Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΜΗΝΕΥΤΑ

Η χθεσινή ημέρα έδειξε την πραγματικότητα που ζούμε και περισσότερο ξεκαθάρισε που οδεύουμε.

Αποσαφηνίστηκε πότε η Ελλάδα πήρε τελικά το ΄΄τελεσίγραφο΄΄. 

Τελεσίγραφο η Ελλάδα πήρε μόλις χθες και όχι την Παρασκευή πριν το δημοψήφισμα. 
Η κυβέρνηση φαίνεται να μην είναι σε θέση να αξιολογεί τα γεγονότα αλλά παρασυρόμενη από συναισθηματισμούς και συνθηματολογίες αδυνατεί να τακτοποιεί τις εξελίξεις και πολύ περισσότερο να μην αποφασίζει με γνώμωνα το συμφέρον του Ελληνικού λαού. Εδώ υπάρχει μια απόλυτη σύγχυση στο κυβερνητικό  στρατόπεδο. 
Μια εντυπωσιακή ένδειξη είναι η χθεσινή παρουσία του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλες. Ήταν ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη που ήταν και το δήλωσε εφθαρσώς χαρούμενος σε αντίθεση με όλο τον πλανήτη να υπάρχει σκεπτικισμός.

Χαρούμενος ο Πρωθυπουργός αφού κατάφερε να πάρει ένα τελεσίγραφο και ένα φάκελο. Το τελεσίγραφο λήγει την Κυριακή αν δεν υπάρξουν προτάσεις συγκεκριμένες τότε η χώρα ΄΄εκδιώκεται΄΄ από την Ευρώπη.Κι ένα φάκελο που καταγράφονται οι οδηγίες με την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη τι θα συμβεί.
Κι όλα αυτά αποτελούν ένα ωραίο πακέτο για χαρές και πανηγύρια ενώ ΄΄στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει΄΄.....΄΄όχι, όχι δεν είναι τραγούδι, είναι η τρύπια στέγη μιας παράγκας...΄΄

Αν ο Πρωθυπουργός είχε εξ αρχής στόχο να αποχωρήσει η χώρα από την Ευρώπη πρέπει να αισθάνεται χαρούμενος κι έτσι εξηγείται άλλωστε η δήλωσή του χθες. Χαρούμενος και περήφανος γιατί τώρα δεν θα έχουμε ούθτε μνημόνια ούτε κάποια τρόϊκα. 
Δεν θα έχουμε όμως χρήματα και θα έχουμε πλούσια....φτώχια!!!!

Αν, όμως, ήταν συνεπής στην υπόσχεσή του προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα επιδιώξει συμφωνία εντός του ευρώ και εισέπραξε χθες το πραγματικό τελεσίγραφο γιατί δήλωσε τόσο χαρούμενος; 
Απορία εκφράζουμε!

Σήμερα η κυβέρνηση οφείλει να καταθέσει το τελικό πλαίσιο των προτάσεών της. Η πρόταση οφείλει (αν η κυβέρνηση κινείται σε Ευρωπαϊκή κατεύθυνση) να έχει όλες τις προδιαγραφές που ορίζουν οι κανόνες λειτουργίας της Ευρώπης. Αν αισθάνεται αδυναμία να διαμορφώσει επακριβώς αυτά που πρέπει να ζητήσει τεχνοκρατική βοήθεια από τους εταίρους ώστε να μην διακινδυνεύσει και πάλι την απόρριψη για....τυπικούς λόγους!!!!

Αυτά προς το παρόν. Επανερχόμαστε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...