Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

Η κυβέρνηση τώρα τρέχει!!!  Φαίνεται εκείνη να αντιμετωπίζει το κρίσιμο και το γρήγορο. Όπως είχαμε γράψει, βρέθηκε δέσμια των δικών της εμμονών και την διαστρεβλωμένη άποψη που είχε για τις επιπτώσεις που θα επέφερε ένα ατύχημα στους θεσμούς.
Εμείς είχαμε εκτιμήσει ότι η κυβέρνηση είχε λάθος και έπρεπε να βρεθεί κάτω από μια άλλη τακτική.
Παρ΄όλα αυτά σήμερα κατέθεσε νέα πρόταση όπου μεταξύ των άλλων προτείνει αύξηση των ορίων στις εκδόσεις των εντόκων γραμματίων και ταυτόχρονα την συμμετοχή του μηχανισμού του ESM στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών της απέναντι στους δανειστές.

Είναι σαφής η στροφή της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια προσαρμογής της πολιτικής της στα δεδομένα των απιατήσεων των θεσμών. Είναι σαφές, επίσης, ότι πολλά είναι τα σημεία απ΄τα οποία η κυβέρνηση έχει αποκλίνει από τις αρχικές της θέσεις είτε στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είτε ακόμη και στις κόκκινες γραμμές της.

Λίγες ημέρες πριν είχαμε γράψει από εδώ ότι αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση έπρεπε να στραφεί στην χρήση των εργαλείων που προσφέρει η ευρωζώνη, όπως οι μηχανισμοί ESM και EFSF. Διαπιστώνουμε ότι από σήμερα η κυβέρνηση υιοθετεί αυτή την άλλη πολιτική και ενσωματώνει ρεαλιστικές λύσεις στις προτάσεις της.

Θα ήταν ασφαλώς καλύτερα αν από πολύ νωρίτερα είχε σταρφεί σε real politic. Έστω και τώρα αερκεί να μην χαθεί περισσότερος χρόνος.

Σε σχέση με αυτά που εμείς φανερώνουμε εδώ θα παρατηρούσαμε ότι, παρ΄όλο που δεν είμαστε κοντά στα πράγματα υπάρχουν μέσα και εργαλεία που η κυβέρνηση αγνόησε είτε εκούσια είτε ακούσια. Δεν διεκδικούμε την παντογνωσία αλλά σκεφτόμαστε απλά, δημιουργικά και πάνω απ΄όλα διαβάζουμε και σκεφτόμασςτε. 

Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένας ανιχνευτής σωματιδίων του CERN θα χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των όγκων του εγκεφάλου

Επιστήμονες στη Γερμανία δοκιμάζουν μια νέα συσκευή απεικόνισης η οποία έχει ενσωματωμένο έναν ανιχνευτή μικρών σωματιδίων που αναπτύχθηκε σ...