Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΜΕΛΕΤΑΤΑΙ

Πληροφορίες αλλά και εκτιμήσεις αναλυτών φέρουν τον κ. Τσίπρα να μελετά την συνεργασία τεσσάρων κομμάτων σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Τα τέσσερα κόμματα είναι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ.

Και είναι εύλογο ο Πρωθυπουργός να σκέφτεται την επόμενη ημέρα μετά τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν στην Βουλή, τα ΄΄παρών΄΄ και τα ΄΄όχι΄΄ ή ακόμη και η προβληματική, προκλητική πολιτική συμπεριφορά της προέδρου της Βουλής. Γεγονότα, τα οποία ο Πρωθυπουργός μετά την επίτευξη συμφωνίας θα αντιμετωπίσει οπωσδήποτε με εξαιρετική σπουδαιότητα και ταχύτατα μάλιστα.

Η ΝΔ θα διατηρήσει για ευνόητους λόγους την θέση της αντιπολίτευσης.
Το σχήμα αυτό θα έχει την ανοχή της αντιπολίτευσης για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο.
Η κοινοβουλευτική δύναμη αυτού του σχήματος θα είναι στους 192 βουλευτές με τους 76 βουλευτές της ΝΔ να είναι σε....εφεδρεία!!

Από αυτές τις σελίδες εμείς εκτιμήσαμε από νωρίς ότι η χώρα πρέπει να αποφύγει τις εκλογές έστω κι αν η σημερινή κυβέρνηση έχει χάσει την δεδηλωμένη. Υπερασπιστήκαμε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού ή ειδικού σκοπού απαραίτητα στις σημερινές συγκυρίες. 

 Άλλωστε σύσσωμη η αντιπολίτευση δηλώνει ότι δεν θέτει θέμα απώλειας της δεδηλωμένης της κυβέρνησης και δεν θα το χρησιμοποιήσει ως αντιπολιτευτικό όπλο.

Είναι ανάγκη να ικανοποιηθεί η βασική αρχή της ηρεμίας σε  όλα τα επίπεδα της ζωής αυτής της χώρας, κυρίως της κοινωνικής και της οικονομικής.

Το μέγα ευτύχημα είναι ότι το πολιτικό προσωπικό στην πλειονοψηφία του έχει κατανοήσει το κρίσιμο της κατάστασης κι επομένως λειτουργεί συναινετικά. Εξαιρέσεις υπάρχουν αλλά οι πολλοί έχουν διάθεση συνεργασίας και συναίνεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...