Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ (ΓΙΓΑΝΤIΑΙΟ) ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ (Giant Magellan Telescope, GMT)



Το γιγαντιαίο τηλεσκόπιο Μαγγελάνος αναμένεται να αποκαλύψει τα μυστήρια του διαστήματος



Αστρονόμοι του Πανεπιστημίου του Σικάγο πρόκειται να τοποθετήσουν ένα τηλεσκόπιο γιγαντιαίων διαστάσεων σε μια βουνοπλαγιά κοντά στο Αστεροσκοπείο Las Campanas στη Χιλή, προκειμένου να αποκαλυφθούν τα μεγαλύτερα μυστικά του διαστήματος.1-giantmagella
Το Giant Magellan Telescope θα είναι το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο που έχει δημιουργηθεί ποτέ στη γη και αναμένεται να φέρει μια νέα εποχή στην αστρονομία. Η Wendy Freedman, επικεφαλής της Οργάνωσης GMTO (Giant Magellan Telescope Organization), με αυτό το εργαλείο θα γίνουν ορατά τα πρώτα αντικείμενα που άρχισαν να εκπέμπουν φως στο σύμπαν και θα διερευνηθούν τα μυστήρια της σκοτεινής ενέργειας και της σκοτεινής ύλης. Ακόμα, θα εντοπιστούν οι κατοικήσιμοι πλανήτες στη γαλαξιακή μας γειτονιά.
Το τηλεσκόπιο θα διαθέτει επτά καθρέφτες που συνολικά θα δημιουργούν μια αντανακλαστική επιφάνεια 25 μέτρων και με αυτό τον τρόπο θα έχουμε στην διάθεσή μας εικόνες δέκα φορές πιο ευκρινείς από εκείνες του Hubble Space Telescope.
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως το GMT θα κοστίσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια, όμως έχουν ήδη συγκεντρωθεί τα μισά χρήματα για την δημιουργία, χάρη σε 11 διεθνείς Οργανισμούς. Αναμένεται να εγκατασταθεί το 2012, όμως θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το 2024 και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένας ανιχνευτής σωματιδίων του CERN θα χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των όγκων του εγκεφάλου

Επιστήμονες στη Γερμανία δοκιμάζουν μια νέα συσκευή απεικόνισης η οποία έχει ενσωματωμένο έναν ανιχνευτή μικρών σωματιδίων που αναπτύχθηκε σ...