Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ

Επειδή δεν είχαμε ποτέ την διάθεση να κρύβουμε τα γεγονότα και την αλήθεια έτσι σήμερα και ύστερα από  μια μικρή έρευνα που κάναμε σχολιάζουμε τις ανακοινώσεις της επιτροπής κυκλοφοριακού και μέλους της επιτροπής όπως και τις ενέργειες του δήμου για την μελέτη του κυκλοφοριακού της πόλης.

Κατ΄αρχήν υπάρχει ένα μικρό μυστήριο με τις ημερομηνίες των εγγράφων και των δημοσιεύσεων.
Η πρώτη δημόσια παρέμβαση της επιτροπής ήταν στις 26/6/2015 όπου εμφανίζονται υπογράφοντες δυο μέλη της επιτροπής εκπροσωπώντας όλα τα μέλη της ασφαλώς. Μάλιστα οι πληροφορίες λέγουν ότι στην συγκέντρωση που έγινε βρέθηκαν παλαιά και νέα μέλη δημότες που εξέφρασαν ενδιαφέρον για την λειτουργία της επιτροπής.
Εκεί, λοιπόν, απεφασίσθη να δημοσιευθεί το πρώτο αυτό κείμενο της 26/6/2015 ως πρώτη αντίδραση στην πρόθεση του δήμου να προχωρήσει σε σημειακές παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης.
Ένα τουλάχιστον μέλος δεν συμφώνησε στην δημοσίευση αυτού του πρώτου κειμένου υπενθυμίζοντας ότι ο δήμαρχος έχει αναφερθεί συνεχώς στην δημοσίευση της ανάθεσης της μελέτης του κυκλοφοριακού της πόλης.

Είδαμε την ημερομηνία δημοσίευσης της δημοπράτησης της μελέτης και είναι η 15η Ιουνίου 2015.
Δηλαδή όταν γίνονταν οι συζητήσεις και λαμβάνονταν οι αποφάσεις στην επιτροπή (θεωρητικά) ο δήμος είχε δημοσιεύσει την προκήρυξη!!!
Παρ΄όλο που μέλη της επιτροπής βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την δημοτική αρχή και άρα γνώριζαν αν είχε δημοσιευθεί ή όχι η προκήρυξη κανείς δεν ενημέρωσε την επιτροπή ότι υπήρχε η δημοσίευση.
Πως γίνεται τελικά αυτό;

Στην συνέχεια έρχεται άλλο δοημοσίευμα της επιτροπής την 2 Ιουλίου 2015 όπου ανοιχτά μέμφονται την δημοτική αρχή ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις της περί της υλοποίησης της κυκλοφοριακής μελέτης.

Η τελευταία δημοσίευση γίνεται την         από ένα μεμονωμένο μέλος της επιτροπής όπου ενημερώνει τους πάντες ότι η δημοσίευση της προκήρυξης έχει γίνει την 15 Ιουνίου 2015 στην ιστοσελίδα του δήμου!!!!

Εκτιμούμε ότι κάποιο μυστήριο κρύβεται πίσω από τις δημοσιεύσεις αυτές. Και για να είμαστε ευθείς και χωρίς υπονοούμενα καταθέτουμε τις υποψίες μας ερμηνεύοντας το μικρό αυτό μυστήριο με την δική μας σκοπιά.

Όταν ανακοινώθηκε η πρώτη αντίδραση της επιτροπής ο δήμαρχος αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν έκανε καλά και έμμεσα άλλαξε τις προθέσεις και τους σκοπούς του. Ενώ δεν είχε στόχο να προχωρήσει στην υλοποίηση της μελέτης άλλαξε με την ισχυρή παρέμβαση της επιτροπής αλλά και με τα τηλεφωνήματα που έκανε με μέλη της στο πλαίσιο της παρακολούθησης των εξελίξεων στα πράγματα της πόλης. Έτσι αναθεώρησε τις θέσεις του σιωπηλά και προχώρησε σε αλλαγές στα σχέδιά του. 
Απαιτήθηκε κάποιες ημέρες για να οργανώσει την δημοσίευση της προκήρυξης και αφού κράτησε αριθμό πρωτοκ. δημοσίευσε την προκήρυξη μεταγενέστερα.

Ωστόσο οι δημόσιες παρεμβάσεις της επιτροπής έτρεχαν με κάποιους απο εκεί να γνωρίζουν αυτό το παρασκήνιο.
Ο δήμαρχος επομένως έσπευσε να περισώσει την κατάσταση όταν κατάλαβε ότι έχανε τα θετικά ερίσματα που είχε ως τότε στην επιτροπή κυκλοφοριακού.

Εμείς δώσαμε κάποια ερμηνεία στα γεγονότα απλά να γνωρίζουν κάποιοι ότι δεν είναι όλοι ίδιοι.
Σε κάθε περίπτωση πάντως το γεγονός είναι ότι η μελέτη έρχεται προς υλοποίηση.
Παρ΄όλο που θα διατηρήσουμε και πάλι μια επιφύλαξη για τις ημερομηνίες που θα τηρηθούν για την υλοποίηση της μελέτης εν τοις πράγμασι, θα καταθέσουμε κι εμείς, που υπερασπιστήκαμε με θέρμη και με αγωνιστικότητα την μελέτη αυτή από αυτές τις σελίδες κι αυτό από θέση άποψης και όχι με πολιτική σκοπιμότητα, την ικανοποίησή μας.

Θα παρακολουθήσουμε στενά την εξέλιξη των πραγμάτων και θα παρεμβαίνουμε όποτε θα κρίνουμε αναγκαίο για το καλό αυτής της πόλης μέσα από τις σελίδες μας αυτές.

Η σελίδα του ΄΄Περιηγητή΄΄ διεκδικεί μια θέση στην ιστορία της διαμόρφωσης πολλών ζητημάτων στην πόλη από πολλά χρόνια (1992 η αρχή με την έντυπη έκδοση) όχι με ιδιοτελείς στόχους ούτε και στενά αντιπολιτευτικούς ούτε και για να πάρουμε κανένα βραβείο αλλά υπερασπιζόμαστε την αλήθεια ενώ οι παρεμβάσεις μας κινούνται πάντα κάτω από τεκμηριωμένες σκέψεις και προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...