Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Αποτελεί πρόκληση τελικά να ακούς κάποιους να λένε ότι διαφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης και παρ΄όλο που κατέχουν θεσμικές θέσεις και απειλούν να παραιτηθούν εξακολουθούν να παραμένουν στις θέσεις τους.

Είναι πρόκληση επίσης να ακούς τον κ. Κατρούγκαλο να δηλώνει (η πρώτη δήλωση με την ανάληψη της νέας θέσης) ότι μπαίνει τέλος στις...πρόωρες συντάξεις!!!  Θέμα για το οποίο κάηκε η Βουλή πριν λίγο καιρό. Σήμερα ο κ. Κατρούγκαλος αναλαμβάνει κάθε ευθύνη (ποια ευθύνη κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει) να επιφέρει μια ισορροπία, να αποκαταστήσει μια κοινωνική αδικία, που πολλά χρόνια τώρα βαραίνει αυτή την χώρα.
Δείτε μερικούς αριθμούς:

Το 2014 δαπανήθηκαν για συντάξεις του δημοσίου 7,2 δις ευρώ, ήτοι 1336 ευρώ ανά μήνα και ανά συνταξιούχο (εν μέσω κρίσης, μη ξεχνούμε).

Το σύνολο των συνταξιούχων του δημοσίου είναι στις 449.000. Απ΄αυτούς το 91% ή 258.000 συνταξιούχοι είναι ηλικίας από 45 έως 65 ετών. Δηλαδή όλοι αυτοί πήραν σύνταξη πολύ νωρίτερα του κανονικού!!!

Στην Ελλάδα για τις συντάξεις δαπανάται το 16,2% του ΑΕΠ ενώ στην Ολλανδία για παράδειγμα δαπανάται το 6,9%.

Τελικά για να κατανοήσει η κυβέρνηση ότι υπάρχει αδικία και ανισορροπία έπρεπε να περάσουν πέντε χρόνια (θυμηθείτε τι έλεγε προεκλογικά για τα θέματα αυτά) και να αυτοαναιρεθεί.

 Για να πληρωθούν αυτές οι συντάξεις από κάπου έπρεπε να βρεθούν τα χρήματα. Ναι βρέθηκαν είτε από τις δανειοληψίες είτε από την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος στηρίζει συνεχώς ένα αδηφάγο κράτος, μια απέραντη μαύρη τρύπα ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε κάποιους πολιτικούς να κάνουν τις προσωπικές τους πολιτικές και μόνο και να φανούν αρεστοί σ΄εκείνους που εύκολα ΄΄μετακινούνται΄΄.

Κάποιοι από το περιβάλλον μας εδώ δουλεύουν πάνω από 37 χρόνια και συνεχίζουν να δουλεύουν και δεν θα πάψουν να δουλεύουν. Δεν σκέφθηκαν ποτέ να μην παράγουν και να μην προσφέρουν σε όλους τους τομείς.  Ε, αυτοί είναι που μόνιμα πληρώνουν για να φύγουν πολύ νωρίτερα κάποιοι έξυπνοι δημόσιοι υπάλληλοι!!!

Οι αριθμοί δεν αμφισβητούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...