Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ!!!

Μας έστειλαν ένα κείμενο γραμμένο και δημοσιευμένο από τοπική ιστοσελίδα προκειμένου να ενημερωθούμε και ασφαλώς να σχολιάσουμε.
Είναι βέβαιο ότι ο φίλος, που το έστειλε εντυπωσιάστηκε με το πάθος της ΄΄γραφίδας΄΄ και αποφάσισε να μας το μεταφέρει και μας παρεκάλεσε να το σχολιάσουμε τονίζοντας ιδιαίτερα το κυκλοφοριακό της πόλης και τις δικές μας παρεμβάσεις !!

Κατ΄αρχήν θα πρέπει να καταγράψουμε ότι πολλά χρόνια κινούμενοι στον χώρο της τοπικής ενημέρωσης γνωρίζουμε εξαιρετικά καλά την ΄΄γεωγραφία΄΄ του τόπου και ξέρουμε, επίσης, πολύ καλά ακόμη και τον τρόπο σκέψης ακόμη.
Έτσι δεν μας εντυπωσιάζει οποιαδήποτε στοχευμένη ενέργεια. 
Άλλωστε είμαστε θύματα συκοφαντικών δημοσιευμάτων στο παρελθόν. Δημοσιευμάτων με συγκεκριμένο σκοπό.

Εμείς διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας διότι απλά ξέραμε την πραγματικότητα και τι κρύβονταν πίσω από αυτά τα δημοσιεύματα. 
Έτσι μάθαμε να διαβάζουμε και καταλαβαίνουμε πολύ περισσότερα απ΄αυτά που η κάθε γραφίδα παρουσιάζει.
Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο. Το δεύτερο.

Δημοσιεύματα εμφανίστηκαν να υπερασπίζονται την δημοτική αρχή όταν ΄΄Ο Περιηγητής Βριλησσιών΄΄ προχώρησε σε αυστηρή κριτική στην δημοτική αρχή με αφορμή τις αποφάσεις που έπαιρνε σχετικά με τις τοπικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 
Είναι ολοφάνερο ότι στην κριτική αυτή έπρεπε να απαντήσει στην ουσία ο δήμαρχος υπερασπιζόμενος την θητεία και την λειτουργία του!!
Θα μας εξέπληττε αν είχαμε πράγματι κάποια απάντηση. Όμως κάτι έπρεπε να γίνει προκειμένου να μην μείνει η κοινή γνώμη με τις απόψεις του ΄΄Περιηγητή Βριλησσίων΄΄.
Την δουλειά ανέλαβε να κάνει τοπικό μέσο ενημέρωσης. Δεν μας εξέπληξε, το λέμε και πάλι. Γνωρίζουμε πολύ καλά τα πράγματα.

Ας δούμε, όμως, την ουσία του ζητήματος.

Εδώ υπήρξαν εκπλήξεις.

Η ΄΄γραφίδα΄΄ θεωρεί ότι ύστερα από ένα και πλέον χρόνο (μην μας πει κανείς ότι η νέα δημοτική αρχή ανέλαβε από τον Σεπτέμβριο διότι θα διαψευστεί άμεσα από τα γεγονότα) και ύστερα από τα δημοσιεύματα του ΄΄Περιηγητή Βριλησσών΄΄ για τις προθέσεις της αναφορικά με το κυκλοφοριακό, η δημοτική αρχή έπραξε μέγιστο έργο για την πόλη να προχωρήσει στην προκήρυξη της μελέτης του κυκλοφοριακού.
Για μας η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να το κάνει υπό την πίεση που ασκήσαμε ενώ στην πραγματικότητα δεν ήθελε και δεν επρόκειτο να το κάνει. Αν υπήρχε πράγματι η πρόθεση όφειλε από πολύ ενωρίς να το κάνει και να μην προχωρεί σε τοπικές ρυθμίσεις του κυκλοφοριακού της πόλης εξυπηρετώντας συγκεκριμένες περιπτώσεις. 

