Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΤΕΛΟΣ Η 18η ΙΟΥΝΙΟΥ

Είχαμε δημοσιεύσει την εκτίμησή μας ότι ΄΄υπάρχει ημερομηνία λήξης στις διαπραγματεύσεις και συμφωνία σύντομα΄΄ σε αντίθεση με τον Πρωθυπουργό που είχε δηλώσει στην Βουλή ότι θα διαπραγματεύεται μέχρι να υπάρξει συμφωνία!!

Σήμερα οριστικοποιείται από όλες τις πλευρές ότι η 18η Ιουνίου είναι η καθοριστική και οριστική ημερομηνία ρήξης ή συμφωνίας.
Κλιμάκιο της Ελληνικής κυβέρνησης σε υψηλό επίπεδο αναχωρεί για τις Βρυξέλες όπου θα συναντηθεί με τα αντίστοιχα πιστοποιημένα κλιμάκια των θεσμών για να καταθέσει και συζητήσει πρόταση λύσης στο πρόβλημα. Στόχος η επίτευξη συμφωνία.
Ο Πρωθυπουργός ρίχνει στην μάχη και τον κ. Δραγασάκη, ο οποίος θα είναι επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας. Είναι δείγμα ότι είμαστε στο τέλος της προσπάθειας και της μάχης.
Η Ελληνική αντιπροσωπεία κομίζει πρόταση συμφωνίας. Έχει υποχωρήσει κατά 85% στις προτάσεις Γιουνκέρ ενώ αναμένει κατά 15% αντίστοιχη υποχώρηση από τους θεσμούς.
Στα τεχνικά κλιμάκια θα συμμετάσχει και αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, επιστρέφοντας στο τραπέζι των συζητήσεων ύστερα από την αποχώρησή του την προηγούμενη Παρασκευή.

Είναι βέβαιο ότι αν υπάρξει συμφωνία θα ακολουθήσουν νέα και σκληρά μέτρα. Μόνο το δημοσιονομικό πλεόνασμα να υπολογίσει κανείς σε όποιο ποσοσοτό κι είναι θα απαιτήσει μέτρα σκληρά για τον λαό. Η αναπροσαρμογή των τιμών του ΦΠΑ, η μετακίνηση προϊόντων σε μεγαλύτερους συντελεστές είναι μέτρα οριζόντιου χαρακτήγρα, αγγίζουν όλους τους πολίτες κι ασφαλώς τις επιχειρήσεις.
Σε κάθε περίπτωση όμως για όλους τους αναλυτές και εκτιμητές αυτό που προέχει είναι η συμφωνία έστω και με την συνοδεία μέτρων. Αυτό επιθυμεί και ο λαός εν τέλει αφού σε όλες τις μετρήσεις σε δημοσκοπικό επίπεδο το αποτέλεσμα είναι η αποδοχή της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη.

Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση ύστερα μάλιστα από τις διαδοχικ΄ς συναντήσεις του με την ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών. 
Επισπεύδει μάλιστα τις διαδικασίες ώστε την Δευτέρα με το άνοιγμα των αγορών να έχει καταγραφεί σαφώς ύπαρξη συμφωνίας. 
Επομένως μέχρι την Κυριακή το βράδυ θα έχουμε την συμφωνία εφόσον η κυβέρνηση αποφάσισε όχι ρήξη.
Έτσι επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας ότι υπήρχε ημερομηνία λήξης των βασικών συζητήσεων και έμεση συμφωνία. Οι επι μέρους συζητήσεις θα συνεχιστούν και κυρίως στο σκέλος που αφορά την διευθέτηση του χρέους. Κεφάλαιο που θα χρειαστεί ακόμη πιο σκληρές διαπραγματεύσεις αλλά η υπόθεση της παραμονής θα έχει εξασφαλιστεί και όλοι θα είναι απόλυτα δεσμευμένοι. Κάτω απ΄αυτό το πλαίσιο θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για το χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...