Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΄΄ΑΤΥΧΗΜΑ΄΄ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΗΞΗ

Οργιάζουν οι φήμες από όλο τον πλανήτη για την προετοιμασία επιχειρήσεων, κρατών και κοινωνιών για το άγνωστο που έρχεται για την Ελλάδα.

Όλες οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών κινούνται στην ίδια τακτική, έτοιμοι για ρήξη.
Με αυτά τα δεδομένα και με άλλα πολλά γνωστά και άγνωστα τράπεζες της Ευρώπης, επιχειρήσεις κλείνουν κάθε πόρτα συνεργασίας με Ελληνικές αντίστοιχες.
Έντονες φήμες που δεν διαψεύστηκαν ούτε επιβεβαιώθηκαν φέρουν την Τράπεζα Barclays  να κλείνει κάθε επικοινωνία με τις ελληνικές τράπεζες.

Παράλληλα οι επιχειρήσεις πέραν των απαιτήσεών τους στις περιπτώσεις συναλλαγών να δέχοντυαι μετρητά περιορίζουν τις συναλλαγές τους με την ελλάδα.

Όλοι προδιαγράφουν ότι και στο σημερινό Eurogroup δεν θα υπάρξει καμιά σημαντική αλλαγή του κλίματος.

Στο χρηματιστήριο συντελούνται σημαντικά γεγονότα. Αποχωρούν Funds από τράπεζες πουλώντας όσο - όσο τις μετοχές κάτω από τις αρνητικές εξελίξεις.
Ακόμη και βαριές μετοχές με μεγάλη διαχρονική αξία υποκύπτουν στον φόβο και τον πανικό. καταστρέφονται επενδυτικές θέσεις πολλών ετών, κυρίως όμωςθέσεις που είχαν πάντα διαχρονικό χρακτήρα επένδυσης. Αυτό αποτελεί μεγάλο πλήγμα στην χρηματιστηριακή αγορά.
Θα επισημάνουμε ότι πολλά αμερικανικά κεφάλαια είχαν επενδυθεί στην Ελληνική αγορά, χρηματιστηριακή ή όχι και ήδη έχουν αναθεωρήσει τις θέσεις τους. Όχι απλά επενδυτική άπνοια αλλά καταστροφή σε μεγάλα επενδυτικά σχέδια.
Καταπίπτουθν στρατηγικές πολλών ετών και αναθεωρούνται αλλά κυρίως κεφάλαια που έχει απόλυτη ανάγκη η χώρα, διαφεύγουν προς άγνωστα μέρη!!

Πρίν λίγα λεπτά πάλι φήμες μιλούν για κοινή ανακοίνωση κομισιόν και ΕΚΤ περί αποδοχής της διευθέτησης του χρέους, εξέλιξη που αν τελικά ισχύσει θα την ακούσουμε στην σύσκεψη του Eurogroup. Ίσως να είναι μια επικαιροποιημένη πρόταση αυτής του 2012 που είχε αποσπάσει η Ελληνική κυβέρνηση τότε. Βέβαια όποια πρόταση κι αν γίνει θα έει προαπαιτούμενο την συμφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης.
Αν και τότε η κυβερνηση αρνηθεί για όποιο λόγο εκτιμούμε ότι πολύ σύντομα κηρύσεται πτώχευση αφού δεν θα πληρωθούν οι υποχρεώσεις 1,5 δις στο τέλος του Ιουνίου και άλλα 3,5 δις στις 20 Ιουλίου στην ΕΕ.

 Πλησιάζει η ώρα έναρξης της συνεδρίασης και άρα οι προσελεύσεις των υπουργών οικονομικών θα συνοδευτούν με δηλώσεις. Παρακολουθούμε στενότατα τις εξελίξεις αυτές.

Πάντως οι στιγμές είναι κρισιμότατες ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά και ίσως περισσότερο απ΄αυτό που υποπτευόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένας ανιχνευτής σωματιδίων του CERN θα χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των όγκων του εγκεφάλου

Επιστήμονες στη Γερμανία δοκιμάζουν μια νέα συσκευή απεικόνισης η οποία έχει ενσωματωμένο έναν ανιχνευτή μικρών σωματιδίων που αναπτύχθηκε σ...