Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΤΡΙΓΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μόλις πριν λίγο έφθασαν έγκυρες πληροφορίες ότι στην Γερμανική κυβέρνηση εκδηλώνονται αναταράξεις για το Ελληνικό ζήτημα.
Υψολόβαθμο στέλεχος επιβεβαίωσε την διάσταση απόψεων Μέρκελ - Σόϊμπλε για την Ελλάδα ενώ δεν επιβεβεώνεται από καμιά πηγή πλην της κυβερνητικής ότι υπάρχει προγραμματσιμένη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ.
Δεν υπήρξε, επίσης, απάντηση στις τελευταίες Ελληνικές προτάσεις από κανένα θεσμικό όργανο ενώ η Ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι τις απορρίψεις μαθαίνει μέσα από τα μέσα ενημέρωσης. Ούτε ο κ. Γιουνκέρ δέχεται να συνομιλήσει πια με τον κ. Τσίπρα.
Μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη εκτιμούν ότι η Ελλάδα έχασε την ίδια την κομισιόν!!!!

Αν τελικά υπάρξει αυτή η συνάντηση δεν φαίνεται να αναμένουμε κάτι εξαιρετικά διαφορετικό απ΄αυτά που ήδη γνωρίζουμε περί μη συμφωνίας των εταίρων στις νέες Ελληνικές προτάσεις.

Ολοφάνερο είναι ότι οδεύουμε σε εξαιρετικά κρίσιμες εξελίξεις πολύ σύντομα και μάλιστα αρνητικές για την χώρα. Η μη συμφωνία θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου εντός και εκτός της χώρας με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους.

Θα σημειώσουμε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία και ακολουθήσει ένας έλεγχος διακίνησης κεφαλαίων μέσα και έξω από την χώρα, σοβαρότατη συνέπεια θα προκαλέσει στην αγορά το ενδεχόμενο κλείσιμο του Ελληνικού χρηματιστηρίου αφού δεν θα είναι δυνατή η εκκαθάριση των συναλλαγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...