Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου αυτή την ώρα με την συμμετχοή των κ.κ. Δραγασάκη, Βαρουφάκη, Σταθάκη και Καμμένου δείχνει την κρίσιμη κατάσταση.
Σ΄αυτό να προσθέσουμε τα απόνερα των χθεσινών εξελίξεων με την αποχώρηση του ΔΝΤ και της δηλώσεις Ράϊς όπως επίσης και τις δηλώσεις Γιουνκέρ.

Σήμερα εξακολουθούν να κυκλοφορούν φήμες περί τελεσιγράφων από την πλευρά των δανειστών. Μάλιστα υπήρξε φήμη ότι εντός 24 ωρών θα πρέπει να υπάρξει απάντηση από την Ελληνική πλευρά πάνω στο κείμενο Γιουνκέρ.
Άλλες φήμες έφερναν το Μπράσελς Γκρούπ να έρχεται στην Αθήνα για συνομιλίες. Το τελευταίο διέψευσε επίσημα το Μαξίμου.

Δημοσιεύματα στην Γερμανία αναφέρουν ότι οι Γερμανικές τράπεζες ετοιμάζονται για την χρεοκοπία της Ελλάδας ενώ ο κ. Γιουνκέρ δήλωσε σήμερα το πρωϊ ότι ΄΄η μπάλα βρίσκεται στα ...χέρια της Ελλάδας΄΄.

Όλα αυτά μπορεί να δηλώνουν δυο πράγματα είτε ότι φθάνουμε πραγματικά σε μια συμφωνία είτε επέρχεται η ρήξη οριστικά.

Στελέχη της αντιπολίτευσης παρεμβαίνουν με δηλώσεις τους εμφανίζοντας την κατάσταση εξαιρετικά κρίσιμη και ότι ο Πρωθυπουργός έχει την ευθύνη της τελικής απόφασης της συμφωνίας με τα δεδομένα των δανειστών ή κάτι καλύτερο για την χώρα είτε να προκαλέσει την ρήξη.
Κατάσταση όπου η χώρα είναι άγνωστο που θα οδηγηθεί και πως. Ποιές θα είναι οι επιπτώσεις στην κοινωνία και ποιές οι παρενέργειες.

Πάντως κρίνοντας από την σιωπή της τελευταίας ώρας εκτιμούμε ότι θα υπάρξουν πολύ σύντομα ίσως και εντός της ημέρας σημαντικές εξελίξεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ περνά κρίσιμες αλλά και ιστορικές στιγμές. Η τύχη της χώρας, το μέλλον της, η πορεία της εξαρτάται από τις αποφάσεις της κυβέρνησης αυτές τις ώρες. Παίζεται σε μεγάλο βαθμό η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη ή όχι.
Αν η κυβέρνηση αποφασίσει να συγκρουστεί οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, κυρίως στους χρηματοπιστωτικούς χώρους. Ο έλεγχος στην διακίνηση του χρήματος να θεωρούμε ότι θα είναι βέβαιος. Η ΕΚΤ, παρ΄όλο που λειτούργησε άψογα θεσμικά μέχρι τώρα. δεν θα διατηρήσει την στήριξή της στην χώρα. Ο ELA  που τροφοδοτεί με ρευστότητα το τραπεζικό σύστημα θα τελειώσει, ο Ντράγκι θα τραβήξει την πρίζα. 
Το χρηματιστήριο που ήδη σήμερα σημειώνει απώλειες της τάξης του 4% θα ακολουθήσει τις τράπεζες και μάλλον θα κλείσει αφού δεν θα μπορούν να γίνονται οιεκκαθαρίσεις στις συναλλαγές.

Ίσως να έχει ενεργοποιηθεί plan B, χρεοκοπία της χώρας μετά την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας. Αυτό που ίσως έμμεσα θα επιβάλλουν οι εταίροι μας.

Αναμονή ελπίζοντας το καλύτερο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάτι δεν πάει καλά στον πλανήτη μας...(συνέχεια 4)

Καταγράψαμε τις διαταραχές που συμβαίνουν σε πολλά σημεία του πλανήτη μας από καιρό τώρα και δημοσιεύσαμε τις ανησυχίες μας. Μια ματιά στην ...