Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΣΚΕΨΕΙΣ.....

Υπό τον συνεχή βομβαρδισμό ειδήσεων, εκτιμήσεων, αποτιμήσεων, συνδέσεων κάνουμε και σκέψεις.......

Σκέψη 1

Όλοι ανέμεναν σήμερα μετά την συνάντηση του κ. Τσίπρα με την κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου ότι η Πρόεδρος της Βουλής θα έβγαινε από το Μαξίμου φορτωμένη και θα ξιφουλκούσε εναντίον του Πρωθυπουργού. Τίποτα δεν συνέβη και καλώς δεν συνέβη. Αντίστροφα θα λέγαμε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου άφησε σαφή μηνύματα ότι δεν συντρέχει κανένα πρόβλημα και ότι και οι δύο βρίσκονται στην κατεύθυνση της διασφάλισης της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

Για μας αυτό ήταν και το αναμενόμενο αλλά και το ορθό. 
Ποιον θα ωφελούσε αν προέκυπτε μια έντονη ρήξη μεταξύ των δυο; Ποιος θα μετρούσε πληγές από αυτή την ρήξη; Μάλλον και οι δυο θα ήταν χαμένοι αλλά και η χώρα ακόμη περισσότερο.
Έχουμε πάρει θέση για τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα από καιρό τώρα και πριν ακόμη η αντιπολίτευση εκφραστεί περί στήριξης της κυβέρνησης.
Είχαμε στηρίξει την άποψή μας αυτή με λογική και πάνω απ΄όλα σύνεση, απαραίτητη για τις σημερινές συγκυρίες.
Θεωρούμε δε ότι και τα δυο αυτά πρόσωπα βρίσκονται σε ένα άλλο επίπεδο σχετικά μα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να τους δίνει την ευχέρεια να εκτιμούν το κόστος και το όφελος.

Σκέψη 2

Η χθεσινή συνεδρίαση στην Βουλή μας έδωσε μια ευκαιρία να εμπεδώσουμε ότι η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει τουλάχιστον σύντομα.
Οι διαφωνούντες που εξεδήλωσαν με αρνητική ψήφο ακόμη μια φορά δεν πρόκειται να ρίξουν την κυβέρνηση ούτε και θέτουν στόχο την απομάκρυνση του κ. Τσίπρα όπως πολλοί εκτιμούν.
Η άποψη ότι ο κ. Τσίπρας θα οδηγηθεί σε εκλογές το Φθινόπωρο δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Εκτιμούμε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει όπως είναι σήμερα μέχρι την ψήφιση της συμφωνίας κι εκεί ίσως να δούμε μια νέα αναδόμηση της κυβέρνησης, μια αλλαγή προσώπων που θα εξυπηρετήσει συγκεκριμένους στόχους.

Σκέψη 3

Από αύριο έχουμε την ...τρόϊκα που απέκτησε και τέταρτο μέλος αλλά και πέμπτο, ίσως και έκτο μέλος. Πέραν της Ρουμάνας απεσταλμένης του ΔΝΤ μάθαμε ότι στις συσκέψεις που θα αρχίσουν από αύριο θα παρευρίσκονται και ένα ίσως και δύο μέλη από τον ESM.