Η ΄΄γραφίδα΄΄ αναφέρεται επίσης στην αναθεώρηση του προϋπολογισμού του 2015. Αναφέρεται σε μια δύσκολη προσαρμογή του π/υ, λέγοντας για ΄΄αντικειμενικές δυσκολίες΄΄ χαρακτηριστικά. Δεν πιστεύουμε ότι καταλαβαίνει κανείς το επιχείρημα και μάλιστα ως μέγα έργο!!

Μέγα έργο, επίσης, θεωρεί η ΄΄γραφίδα΄΄ το γεγονός ότι εξ αιτίας των προβλημάτων υδροδότησης στα Άνω Βριλήσσια προγραμματίζει (στο....μέλλον όμως)  ΄΄νέα έργα ουσιαστικής αποκατάστασης των προβλημάτων΄΄!!!  
Ουάου!! Στο μέλλον, στο ΄΄θα΄΄ και έγινε μέγιστο έργο της διοίκησης!!!

Ένα επίσης σοβαρό ζήτημα που ΄΄αποκατέστησε΄΄ η νέα διοίκηση ήταν η κανονικότητα στις εκδόσεις των λογαριασμών ύδρευσης!!
Πάλι,  Ουάου!!! Τρομερό έργο να εισπράξεις σε μισό χρόνο λογαριασμούς ύδρευσης δυο ετών!!!!
 Αυτό είναι ΄΄έργο΄΄ σε μια περίοδο μάλιστα που η δημοτική αρχή όφειλε να είναι εξαιρετικά προσεκτική σ΄αυτή την συγκυρία αναφορικά με τα οικονομικά/
Εδώ να παραπέμψουμε σ΄εκείνους που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα πόσοι δημότες όφειλαν κατανάλωση νερού και κατέφυγαν σε ρύθμιση οφειλών λόγω αδυναμίας να ανταποκριθούν στους ...νέους ρυθμούς της νέας διοίκησης!!!
Αλλά την ανικανότητα. την αδράνεια και την αδιαφορία της προηγούμενης διοίκησης αν την αντιμετωπίζουμε ως έργο μεγάλης πνοής τότε μάλλον οι προσδοκίες για μια άλλη και νέα δημοτική αρχή πρέπει να ακυρωθούν!!!! 

Τι να πούμε για τα παρακάτω που αναφέρει η ΄΄γραφίδα΄΄!!

Η συνέχιση των προηγούμενων δράσεων των νομικών προσώπων, η λογοδοσία του δημάρχου, η ικανοποίηση των αιτημάτων των δημοτών πέριξ του ΤΥΠΕΤ αποτελούν μέγιστο έργο πνοής για μια δημοτική αρχή!!!
Ξανά, Ουάου!!!
Χάσαμε το μέτρο, σύντροφοι και συναγωνιστές!!

Η ΄΄γραφίδα΄΄ στην συνέχεια επιδίδεται σ΄ένα τσουνάμι υποσχέσεων, που πρόκειται να μετουσιωθούν σε μεγάλα έργα στην πόλη αλλά στο ....μέλλον αλλά και σ΄ένα πλήθος ''πρέπει να γίνουν΄΄, ευχές και παροτρύνσεις βέβαια και που με όλα αυτά είναι φανερό ότι επιχειρείται να υποκαταστήσει την ίδια την δημοτική αρχή.!!!

Προσπαθήσαμε να απομονώσουμε τι νέο και ποιο έργο υλοποίησε σ΄ένα χρόνο αυτή η δημοτική αρχή. Αν εξαιρέσουμε την προκήρυξη της κυκλοφοριακής μελέτης κι αυτό με τις συνθήκες που περιγράψαμε τίποτα άλλο δεν έχει γίνει, σοβαρό, αξιόλογο και ωφέλιμο για τον δήμο.

