Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟ ΤΕΛΙΚΟ.....ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ....ΟΔΥΝΗΡΟ.....

Μόνο σε υπανάπτυκτες χώρες μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. 
Πέραν των δημοσιευμάτων, των ειδήσεων, των συμπεριφορών και οτιδήποτε άλλο υπάρχει μια και μόνο μια αλήθεια, η κατάσταση της χώρας, για την οποία ουδείς λόγος γίνεται από τα κυβερνητικά στελέχη. 
Όλοι οι παραγωγικοί φορείς της χώρας έχουν βγει στα κάγκελα, θεσμικά όργανα της αγοράς προσπαθούν αγωνιωδώς να κρατήσουν την δουλειά τους και να επηρεάσουν ή να ερευνήσουν ακόμη και να βοηθήσουν την κυβέρνηση. 
Όλοι στηρίζουν την κυβέρνηση για όλους τους λόγους που μπορεί να επικαλεστεί κάποιος, η κοινωνία να στηρίζει και να υπομένει.
Καμιά διάκριση σε αριστερούς δεξιούς κεντρώους και δεν ξέρω τι άλλο 
ένα ζήτημα κυριαρχεί στην αγορά, σώστε την χώρα, κυβερνήστε, αποφασίστε, δουλέψτε....!!!
Στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται μια κυβέρνηση που δεν έχει την στήριξη του κόμματος της αλλά στηρίζεται κοινοβουλευτικά από την....αντιπολίτευση, νομιμοποιείται κοινοβουλευτικά από την αντιπολίτευση, που από μόνη της εκείνη είναι αδύναμη και σκελετωμένη.
Μια κυβέρνηση ΄΄αριστερού κορμού΄΄ συμπληρωμένη με ολίγον από κρουπούσκουλα δεξιά στοιχεία, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα αλλά με κοινοβουλευτική παρουσία άρα κοινοβουλευτικά νόμιμα!!

Κι όμως η κυβέρνηση ούτε δουλεύει ούτε κυβερνά ούτε παράγει ούτε ακούει ούτε ανταποκρίνεται. Ασχολείται με τον εαυτό της και μόνο.
Ζει στον κόσμο της αντιπολιτευτικής περιόδου της πριν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Τα ζητήματα που αντιμετωπίζει είναι μοναδικά για εκείνη, ο εσωτερικός συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων, οι συσκέψεις των οργάνων του κόμματος, οι επιρροές της μιας της άλλης πλατφόρμας και τώρα εμφανίζονται και τα τραγικά γεγονότα του παρασκηνίου με τον κ. Βαρουφάκη.
Είναι σαφές ότι χτίζονταν ή και ακόμη να χτίζεται κανείς δεν διαβεβαιώνει για το αντίστροφο, ένα παρακράτος, ένα δεύτερο κράτος, μια καρικατούρα κράτους, μια εικονική πραγματικότητα όπου ζουν ή θέλουν να ζουν ή θέλουν να ζήσουν κάποιοι κι αυτοί οι κάποιοι είναι και οι λίγοι και οι άσχετοι, δυστυχώς.
Ένα ερώτημα κυριαρχεί στο μυαλό μου, σε τι διαφέρει η εριστερή πλατφόρμα από το ΚΚΕ; Γιατί το ΚΚΕ δεν συμφωνεί με τις επαναστατικές μεθόδους αυτής της αριστερής πλατφόρμας του κυβερνόντος κόμματος; 
Σκεφτείτε, το ΚΚΕ δεν θέλει τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράζουν την ριζοσπαστική αριστερά μάλιστα. 
Πού να φανταστεί κανείς ότι θα βλέπαμε, θα ζούσαμε εν τοις πράγμασι, τις θεωρίες Μπουχάριν!!!
'Όμως ο Ελληνικός λαός  ψήφισε, θα πει κάποιος. Σεβαστό, όχι, όμως αλάνθαστο!!


Πουθενά στον κόσμο, στον πλανήτη δεν συμβαίνουν παρόμοια πράγματα. Ίσως σε υπανάπτυκτες χώρες, όπου κυβερνούν άνθρωποι παρά την θέληση του λαού. Εκεί μπορεί να συμβαίνουν ίσως και χειρότερα. 
Όμως εμείς εδώ (θέλουμε να πιστεύουμε) δεν είμαστε στην Αφρική, είμαστε στην περισσότερο πολιτισμένη ήπειρο του πλανήτη, είμαστε μέλος μιας ευρείας δημοκρατικής κοινότητας, είμαστε μέλη πολλών παγκόσμιων οργανισμών που εκφράζουν πολιτισμό, ειρήνη, δημοκρατία, δημιουργία, σεβασμό και δικαιοσύνη (όσο είναι δυνατόν σε ανθρώπινα πλαίσια).
Πως, λοιπόν, είναι δυνατόν να αρχίζουν διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας προκειμένου να μας χρηματοδοτήσουν, να χρεωθούμε ακόμη μια φορά και η κυβέρνηση να μην ασχολείται με αυτά τα καυτά ζητήματα και να ασχολείται με τον κ. Βαρουφάκη, τον κ. Λαφαζάνη, την αριστερή πλατφόρμα, τον υπαρχηγό του κ. Λαφαζάνη, την κ. Μακρή, τον κ. Λεουτσάκο και τόσους άλλους;

