Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΕΣΑ

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ετοιμάζεται συμφωνία αυτή την ώρα εντός του προεδρικού Μεγάρου.
Εκεί θα συμφωνηθεί και η σύνθεση μιας διαπραγματευτικής ομάδας ώστε να μεταβεί ακόμη και σήμερα στις Βρυξέλλες για να οριστούν οι σταθερές της συμφωνίας στα κλιμάκια.

Η συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων δεν είναι μια απλή συνάντηση διερευνητικού χαρακτήρα είναι το κατώφλι μιας ήδη έτοιμης στις βασικές της αρχές  συμφωνίας.

Βέβαια θα ακολουθήσει σειρά θεσμικών συναντήσεων προκειμένου να περάσει και από τα κοινοβούλια και από την σύνοδο κορυφής και από τα άλλα θεσμικά όργανα της ευρωζώνης.
Στις συσκέψεις αυτές διάλογος δεν θα υπάρξει αλλά θα όλα ένα τυπικό χαρακτήρα εξ αιτίς του επείγοντος.

Αυτή την ώρα ο κ. Ολάντ έχει συνεχή επικοινωνία με τον ΠτΔ παρουσία και των πολιτικών αρχηγών. Είναι προφανές ότι σήμερα το πρωί θα διαμορφωθεί η τελική μορφή της συμφωνίας στις βασικές της αρχές μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο.
Επικοινωνία υπάρχει και με τον κ. Ντράγκι για την επίλυση του ζητήματος των τραπεζών. 
Τώρα κλήθηκε ο κ. Λαφαζάνης στο προεδρικό μέγαρο ενώ ζητήθηκε η επικοινωνία του κ. Τσίπρα με τον κ. Πούτιν.

Η συμβολή του ΠτΔ διαφαίνεται να είναι ισχυρή με την αποδοχή τελικά του κ. Τσίπρα στην διαμόρφωση ων συνθηκών για ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο αλλά και την διατύπωση της τελικής συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...