Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΟΤ 365 ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

Πρωτοφανές!!! 

Ο διαχειριστής - ενοικιαστής του οικοδομικού τετραγώνου 365 στην γωνία των οδών Κισσάβου και Μητροπούλου έκτασης 10 στρεμμάτων ούτε λίγο ούτε πολύ παρενέβη στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με τρόπο εξαιρετικά επικίνδυνο. Δείτε πως διατυπώνει την σχετική καταγγελία ο δήμος κατά του διαχειριστή - ενοικιαστή κ. Κοέν:

Μετά από έλεγχο που διενήργησε εξειδικευμένο συνεργείο της την 1/7/2015 στο ακίνητο που βρίσκεται επί των οδών Καλλιανίου 2 και Μητροπούλου ιδιοκτησίας του Δήμου Βριλησσίων, διαπιστώθηκε παραβίαση του κιβωτίου παροχής με αριθμό παροχής 13060057-01 και παρέμβαση στο χώρο ακροδεκτών σύνδεσης του μετρητή όπου είχαν αφαιρεθεί οι γεφυροσύνδεσμοι που τροφοδοτούν τα πηνία διεγέρσεως του μετρητή της Β΄ και Γ΄ φάσης, με συνέπεια να μην καταγράφονται τα 2/3 της καταναλισκόμενης ενέργειας. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι είχαν αυθαίρετα αντικατασταθεί οι μικροαυτόματες ασφάλειες του μετρητή από 3x40Α που όφειλαν να υπάρχουν με 3x63Α. Πέραν των παραπάνω παράνομων ενεργειών εγκυμονεί κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος σε πρόσωπα και ζημιές σε εγκαταστάσεις. Στις ανωτέρω παράνομες ενέργειες προέβη ο μισθωτής κ.Ρενέ Κοέν .


Άγνωστο είναι πότε συνέβη η ενέργεια αυτή αλλά ο δήμος έλαβε γνώση επ΄αυτού την 7η Ιουλίου 2015 με έγγραφο από την ΔΕΔΔΗΕ Φιλοθέης.

Ο δήμος με τις προβλεπόμενες διαδικασίες ανέθεσε (απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής) σε δικηγόρο την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εναντίον του κ. Κοέν.

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό . Να θυμίσουμε ότι το ΟΤ 365 έχει απασχολήσει επανειλημμένα στο παρελθόν τον δήμο με καταγγελίες εκ μέρους των κατοίκων της περιοχής εναντίον του ιδιοκτήτη, ο οποίος εμφανίζεται να έχει διαπράξει αρκετές παραβιάσεις στον χώρο σύμφωνα με τις απόψεις των περιοίκων.

Όμως ένα ακόμη σοβαρό γεγονός συμβαίνει με τον ιδιοκτήτη του εν λόγω ακινήτου. Φαίνεται από τις οφειλές ιδιωτών προς τον δήμο να οφείλει σημαντικά ποσά που προέκυψαν από τα ενοίκια αρκετών μηνών ή ακόμη και από τέλη ή κατανάλωση νερού κλπ.

Οι οφειλές αυτές άρχισαν από αρκετά χρόνια πριν αλλά η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν προέβη σε κάποια ενέργεια ώστε να διεκδικήσει ουσιαστικά τις οφειλές. Μάλιστα ο μισθωτής φαίνεται να έχει κάνει χρήση των διατάξεων περί οφειλών προς το δημόσιο με εκατό δόσεις και έχει ενταχθεί εκεί. Κατά πόσο ανταποκρίνεται στις δόσεις δεν γνωρίζουμε, μόνο ο δήμος μπορεί να γνωρίζει περί αυτού. Αν συνεχίζει να μην αποπληρώνει και με τις δόσεις τότε είναι βαριά η ευθύνη και της σημερινής διοίκησης αφού υπάρχει σημαντική απώλεια εσόδων του δήμου.

Όλα αυτά δεν αποτελούν σοβαρά στοιχεία ώστε να τεκμηριώνεται μια αγωγή έξωσης;

Να μην θυμηθούμε τι έλεγε η προηγούμενη διοίκηση σε ανάλογες ερωτήσεις από την αντιπολίτευση εκείνης της περιόδου μηδέ εξαιρουμένης και της σημερινής διοίκησης που τότε ήταν η μείζονα αντιπολίτευση. 

Πολιτικά να θυμίσουμε ότι το Ο.Τ. 365 ήταν πάντα ένα αγκάθι για τον δήμο. Προεκλογικά όλοι υπόσχονταν τον διωγμό του μισθωτή (με νόμιμο τρόπο) και την χρήση του από τον ίδιο τον δήμο. Ποτέ κανείς όμως δεν έμεινε πιστός σ΄αυτές τις υποσχέσεις. Και η σημερινή διοίκηση δεν εξαιρείται από την υποσχεσιολογία αυτή. 
 Πάντως μέχρι σήμερα αυτό που καταγράφεται είναι ζημιά οικονομική του δήμου, συνεχής όχληση των περιοίκων και η μόνη αντίδραση που έχει καταγραφεί είναι κάποιες νομικίστικες παρεμβάσεις από την πλευρά της προηγούμενης διοίκησης αλλά και της σημερινής.

Η απόφαση της ανάθεσης στον δικηγόρο είναι αναρτημένη στη ΄΄διαύγεια΄΄ στην ιστοσελίδα του δήμου.