Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΤΟ ΄΄ΚΑΛΥΤΕΡΟ΄΄. ΑΠΟΜΕΝΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Ύστερα από 15-16 ώρες συνεχούς διαπραγμάτευσης και συζήτησης στο τραπέζι των Βρυξελλών οι θεσμοί και ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατέληξαν σε μια συμφωνία με δυο κύρια μέρη που ενδιαφέρουν την χώρα μας.

Πρώτον, η αποφυγή της εξόδου (προς το παρόν, τουλάχιστον) της χώρας μας από την Ευρωζώνη. Ίσως ο κυριότερος σ΄αυτή την συγκυρία και υπ΄αυτή την έννοια οι Έλληνες οφείλουν να είναι ικανοποιημένοι και χαρούμενοι.

Δεύτερον, οι Έλληνες φορτώθηκαν ένα νέο μνημόνιο τρεις φορές πιο βαρύ απ΄τα προηγούμενα δυο. Το νέο δάνειο ύψους περίπου τα 85 δις (όπως γράψαμε πριν δυο ημέρες, προβλέποντας ορθά) συνοδεύεται από ένα εξαιρετικά ταπεινωτικό όρο, την ίδρυση ενός ταμείου όπου θα ΄΄παρκάρει΄΄ ακίνητη Ελληνική περιουσία αξίας μέχρι 50 δις ως εγγύηση της καλής εφαρμογής του νέου μνημονίου.
Θα πονέσει πάλι ο λαός με τα μέτρα που θα προωθηθούν. Όμως ποια είναι η εναλλακτική; 

Κανείς δεν θα ήθελε να βρεθεί στην θέση του Πρωθυπουργού χθες βράδυ όταν οι εταίροι απαίτησαν να εγγυηθεί για την αξιοπιστία της χώρας μας. Όμως ας σκεφθεί κανείς από που ξεκινήσαμε και που βρεθήκαμε!!!
Η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού, άνοιγε την πόρτα της κολάσεως, της αβύσσου, για όσους καταλαβαίνουν.
Κάποιοι θεωρούσαν ότι η χώρα και ο Πρωθυπουργός είχε να κάνει με κάποιο σύλλογο γειτονιάς όταν προεκλογικά απειλούσαν, και πουλούσαν τσαμπουκαλίκι και μαγκίτσες, χαρακτηρίζοντας τους εταίρους - δανειστές τρομοκράτες και άλλα ωραία χαρακτηριστικά.
Δεν κατανόησαν ποτέ κάποιοι τύποι της πολιτικής σκηνής ότι αποδίδοντας τίτλους όπως ΄΄επιθεση δανειστών΄΄, ΄΄σφίγγουν την θυλειά΄΄ ΄΄αποικία χρέους΄΄ μόλυναν και δηλητηρίαζαν την σχέση της χώρας με τους εταίρους μας από εκείνους που τελικά γύρευαν χρήματα, χρόνο και ......υπακοή!!!!
Θυμόμαστε ότι προεκλογικά ακούγονταν και άλλα εξίσου περίεργα έως ηλιθιότητες όπως ΄΄εθνικοποίηση των τραπεζών΄΄, ΄΄νταούλια θα παίξουμε στους θεσμούς και στις αγορές και θα τους χορέψουμε΄΄ και τόσα άλλα.
Όλοι αυτοί είτε στον πολιτικό χώρο είτε στον δημοσιογραφικό είτε στον συνδικαλιστικό παραπλάνησαν τον λαό, φανάτισαν τους πολίτες, έπαιξαν στην πλάτη των πολιτών, αποπλάνησαν την λαϊκή βούληση.
Οι ψευτοεπαναστάτες της πλάκας και της μετριότητας έστελναν από τα κείμενά τους μηνύματα που διετρέβλωναν την πραγματικότητα, είτε εκούσια είτε ακούσια. Θεώρησαν κάποιοι κονδυλοφόροι ότι είμαστε στην εποχή του Καραϊσκάκη και πήραμε τα καριοφίλια να πολεμήσουμε τον εχθρό όχι όμως από τα χαρακώματα και τους χώρους της μάχης αλλά από τον καναπέ και την τηλεόραση!! Τέτοιο αγώνα περιέγραφαν οι τύποι της ανικανότητας και της άγνοιας.
Οι περισσότεροι απ΄αυτούς έχτιζαν και καριέρα με δηλώσεις και δημοσιεύματα ΄΄εθνικού πατριωτισμού΄΄ μιλώντας για τα ιδανικά της αριστεράς!!!
Την αριστερά που πρώτοι είναι έτοιμοι αυτοί οι τύποι να προδόσουν όταν διαπιστώσουν ότι τελείωσε η περίοδος άνθησης των ΄΄ιδανικών της αριστεράς΄΄!!