Μας είναι αδιανόητο να το πιστέψουμε. 
Ο κ. Πρωθυπουργός σήμερα το βράδυ θα παραστεί και έχει προετοιμαστεί να δώσει μια ....εσωκομματική μάχη χωρίς να έχουμε καταλάβει γιατί; Φοβερό, τελικά όταν την Παρασκευή έρχεται μια τετράδα ΄΄χασάπηδων΄΄ με τους οποίους δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα ούτε σε πέντε χρόνια!!!! 

Τρελές σκέψεις, τρελές σχέσεις, ανεξήγητες ενέργειες, αποξενωμένες από το λαό, αδιάφορες για εκείνον.

Εμείς με ένα τρόπο μπορούμε να δικαιολογήσουμε αυτή την εικόνα. 

Πίσω απ΄όλα αυτά κρύβεται μεγάλο παρασκήνιο, μεγάλα συμφέροντα, ακατανόητα για τον λαό και για μας, κρύβεται απόλυτη σκοπιμότητα αποπροσανατολισμού της σκέψης και του ενδιαφέροντος του πολίτη απ΄αυτά που βλέπει και αισθάνεται ή θα του επιβληθούν.

Κάτι παίζεται εξαιρετικά μεγάλο, που τελικά είναι πιθανό  να μην μάθουμε ποτέ ή θα το μάθουν οι επόμενες γενιές.

Τελικά μπορούμε να αναφωνήσουμε: 
Ουάου, πρώτη φορά αριστερά!!! Εκπλήξεις και πρωτόγνωρα πράγματα!! Με πλούσια δημοκρατία, με ΄΄μπουκαρίσματα΄΄ τύπου ριφιφί (!!!) στα νομισματοκοπεία, με δεύτερα νομίσματα, με υποκλοπές όχι απλά συνομιλιών, χαμηλοί στόχοι. Υποκλοπές προσωπικών δεδομένων και άνω, φορολογικών στοιχείων και όχι μόνο μέχρι εκεί αλλά και χρήση τους κατά την βούληση των κλεφτών!!!

Πιο προχωρημένα, εκμετάλλευση των δεδομένων σύμφωνα με την βούληση των λίγων, των αφανών και μυστήριων τύπων, (ορθογραφικά ή ανορθόγραφα γραμμένα τα ονόματά τους), χωρίς γραβάτες, ευκατάστατοι, με καταθέσεις στο εξωτερικό(!!)  επιλογής του νέου πολιτικού κατεστημένου, που χτίστηκε εν ριπή οφθαλμού!!! Η εξουσία στα χέρια άγνωστων, άσχετων, σκοτεινών τύπων, διορισμένων με συγκεκριμένα καθήκοντα από την εξουσία, που δεν ξέρουμε ακόμη αν όλα αυτά είναι με τις ευλογίες του Πρωθυπουργού της χώρας, που συζητά με τους εταίρους μας, Ολάντ. Μέρκελ και άλλους, πουλώντας άλλη εικόνα απ΄αυτή που αναπτύσσεται στο παρασκήνιο.

Είναι πρόκληση τελικά να συμβαίνουν τόσα πολλά, περίεργα, επικίνδυνα και παράνομα πράγματα και η κυβέρνηση να μην διαψεύδει στοιχειωδώς, να μην παίρνει καν θέση, να βγαίνουν κάποια στελέχη του περασμένου αιώνα και να θεωρούν όλους βλάκες και ηλίθιους με την τεκμηρίωση, που διαθέτουν δημόσια από την τηλεόραση και τα ραδιόφωνα.

Και η δικαιοσύνη; Υπάρχει; Είναι εδώ;

Πως γίνονται όλα αυτά.

Σκέφτομαι αν όλα  αυτά γίνονταν όχι και πολύ παλιά, μόλις ένα χρόνο πριν!! Θα υπήρχαν πεζοδρόμια, θα υπήρχαν δένδρα, νεράντζια και άλλα φρούτα εποχής; 
Σίγουρα θα είχαμε κάτι σαν βομβίτσες, κάτι σαν μολότωφ κάτι τέλος πάντων με καταστροφικές συνέπειες στους επαγγελματίες στο κέντρο της Αθήνας.

Είναι τρελό, είναι απίστευτο, είναι οδυνηρό, είναι θλιβερό, είναι παραπλανητικό.....

Ας τελειώσει σύντομα, τουλάχιστον ό,τι και νάναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...