Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!

Τελικά αυτή η δημοτική αρχή μας εκπλήσσει συνεχώς δυσάρεστα.

Παρ΄όλο που είχε τα χαρακτηριστικά μιας νέας πολλά υποσχόμενης ομάδας διοίκησης και έχοντας εμπειρία αρκετών χρόνων κάτω από άλλες διοικήσεις καταφέρνει να αποδείξει ότι η όλη της προεκλογική παρουσία ήταν μια φούσκα.
Διαπιστώνουμε καθημερινά ότι η δημοτική αρχή καταγράφει τις ανάγκες των δημοτών σε προσωπικό επίπεδο και σε κατάλληλο χρόνο τις υλοποιεί χωρίς κανένα κριτήριο, χωρίς καμιά προϋπόθεση. Είναι βέβαιο ότι αυτά που έχει κάνει ως τώρα δεν είναι τίποτα άλλο από την εξυπηρέτηση δημοτών, επιχειρηματιών, επαγγελματιών πάντα σε προσωπικό επίπεδο και το συνδέει με τις επόμενες εκλογές.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Ιδού, αγαπητοί φίλοι, γιατί!!

Την Δευτέρα συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Μεταξύ των άλλων θεμάτων υπήρχε θέμα που αγγίζει άμεσα την κυκλοφορία στην πόλη και όχι μόνο. Σ΄ενα σημείο με αυξημένη κυκλοφορία πάνω στο βασικό οδικό δίκτυο της πόλης ικανοποιεί την επιθυμία της επιχείρησης ΄΄Βερόπουλος΄΄ στην συμβολή Λ. Πεντέλης και Κισσάβου.
Η επιχείρηση πρότεινε να ανοίξει στο μέσον της απόστασης Κισσάβου-Ταϋγέτου το πεζοδρόμιο και να διαμορφωθεί είσοδος - έξοδος για το σούπερ μάρκετ.
Στην εισήγησή της η τεχνική υπηρεσία αναφέρει ότι το άνοιγμα αυτό θα εξυπηρετήσει τους οδηγούς που ανέρχονται την λεωφόρο ώστε να μη αναγκάζονται να κάνουν μικρή ανακύκλωση από την Κισσάβου και να εισέρχονται στον χώρο στάθμευσης του σούπερ μάρκετ! 
Οϊμε, σοβαρή επιχειρηματολογία!!!  

Ο κ. δήμαρχος ΄΄υπέρμαχος΄΄ (όπως έδειχνε προεκλογικά) της τάξης στην κυκλοφορία της πόλης αλλά και της απόδοσης δικαιοσύνης  προφανώς συνεργαζόμενος με την τεχνική υπηρεσία (ουσιαστικά έδωσε εντολή) ικανοποιεί το αίτημα της επιχείρησης να ανοίξει στην Λ. Πεντέλης είσοδος - έξοδος του σούπερ μάρκετ.

Όταν το είδαμε ως θέμα και ως εισήγηση στην ημερήσια διάταξη δεν το πιστεύαμε!! Κι όμως είναι αλήθεια.
Μάθαμε, δε, ότι σε ερώτηση κάποιου αν αγγίζει το κυκλοφοριακό της πόλης ο κ Δήμαρχος απάντησε με το αμίμητο, 
΄΄η λεωφόρος είναι βασικό οδικό δίκτυο και δεν εμπίπτει στην μελέτη κυκλοφοριακού διότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του δήμου!!!΄΄
Δηλαδή ο κ. Δήμαρχος θα κάνει την μελέτη του κυκλοφοριακού της πόλης χωρίς να αγγίξει την Λ. Πεντέλης!! Πως θα γίνει αυτό, κ. Δήμαρχε να μας πείτε. Πως είναι δυνατόν αυτό να γίνει!!!

Κι αυτή η δημοτική αρχή πρέπει να αισθάνεται περήφανη γιατί εξυπηρετεί τους δημότες, τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες με μεγάλη ευχέρεια, μάλιστα κρατά και πρωτόκολλο προτεραιότητας ώστε να μην υπάρχει κανένα παράπονο.

