Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Ο Πρωθυπουργός στην τελευταία συζήτηση της ολομέλειας στη βουλή απαντώντας στον κ. Θεοδωράκη περί ημερομηνίας λήξης των διαπραγματεύσεων είπε ότι ΄΄η κυβέρνηση θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται χωρίς ημερομηνίες΄΄.

Κι όμως ημερομηνία υπάρχει. Οι πιστωτές θεωρούν ως καταληκτικές ημερομηνίες τις 14,15, 16 Ιουνίου 2015!!!

Γιατί όμως;
Το πρόγραμμα παράτασης του προγράμματος για την Ελλάδα λήγει στις 30 Ιουνίου. Απαιτούνται διαδικασίες - λειτουργίες ενσωμάτωσης της όποιας συμφωνίας από τα κοινοβούλια των χωρών - μελών, όχι μόνο για την Γερμανία βέβαια.
Ωστόσο την 30η Ιουνίου λήγει και η ημερομηνία πληρωμής των δόσεων προς το ΔΝΤ ύψους 1,6 δις ευρώ. Χρήματα τα οποία η Ελλάδα δεν διαθέτει.

Οι διαπραγματεύσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη με στόχο ουσιαστικά αυτή  την ημερομηνία. 
Μετά απ΄αυτή και εφόσον υπάρχει συμφωνία καλώς έχει. Αν δεν υπάρξει συμφωνία τότε αρχίζουν τα μεγάλα προβλήματα και οι τρομακτικές εξελίξεις.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι εξελίξεις δείχνουν να μην υπάρχει διάθεση επίτευξης συμφωνίας, κυρίως από την πελυρά των δανειστών.  
Κι ενώ η κ Μέρκελ δηλώνει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται προς επίτευξη συμφωνίας (προσέξτε δηλώνει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη) ο κ. Σόϊμπλε ολοφάνερα εμμένει στις αδιάλλακτεςκαι άκαμπτες θέσεις των δανειστών.
Αναλύοντας αυτές τις θέσεις διαπιστώνουμε ότι υπάρχει σκοπιμότητα και αποτελεί μέρος σχεδίου εξόντωσης της ελληνικής οικονομίας. 
Πίσω απ΄αυτή την εμμονή ίσως να κρύβεται σχέδιο εκδίκησης των Ελλήνων πολιτικών. Όμως μαζί με τους πολιτικούς θα τιμωρηθούν και οι εξαντλημένοι Έλληνες πολίτες. 
Το κρίσιμο αυτό σημείο  οι δανειστές δεν το αντιλαμβάνονται. Κι εδώ είναι το κρίσιμο της όλης υπόθεσης. Η Γερμανική ηγετική πολιτική με διπλό πρόσωπο έχει επιβάλλει τις ασφυκτικές καταστάσεις στην Ελλάδα με συγκεκριμένη στόχευση. Ξεχνά τις βασικές αρχές της άσκησης αλληλέγγυας  πολιτικής της ενωμένης Ευρώπης. 

Η σημερινή κατάσταση στην χώρα δεν σχετίζεται μόνο με την ανεύθυνη πολιτική των δανειστών αλλά και σε εσωτερικές ανεύθυνες και άστοχες πολιτικές του εγχώριου πολιτικού συστήματος, χωρίς να είναι άμοιρος ευθυνών και ο ίδιος ο λαός.

Η ουσία είναι ότι αν μέχρι τέλος Ιουνίου (τυπικά) δεν υπάρξει συμφωνία θα ακολουθήσουν σημαντικές εξελίξεις ταχύτατα και συνάμα δραματικές για τον Ελληνικό λαό. 
Στις αρχές Ιουλίου με την μη πληρωμή του ΔΝΤ οι οίκοι αξιολόγησης θα χαρακτηρίσουν ως πιστωτικό γεγονός. Το επόμενο στάδιο θα είναι η στάση πληρωμών στον δημόσιο τομέα και ασφαλώς στον ιδιωτικό ενώ το τραπεζικό σύστημα θα επιβάλλει έλεγχο στην διακίνηση του χρήματος εσωτερικά και εξωτερικά.
Οι οίκοι αξιολόγησης θα αξιολογήσουν άμεσα την χώρα σε ολική πτώχευση ενώ θα είμαστε εντός της ευρωζώνης. Το grexit δεν έρχεται άμεσα και ίσως να μην έλθει ποτέ. Η οικονομική ζωή στην χώρα θα συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς ενώ το κοινωνικό αίσθημα θα εναντιώνεται απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Η έλλειψη ρευστότητας στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις θα δώσουν την νέα κατεύθυνση στις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο στην χώρα.

Περίπου αυτό, ίσως, είναι το σχέδιο των δανειστών - εταίρων στην ευρωζώνη.
Αν είναι έτσι τελικά οι εταίροι μας έχουν κάνει ένα σοβαρό λάθος, όπως και σε περιόδους πολέμου.
Δεν υπολογίζουν την αντίδραση των Ελλήνων ως μια οντότητα πια.

Συμπέρασμα, η σημερινή συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι καταλυτική. 
Η ρήξη όπως και η συμφωνία είναι ισοπίθανα μεγέθη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένας ανιχνευτής σωματιδίων του CERN θα χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των όγκων του εγκεφάλου

Επιστήμονες στη Γερμανία δοκιμάζουν μια νέα συσκευή απεικόνισης η οποία έχει ενσωματωμένο έναν ανιχνευτή μικρών σωματιδίων που αναπτύχθηκε σ...