Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΟΪΚΑ. ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕ!!

Ύστερα από έξι μήνες και πλέον η τρόϊκα επανέρχεται επισήμως στην χώρα μας.
Άλλη σύνθεση άλλα ονόματα, το όνομα παραμένει και η δουλειά ίδια. 
Η τρόϊκα θα λειτουργεί με ακριβώς τον ίδιο τρόπο καθημερινά με αυτό που ίσχυε και πριν μετονομαστεί από την σημερινή κυβέρνηση ΄΄θεσμοί΄΄.

Τι κάναμε τελικά με την νέα, σημερινή κυβέρνηση; Απολύτως τίποτα. Μάλλον (και το γράψαμε εκτενώς αυτό) επιβαρύνθηκε η ελληνική οικονομία και το νοικοκυριό με επί πλέον υποχρεώσεις κι αυτό για τα επόμενα τρία χρόνια και βλέπουμε.

Είχαμε γράψει, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να ωραιοποίηση την νέα κατάσταση και να ηρωποιήσει την κυβέρνηση που κατάφερε να έχει ένα νέο μνημόνιο!!!
Έτσι βλέπουμε να γίνεται από την Παρασκευή. Εκπρόσωποι της κυβέρνησης ούτε λίγο ούτε πολύ υπερασπίζονται την απόφαση του Πρωθυπουργού να αποδεχθεί ένα νέο μνημόνιο. Μόνο η αριστερή πλατφόρμα διατηρεί σταθερή θέση, μένοντας μακριά από μνημόνια και υπογραφές.

Βέβαια παράλληλα στηρίζουν την κυβέρνηση. Τώρα τι σημαίνει αυτό κανείς δεν καταλαβαίνει ούτε και οι ίδιοι γνωρίζουν τι σημαίνει πρακτικά αυτό.
Μπροστά μας, την Τετάρτη έρχεται η δεύτερη φάση ψήφισης αποδοχής του νέου προγράμματος. Την Τετάρτη πολλοί ισχυρίζονται ότι η κοινοβουλευτική θέση της κυβέρνησης θα αποδυναμωθεί ακόμη πιο πολύ αφού περιμένουν νέες αρνήσεις να ψηφίσουν τα μέτρα.
Έτσι δικαιολογείται να υποθέτει κανείς ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης δεν είναι μακράς πνοής και μάλλον ΄΄εξυπηρέτηση τρεχόντων υποχρεώσεων΄΄ ικανοποιεί τελικά. Άλλωστε και η επιλογή των προσώπων δείχνει αδυναμία ανάπτυξης συγκεκριμένου προγράμματος και ανάπτυξης δυναμικής στην οικονομία της χώρας. Απλή διαχείριση και ψηφοφορίες για να πάμε μέχρι την οριστική συμφωνία με το μνημόνιο αριθμ. 3 και το επόμενο βήμα, δυστυχώς, εκλογές. Κάτι που η χώρα ούτε έχει ανάγκη ούτε και θα προσφέρει κάτι πέραν από το να ξεκαθαρίσει το σκηνικό στο κυβερνητικό σχήμα. Μεγάλες δαπάνες αποκλειστικά για την κυβέρνηση. Κανένα όφελος για τον λαό, αντίστροφα μάλιστα κάθε καθυστέρηση και έλλειψη κυβερνητικού έργου έχει επιπτώσεις βαριές στην οικονομία ενώ πλησιάζουμε αντί να απομακρυνόμαστε από την πτώχευση και το grexit.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι καλό θα είναι πριν επιλεγεί το πολιτικό προσωπικό να πλαισιώσει ένα ψηφοδέλτιο και πολύ περισσότερο αν πρόκειται να αναλάβει θέση ευθύνης ας γίνεται κάποια αξιολόγηση, ας περνούν κάποιες εξετάσεις οι υποψήφιοι, ας εξεταστεί τουλάχιστον η ποιότητα του βιογραφικού του!!!
Είναι φανερό ότι από υπουργεία περνούν άνθρωποι που ούτε περίπτερο δεν μπορούν να διαχειριστούν. Κι όμως βλέπουμε τέτοιας ποιότητας πολιτικούς να εμφανίζονται σε υπουργικούς θώκους και να αποφασίζουν για τον λαό ή να διαχειρίζονται τόσο σοβαρά ζητήματα για την χώρα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...