Για το συγκεκριμένο δε σημείο υπάρχει μακρά ιστορία αναφορικά με τον προαύλιο χώρο του σούπερ μάρκετ. Δεν θα το ανοίξουμε όμως τώρα αυτό το ζήτημα. Αλλά το θυμίζουμε σ΄αυτούς που γνωρίζουν το παρελθόν και την συμπεριφορά προηγούμενων διοικήσεων. Κι ενώ πρώτος ο σημερινός δήμαρχος όφειλε να γνωρίζει και να είναι προσεκτικός κάνει ότι είναι δυνατόν να αποδείξει ότι ασκεί πολιτική εκ του προχείρου και με συγκεκριμένους στόχους, την επανεκλογή του!!!

Για μας αποτελεί πρόκληση για ακόμη μια φορά ο τρόπος διαχείρισης των θεμάτων της πόλης. Αισθανόμαστε ντροπή για την διοίκηση αυτού του επιπέδου. Να θυμηθούμε ότι δημοσίευσε την προκήρυξη της μελέτης του κυκλοφοριακού της πόλης μόνο και μόνο να ρίξει στάχτη στα μάτια αυτών που ασχολήθηκαν με τα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης πριν ακόμη ο σημερινός δήμαρχος γεννηθεί. Θα δούμε πότε θα υλοποιήσει την μελέτη. Ωστόσο μέχρι τότε θα έχει ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα προσωπικού χαρακτήρα αλλά θα έχει διαμορφώσει άλλες συνθήκες από αυτές που υπήρχαν στην αρχή της θητείας της. 

Συντελείται για ακόμη μια φορά ένα έγκλημα στην πόλη. Άλλης μορφής από αυτά των προηγούμενων διοικήσεων αλλά είναι φανερό ότι η σημερινή διοίκηση στρώνει το χαλί για τις επόμενες εκλογές.  Κινείται εις βάρος του κοινού συμφέροντος.

Θα προσθέσουμε εδώ ότι υπάρχουν και άλλες αποδείξεις (όχι ενδείξεις) που δείχνουν τον τρόπο λειτουργίας αυτής της διοίκησης και τους στόχους της. Συγκεντρώνουμε τα στοιχεία αυτά και σιγά - σιγά θα τα δημοσιεύουμε. 
Πάντως δεν πρέπει να αισθάνονται περήφανοι και ικανοποιημένοι οι δημότες για τις επιλογές τους,  κρίνοντας την διοίκηση μέχρι σήμερα.

Θα επισημάνουμε ότι τα βαθιά και σοβαρά προβλήματα της πόλης δεν τα έχει αγγίξει ακόμη ο σημερινός δήμαρχος. Αυτά για τα οποία στο παρελθόν και ως αντιπολίτευση τα είχε κάνει σημαία!!!  Σημαία επανάστασης!!! 

Και για να δώσουμε και ένα άλλο στοιχείο, που δείχνει την αδιαφορία και την έλλειψη στόχων. Να μας πει ο κ. Δήμαρχος πόσο καιρό ο δήμος λειτουργεί χωρίς αντιδήμαρχο οικονομικών; 
Πόσο καιρό η σημαντικότερη επιτροπή του δήμου, η Επιτροπή Οικονομικών, δεν έχει τον αντιδήμαρχο οικονομικών προεδρεύοντα όπως ορίζει ο νόμος; 
Ποιος υπογράφει τις εισηγήσεις των θεμάτων και πως τελικά διαμορφώνεται ο έλεγχος και η οικονομική πολιτική του δήμου;
Μην βιαστεί ο κ. Δήμαρχος να απαντήσει (αν απαντήσει, γιατί προτιμά την σιωπή) γιατί μας είναι όλα γνωστά και όπως πάντα δεν θα χαρίσουμε σε κανένα όσο κι αν κάποιοι δυσαρεστηθούν και θα δυσαρεστηθούν, είμαστε βέβαιοι.

Λοιπόν, καλούμε όλους τους δημότες, επιχειρηματίες, επαγγελματίες και κάθε άλλο κάτοικο αυτής της πόλης να καταθέσει το αίτημα του στον δήμο και θα ικανοποιηθεί στο πλαίσιο αυτό που περιγράψαμε πριν και μάλιστα με προτεραιότητα τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, ακόμη και για καθορισμό θέσεων στάθμευσης έξω από κατοικίες για ανάπηρους και μη όπως έκανε κατά κόρον και η προηγούμενη διοίκηση, η οποία μάλιστα όπως μάθαμε έπαιρνε και τηλέφωνο στους (υποτίθεται) ενδιαφερόμενους για να τους ΄΄εξυπηρετήσει΄΄!!!

Υ/Γ  Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΄΄ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ΄΄ - ΄΄ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ΄΄ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ. Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΣ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...