Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

΄΄ΖΟΥΜΕ Σ΄ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ!!΄΄

Παρακολουθούμε τα γεγονότα και τις εξελίξεις στον ναό της δημοκρατίας μας. Διαπιστώνουμε πλήρη άγνοια στοιχειωδών λειτουργιών του κοινοβουλίου με απόλυτο ευτελισμό των θεσμών και των λειτουργιών. Το Σύνταγμα χρησιμοποιείται όπως νομίζει ο καθένας ή όπως εξυπηρετείται. Ο κανονισμός της Βουλής έχει καταστρατηγηθεί, δεν υφίσταται. Οι επιτροπές συνεδριάζουν κάτω από ΄΄διαταγές΄΄!!!

Η Πρόεδρος της Βουλής δεν βρίσκεται στην θέση της αφού επέλεξε να βρίσκεται στο μικρόφωνο ως απλός βουλευτής. Θέτει ζητήματα σε ψηφοφορία όποτε επιθυμεί η ίδια και ψηφίζει μόνη της δικές της προτάσεις κι επειδή δεν υπερψηφίζεται η πρότασή της αποχωρεί από την θέση της!!!

Δεν υπάρχει νομοθετικό έργο εδώ και επτά μήνες. Η Βουλή συνεδριάζει μόνο για επείγοντα ή ΄΄κατεπείγοντα΄΄ θέματα, που αφορούν τις συμφωνίες με τους δανειστές ή κάποια μικρά νομοσχέδια που αφορούν επαναφορά απολυμένων.

Η τελευταία συνεδρίαση της ολομέλειας έδειξε κάτι ακόμη πιο σοβαρό, την απώλεια δυνατότητας η σημερινή κυβέρνηση να κυβερνήσει πια ύστερα από την καταψήφιση του νομοσχεδίου από 39 βουλευτών της συμπολίτευσης. Θεωρητικά το τελευταίο νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από την αντιπολίτευση ενώ η συγκυβέρνηση αδυνατεί να εφαρμόσει τον ψηφισθέντα νόμο αφού ούτε τον πιστεύει (κατά την ρήση του ίδιου του Πρωθυπουργού) ούτε και τον ψήφισε.

Το αλαλούμ αυτό θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα με άλλα δυο νομοσχέδια που αφορούν το νέο μνημόνιο.
Ο Πρωθυπουργός ενώ καλείτο να προχωρήσει σε αναδόμηση της κυβέρνησης καθυστερεί χαρακτηριστικά δείχνοντας πλήρη αδυναμία και ατολμία. Δέσμιος των ίδιων του των επιλογών αλλά δεσμεύει και το μέλλον της χώρας, παράγοντα που κατ΄επίφαση επικαλείται.

Εκείνο που προξενεί τρομακτική εντύπωση είναι ότι βουλευτές αυτού του κοινοβουλίου αγνοούν βασικές λειτουργίες του ενώ συγχέουν βασικά ζητήματα, θεμελιώδη θέματα της κίνησης του χρήματος όπως επίσης και των υποχρεώσεων της χώρας απέναντι σε θεσμούς που συμμετέχει. Όλα έχουν ισοπεδωθεί. 
Θα ΄΄μπουκάρουν΄΄ για παράδειγμα κάποιοι στο νομισματοκοπείο να τυπώσουν χρήμα. Αυτοί οι κάποιοι που αποτελούν και την μειονότητα στο κόμμα τους και ακόμη μεγαλύτερη μειονότητα στην Ελληνική κοινωνία είναι έτοιμοι να ....καταλάβουν την εξουσία κατά τα πρότυπα της επανάστασης του 1917. Νομίζουν ότι ζουν στο παρελθόν ή θέλουν να ζήσουν σ΄εκείνο το περιβάλλον, να το επιβάλλουν σε μια μικρή δύσμοιρη χώρα που βρίσκεται συνεχώς στο χείλος της καταστροφής εξ αιτίας ανίκανων και άσχετων πολιτικών που ασκούν εξουσία ερήμην του λαού και του μέλλοντός του.

Θα πρέπει να θεσπιστεί κάποιος τρόπος επιλογής των υποψηφίων βουλευτών και όχι μόνο αλλά σε όλες τις διαδικασίες εκλογικών αναμετρήσεων. Τουλάχιστον να εξαλειφθεί το φαινόμενο της παρουσίας άσχετων,  άξεστων και ανίκανων ανθρώπων. 
 Όλοι οι υποψήφιοι να περνούν από πνευματικές δοκιμασίες, από ψυχολογικές, από δοκιμασίες βασικών γνώσεων για να βρεθούν σε ψηφοδέλτια.

Η ευαισθησία αυτών των κυρίων δεν είναι τόσο ΄΄λεπτή΄΄ να κατανοήσουν ότι εδώ και 6 μήνες στην αγορά χάνονται τεράστια ποσά, χάνονται θέσεις εργασίας, χάνεται επιστημονικό δυναμικό που διαφεύγει στο εξωτερικό, ακυρώνονται συμφωνίες μεταξύ εταιρειών με τεράστιες επενδύσεις, το τραπεζικό σύστημα ήδη έχει διαλυθεί, το κράτος ούτε πληρώνει ούτε πληρώνεται, όλοι οι τομείς της λειτουργίας του έχουν παγώσει ενώ η κυβέρνηση και οι κοινοβουλευτικοί μας συζητούν  για......εκλογές(!!!!)  το χειρότερο σενάριο.

Τι να πει κανείς. Δυστυχώς η χώρα όχι μόνο έχει πτωχεύσει οικονομικά έχει πτωχεύσει και πολιτιστικά, ηθικά, κοινωνικά, πολιτισμικά. Κι αυτή κυβέρνηση απέδειξε η ίδια ότι δεν έχει την δυνατότητα να κυβερνήσει παρ΄όλο που όλοι μας ακριβώς αυτό επιθυμούμε, να κυβερνήσει. Οι άνθρωποι της όμως δεν το επιθυμούν γιατί απλά είναι εθισμένοι στο ρόλο της αντιπολίτευσης και όχι στην κυβέρνηση. 

Οι ΄΄32΄΄ αποτελούν το νέο κίνημα που θα καταγραφεί στην ιστορία με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς, κίνημα που η πλειοψηφία στην κυβέρνηση υπαναχωρεί και δηλώνει πλήρη αδυναμία να συντονιστεί και να συνεχίσει να λειτουργεί, πλήρη υποταγή.

Ο Πρωθυπουργός, άτολμος και νωθρός κινείται σε ρυθμούς προεκλογικούς μάλλον. 
Προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τους δικούς του ανθρώπους, τους συντρόφους του, που τελικά τον άφησαν στην πορεία προς την άσκηση της εξουσίας μόνο και προδομένο.

Καημένη Ελλάδα, τι σου έμελλε να πάθεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...