Αλλά μια δημοσιογραφική ΄΄γραφίδα΄΄ οφείλει να επισημαίνει όχι τι έκανε μια δημοτική αρχή ή μια εξουσία αλλά τι δεν έκανε και όφειλε να κάνει σε σχέση με το χρόνο και την δυνατότητά της.
Αυτά δεν τα είδαμε από κανένα και τονίζουμε ότι τελικά η μόνη ιστοσελίδα που ασχολείται με αυτό είναι ΄΄Ο Περιηγητής Βριλησσίων΄΄. Κι αυτό όχι για να ασκήσουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση αλλά για το αντικειμενικό όφελος του δημότη. Κι επειδή δεν μας αρέσει ούτε ποτέ μας άρεσε η υποκρισία και το ψεύδος, επιχειρούμε πάντα να αποδώσουμε την πραγματικότητα.  Δεν μας αρέσει, επίσης, το συγχωροχάρτι αποσιωπώντας τα προβλήματα της πόλης.
Να επισημάνουμε ότι δεν έχουμε τίποτα με κανένα αλλά μας ενοχλεί όταν υπάρχουν ανακρίβειες και ψεύδη.

Δείτε, επίσης και ένα εξίσου προκλητικό γεγονός.

Συνέβη δεύτερη φορά να αργήσει η πληρωμή μέρους των εργαζομένων του δήμου για κάποιο λόγο. Ασφαλώς υπεύθυνος είναι ο δήμαρχος για κάθε παράληψη, αστοχία ή ανθρώπινο λάθος. 
Όμως το να σπεύδουν άπαντες να αναδεικνύουν το ζήτημα αυτό ως μέγιστο είναι το απόλυτο λάθος.
Η ΄΄γραφίδα΄΄ λοιπόν έσπευσε να το χαρακτηρίσει ΄΄μικρό ανθρώπινο λάθος΄΄ με στόχο να υπερασπιστεί την δημοτική αρχή. Και μόνο αυτό δεν αντιλαμβάνεται, η κατά τα άλλα συμπαθής ΄΄γραφίδα΄΄, εκτίθεται  απέναντι στο αναγνωστικό της κοινό;
Δεν αντιλαμβάνεται ότι γράφει με στόχο την στήριξη στην δημοτική αρχή με κάθε τρόπο; Πως θα είναι ένα μέσο αντικειμενικής πληροφόρησης;
Ένα σύνηθες λάθος στα πλαίσια της καθημερινής λειτουργίας των υπηρεσιών να αποτελεί στοιχείο ικανότητας η μη της δημοτικής αρχής; Ασφαλώς, για εμάς, όχι.
Τα σύκα, σύκα και η σκάφη, σκάφη. 
Υπάρχουν τόσα άλλα ζητήματα που εκκρεμούν σ΄αυτή την πόλη που μάλλον υποβαθμίζει την νοημοσύνη μας ασχολούμενοι με αυτό το ζήτημα.

Να πω ξανά ουάου γι΄αυτές τις μικρότητες; Άστο αυτή την φορά!!

Στην ουσία εμάς δεν μας πέφτει και λόγος ασφαλώς.
(Θα διατηρήσουμε κάποια επιφύλαξη στην άποψή μας μήπως συμβαίνει κάποιο άλλο γεγονός το οποίο δεν γνωρίζουμε και που μπορεί να αποτελεί ισχυρό τεκμήριο για τις κριτικές που ασκήθηκαν).
Γράψαμε αυτές τις γραμμές για να επισημάνουμε ότι όλοι διαβάζουν τον ΄΄Περιηγητή Βριλησσίων΄΄ και μάλλον φοβούνται την ΄΄γραφίδα΄΄του τελικά. 
Έτσι ερμηνεύουμε τα απανωτά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.

Έχουμε πολλά να γράψουμε και θα γράψουμε πάντα με αντικειμενικό μάτι, καθαρή και έντιμη ανιδιοτέλεια.  Μοναδικός στόχος η απαλλαγή από συνήθειες και σταθερές μιας αγκιστρωμένης τοπικής αυτοδιοίκησης με παλαιού τύπου πολιτικές, που παραπέμπουν στην εποχή ΄΄Μαυρογιαλούρου΄΄.

Θα το κάνουμε όσο μπορούμε καλύτερα και θα καυτηριάζουμε τις προθέσεις και μόνο κάποιοι να παραπλανήσουν και να αποπροσανατολίσουν ή ακόμη και να προκαλέσουν την λήθη από την πραγματικότητα εκ μέρους κάθε αρχής και  εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...