science and Technology    Hong Kong
    
18) 85.0  The University of Manchester    United Kingdom
    
19) 84.8  The University of Sydney The University of Sydney    Australia
    
19) 84.8  University of California, Los Angeles (UCLA)    United States
    
21) 83.4  INSEAD INSEAD    France
    
22) 82.9  Nanyang Technological University, Singapore (NTU) Nanyang Technological University, Singapore (NTU)    Singapore
    
23) 82.5  The University of Hong Kong The University of Hong Kong    Hong Kong
    
24) 82.0  University of Michigan    United States
    
25) 81.8  The Australian National University The Australian National University    Australia
    
26) 81.4  Princeton University    United States
    
26) 81.4  The University of Auckland    New Zealand
    
28) 81.2  Northwestern University    United States
    
28) 81.2  The University of Queensland The University of Queensland    Australia
    
28) 81.2  Università Commerciale Luigi Bocconi Università Commerciale Luigi Bocconi Italy
    
31) 81.1  HEC Paris School of Management 
    
32) 80.9  Monash University Monash University    Australia
    
33) 80.8  University of Texas at Austin    United States
    
33) 80.8  University of Toronto    Canada
    
35) 80.5  The Chinese University of Hong Kong The Chinese University of Hong Kong    
    
35) 80.5  University of British Columbia    Canada
    
37) 80.4  Duke University    United States
    
38) 80.3  Cornell University    United States
    
38) 80.3  Peking University    China
    
40) 79.7  Copenhagen Business School Copenhagen Business School    Denmark
    
41) 79.1  Erasmus University Rotterdam    Netherlands
    
42) 78.9 The University of Warwick    United Kingdom
    
43) 78.6  Seoul National University    South Korea
    
44) 78.5  The University of Tokyo    Japan
    
45) 77.7  The University of Edinburgh    United Kingdom
    
46) 77.4  Imperial College London Imperial College London    United Kingdom
    
47) 75.9  University of Illinois at Urbana-Champaign    United States
    
48) 75.8  McGill University    Canada
    
49) 75.7  Stockholm School of Economics Stockholm School of Economics    Sweden
    
50) 75.4  Singapore Management University    Singapore
_______________________________
Αυτά για σήμερα,
Καλημέρα σας,
Ο (και να θυμάστε ότι, ο δανειστής δεν είναι ποτέ...αλληλέγγυος) εξ Ανατολών και δια-βλέποντας προς Δυσμάς,
ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...