Σκέψη  4

Καλά και άγια όλα αυτά με την συνέχεια της κυβέρνησης. Όμως ποιος βλέπει την κατάσταση της αγοράς. Κι κάποιοι από την κυβέρνηση το βλέπουν, τι κάνουν. Τίποτα δεν λειτουργεί. Η αγορά συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο ενώ οι επιχειρηματίες, επαγγελματίες προσπαθούν να βρουν τρόπους να διέξοδο στα αδιέξοδα. Οι αλλαγές του ΦΠΑ ίσως αποδειχθεί το λιγότερο. Όταν η αγοραστική δύναμη του πολίτη έχει εκμηδενιστεί πως θα δοθεί ώθηση στην αγορά. Όταν δεν πέφτει μισθός στο νοικοκυριό πως θα αυξηθεί η ζήτηση; 
Κι εδώ θα εμφανιστεί και το εξής φαινόμενο. Οι φορολογούμενοι θα κληθούν εντός του Ιουλίου - Αυγούστου να πληρώσουν φόρους που αντιστοιχούν και σε δόσεις που έχουν με τις ρυθμίσεις και τις δόσεις από την τρέχουσα φορολογική χρήση, την ώρα  μάλιστα που ο ιδιωτικός τομέας έχει εφαρμόσει στάση πληρωμών ή όταν οι τράπεζες δεν δίνουν την δυνατότητα ούτε αναλήψεις να γίνουν για να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων.
Ποια θα είναι η ώθηση σε μια τραυματισμένη αγορά  που θα επιβαρύνεται με ακόμη πιο πολλά προβλήματα.

Σκέψη 5

Στην Νέα Δημοκρατία πήγε να ανοίξει το θέμα της εκλογής νέου αρχηγού. Ξαφνικά σταμάτησαν οι απανωτές εμφανίσεις των δελφίνων. Τι έγινε; Νομίζουμε ότι όλοι κατάλαβαν ότι δεν είναι κι εύκολο να τραβήξουν με ορμή και επιτυχία μπροστά το κόμμα. 
Δεν έχουν επουλωθεί οι πρόσφατες πληγές από τις εκλογές ούτε και συνέβη κάτι εξαιρετικά σπουδαίο να δικαιολογήσει την ορμητική εμφάνιση των νέων υποψηφίων που κάποιοι θα είναι και ΄΄παλαιοί΄΄ μόνο που θα επανεμφανιστούν παίζοντας τον ρόλο του σωτήρα για το κόμμα ή της χώρας.
Ακόμη και τον τρόπο εκλογής του νέου αρχηγού θέτουν προς συζήτηση κάποιοι. Μα καλά δεν έχουν καταλάβει κάποιοι ότι κάποια πράγματα είναι αναλλοίωτα; Πόσο πίσω θα πρέπει να έχουν μείνει αυτοί για να κατανοήσουν την απόσταση από την κοινωνία, που αντί να μικραίνει μεγαλώνει;

Σκέψη 6

Το χρηματιστήριο εξακολουθεί να παραμένει κλειστό θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο της εργασία πολλών εργαζομένων. Πάνω από δέκα χιλιάδες εργαζόμενους απασχολεί ο χρηματιστηριακός χώρος. Το 80-90% αυτών βρίσκονται σε αναγκαστική αργία. κοντά ένα μήνα τώρα.
Τα θεσμικά όργανα του χώρου συνεδριάζουν συνεχώς με σκοπό να βρεθεί η λιγότερο κακή λύση για το άνοιγμα του χρηματιστηρίου. Σήμερα συνεδριάζουν όλοι οι φορείς στην Τράπεζα της Ελλάδος υπό την προεδρία του κ. Στουρνάρα και εκτιμούμε ότι θα τελειώσει η συνεδρίαση σε λίγο και θα έχουμε απόφαση. Πιθανό άνοιγμα θα είναι την Δευτέρα με κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες με πλαφόν σε συναλλαγές, συνδυασμός ορίων κλπ.

Σκέψη 7

Ο διάλογος μεταξύ Τσίπρα και Μεϊμαράκη χθες αργά στην Βουλή έβγαλε είδηση. Και οι δύο λέμε εμείς ότι επιζητούν σημεία σύγκλισης και σταθερής επικοινωνίας και όχι σύγκρουσης.
Κι αυτό είναι ελπιδοφόρο. Η συγκυρία ευνοεί ένα τέτοιο κλίμα, το οποίο όφειλαν από πολύ ενωρίτερα να έχουν επιδιώξει να επιβάλλουν.

Σκέψη 8

Αύριο θα είναι μια καλύτερη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...