Το σοκ που προκάλεσε το ενδεχόμενο της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη στους τύπους αυτούς και περισσότερο το μνημόνιο που θα ψηφιστεί είναι αρκετό να αλλάξουν πολύ γρήγορα και από χθες βράδυ ακολουθούν την ήπια εκείνη συμπεριφορά, ΄΄κούρνιασαν΄΄, θα έλεγαν κάποιοι, χαμηλοί οι τόνοι σήμερα, γλυκά χαμόγελα και ΄΄άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε΄΄.

Η συμφωνία ασφαλώς σοκάρει, αποδομεί εντελώς ανεδαφικές δοξασίες περί της σύγχρονης διακυβέρνησης, της χρηστής όπως έλεγαν οι κάποιοι.

Αυτά που γράφουμε εδώ τώρα δεν σημαίνει ότι υπερασπιζόμαστε τους δανειστές και τους εταίρους μας. Είναι βέβαιο ότι κάποιοι στην Ευρώπη δεν μας θέλουν μαζί τους και επιδιώκουν την έξοδό μας την αποχώρησή μας, την υποβάθμισή μας. Αυτό είναι το δικό τους συμφέρον.

Είναι, επίσης, βέβαιο ότι η αρχιτεκτονική της ενωμένης Ευρώπης πάσχει σε πάρα πολλά σημεία, θύμα της τώρα είναι η χώρα μας. Εμείς από εδώ, απ΄αυτές τις σελίδες έχουμε αναφερθεί πολλάκις εντοπίζοντας τα αρνητικά μέρη της δομής της όταν οι κάποιοι αυτοί τύποι ούτε καν γνώριζαν τους θεσμούς και τις αρχές τους. 
Οι αρχές με τις οποίες άρχισε να χτίζεται η οικογένεια της Ευρώπης έχουν καταστρατηγηθεί, έχουν εκμεταλλευθεί δόλια και πονηρά από κράτη μέλη.
Το ζήτημα όμως είναι να παλέψει κανείς από μέσα για αλλαγές και επιστροφή στις βασικές και αναλλοίωτες αξίες με τις οποίες αποφασίστηκε η ίδρυσή της.

Όμως αυτά έγιναν, το ζήτημα  είναι ότι αποφύγαμε (και ορθά) την άτακτη χρεοκοπία και την απόλυτη φτωχοποίηση της χώρας και των Ελλήνων. Τι θα κάνουμε από εδώ και μετά.

Εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός οφείλει να συνεχίσει να κυβερνά, να ξεκαθαρίσει το τοπίο, να απαλλαγεί από αγκάθια που δεν προσέφεραν ποτέ τίποτα και σε κανένα, να αναδομηθεί η κυβέρνηση, να ζητήσει με γενναιότητα την συμμετοχή των υγειών δυνάμεων της χώρας στην διακυβέρνηση, να μην υπαναχωρήσει στις πιέσεις για εκλογές ή καθυστερήσεις στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων και να προγραμματίσει  νέα σχέδια ενός πολιτικού συστήματος καθαρού και τίμιου, που γνωρίζει την πραγματικότητα της χώρας.
Να θέσει εκτός θέσεων εξουσίας κάποιους κυρίους και κυρίες, που είδαν την εξουσία σπίτι τους και με τα λεφτά των άλλων μπορούν να διαχειρίζονται την διακυβέρνηση της χώρας όπως εκείνοι νομίζουν από τους ΄΄καναπέδες΄΄ και τα ΄΄καφενεία΄΄.

Η Ελλάδα δεν αξίζει αυτής της αντιμετώπισης, αυτής απαξίας, αυτής της υποτίμησης.
Η χώρα έχει τεράστιες δυνάμεις υγιείς και δημιουργικές.
Ο Πρωθυπουργός μετά από το πάθημα που είχαμε οφείλει να προσανατολιστεί κατ΄αρχήν ό ίδιος σε μια άλλη γραμμή, αυτή που καθορίστηκε εν πολλοίς στις Βρυξέλλες χθες. Οφείλει να εκδιώξει στελέχη που αποτελούν φρένο στην πορεία της χώρας, που επιδιώκουν να καθυστερήσει τις μεταρρυθμίσεις, τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις, τις δίκαιες μεταρρυθμίσεις.
Να θέσει στόχους σοβαρούς και γρήγορα να επαναφέρει την χώρα στην κανονικότητα.

Τότε θα έχει προσφέρει στην χώρα. Τώρα είναι η ώρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...