Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΑΥΤΟΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΗΡΩΑΣ;

Η σημερινή ψηφοφορία στην Βουλή θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για το  κυβερνόν κόμμα.
Απ ότι διαφαίνεται θα υπερψηφιστεί η πρόταση συμφωνίας με τους δανειστές παρ΄όλο που υπάρχουν αντίθετες φωνές και όχι μόνο. Τρεις βουλευτές από την αριστερή πλατφόρμα με επιστολή τους δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν την πρόταση ενώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες παρουσιάζονται διαρροές.

Η αντιπολίτευση φαίνεται ότι ήδη έχει αποφασίσει να εξουσιοδοτήσει τον Πρωθυπουργό να φέρει την συμφωνία με τους εταίρους μας οπότε εν τέλει η ψηφοφορία θα φέρει θετικό αποτέλεσμα έστω και με κάποιες αρνήσεις.

Ο Πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του δείχνουν ότι αγωνίζεται να επιτύχει την μεγαλύτερη σύμφωνη γνώμη του κόμματός του. Δήλωσε:

΄΄Ιστορική ευθύνη της αριστεράς να αποτρέψει το grexit. Δεν θα δεχθούμε να χαθεί η δεδηλωμένη. Ανάμεσα σε μια κακή και σε μια καταστροφική επιλογή είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε το πρώτο. Θα αναμετρηθεί ο καθένας με το μπόϊ του και με την ιστορία του΄΄.

Ο λόγος κρύβει αποφασιστικότητα, αγωνία και προσπάθεια επιτυχούς αποτελέσματος. Γνωρίζει πια ο Πρωθυπουργός την πραγματικότητα και πιέζει για την μεγαλύτερη συναίνεση.
Αν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι θετικό (και θα είναι θετικό) ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεωρήσει τεράστια επιτυχία αν βέβαια επιτευχθεί και η συμφωνία. Θα ανακηρύξει τον εαυτό του ως τον μεγαλύτερο ήρωα στην ιστορία της χώρας. Θα ανακηρύξει την επιτυχή συμφωνία ως την μεγαλύτερη ιστορική πολιτική πράξη. 

Όμως θα έχει ξεχάσει ή θα έχει σκοπίμως ξεχάσει ότι εκείνος ήταν η αιτία να φτάσει η χώρα στο χείλος της καταστροφής. Εκείνος έχασε τον χρόνο και την πραγματικά μεγάλη ευκαιρία να επιτύχει περιφανή αποτελέσματα αν είχε τις προϋποθέσεις, το πρόγραμμα, τον στόχο, την καθαρότητα του λόγου και την αποφασιστικότητα μετά την επιτυχία του στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.

Η ΄΄συμφωνία΄΄ της 20ης Φεβρουαρίου θα είναι η ημερομηνία που θα γραφεί ως η μεγαλύτερη ευκαιρία επιτυχίας της παρουσίας της αριστεράς στην εξουσία. Υπό την έννοια αυτή πράγματι η αριστερά είχε την ευκαιρία να επιτύχει την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της που θα ήταν και παράδειγμα προς μίμηση σε όλο τον κόσμο. Όμως η απειρία, ο υπέρμετρος ενθουσιασμός, οι ακραίες ιδεοληψίες και η έλλειψη αυτογνωσίας και της πραγματικότητας  οδήγησαν την διακυβέρνηση σε αποτυχία, όπως ήδη πολλά στελέχη του ομολογούν δημοσίως.

Προσοχή, λοιπόν, να μην θεωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επιτυχία την διάσωση της χώρας από το grexit ούτε το πρόγραμμα τριετούς νέας δανειοληψίας ύψους 53 δις ευρώ αποτελεί επιτυχία.
Τα μέτρα που έρχονται και θα επιβληθούν στον λαό είναι σκληρά και δεν θυμίζει αριστερή αντίληψη και πρόγραμμα. Όσες βελτιώσεις κι αν περιέχονται στα μέτρα και όσες βελτιώσεις κι αν επιτευχθούν δεν παύει να είναι ένα μνημόνιο σκληρών και αβάσταχτων νέων μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...