Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΠΑΛΟΝΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΣΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ...ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΕΙ!!!

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο γρήγορα αποδομείται ένα κόμμα που δέχθηκε βίαια εισροή ψηφοφόρων σε ελάχιστο χρόνο.

Βέβαια υπάρχει μια αρχή, όσο γρήγορα φουσκώνει κάτι το ίδιο βίαια θα επανέλθει.
Έτσι έγινε με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κόμμα που υποσχέθηκε τα πάντα (ως παλαιό ΠΑΣΟΚ με Παπανδρέου και Σημίτη) για να καταλάβει την εξουσία. Ακολούθησε την πάγια τακτική των κομμάτων στην Ελλάδα να υπόσχονται αφού τελικά δεν κοστίζει τίποτα η υπόσχεση.

Κι όμως οι υποσχέσεις κοστίζουν και μάλιστα τα τελευταία χρόνια κοστίζουν πάρα πολλά.
Είμαστε της άποψης ότι αυτά που πληρώνει ο Ελληνικός λαός κατά ένα μεγάλο μέρος οφείλεται στο πολιτικό σύστημα.
Το τελευταίο διάστημα ο λαός απογοητευμένος από προηγούμενες κυβερνήσεις στράφηκε ομαδικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες;. Και ο ΣΥΡΙΖΑ εύκολος ανεκπαίδευτος, άπειρος και διψασμένος για εξουσία (πρώτη φορά αριστερά, σύνθημα που τα λέει όλα) κυβέρνησε την χώρα για επτά ολόκληρους μήνες γεμάτους με νέα δεινά για τους Έλληνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας έδωσαν φρούδες ελπίδες, παραπλάνησαν τον λαό ενώ ήξεραν ότι δεν ξέρουν τίποτα. Ήταν ομάδες ατάκτων που πειθάρχησαν και συντονίστηκαν κάτω από ένα όνομα ηγέτη που ποτέ δεν πίστεψαν γιατί ποτέ δεν απέδειξε ότι έχει τις ικανότητες ηγέτη.
Έτσι  ο κ. Τσίπρας και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πάντα κρύβονται πίσω από την κάποια λειτουργία των κομματικών οργάνων, μιας κατ΄επίφαση δημοκρατικής λειτουργίας ενός κόμματος χωρίς ταυτότητα.

Έχω πει αρκετές φορές από εδώ ότι υπάρχει η αριστερά και μάλιστα αποτελεί ισχυρό κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα. Όμως άλλο η αριστερά της ιδεολογίας, των αρχών και της πίστης και άλλο η μαϊμού αριστερά. Κι εδώ είχαμε μια μαϊμού αριστερά.

Μαϊμού κομματικοί μηχανισμοί υπάρχουν και στην άλλη πλευρά και που σχηματίζονται υπό το πρίσμα  της απόκτησης κύρους και εξουσίας χωρίς να απορρίπτονται και τα οικονομικά οφέλη.
Μαϊμού ήταν σωρεία κομματικών σχηματισμών παρακλάδια της δεξιάς, που δοκίμασαν την τύχη τους, απέτυχαν και διεκδίκησαν μια περίοπτη θέση ξανά στο ΄΄κόμμα μαμά΄΄.

Ο κ. Τσίπρας είναι ο υπεύθυνος της αποτυχημένης του διακυβέρνησης ως ΄΄φύση και θέσει΄΄.
Όμως όταν οι πάντες διακατέχονταν από τα ίδια ιδεοληπτικά απολιθώματα όταν προσπάθησαν να περιγράψουν μια διακυβέρνηση χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς πίστη αλλά και χωρίς ίχνος γνώσης στο αντικείμενο, πως θα είχαμε επιτυχία στην διακυβέρνηση;

Ο κ. Τσίπρας είναι ένα παιδί του κομματικού σωλήνα, ένα παιδί που δεν δούλεψε ποτέ (όπως και πολλοί άλλοι ηγέτες στο πολιτικό σύστημα) ένα παιδί που τα βρήκε έτοιμα όλα, ένα παιδί που δέχθηκε με μεγάλη ικανοποίηση το χτίσιμο της προσωπικότητάς του μέσα από τους κομματικούς κόλακες, τους ανίκανους και άσχετους εγκάθετους, που ακόμη και σήμερα έχουν το θράσος να εμφανίζονται υπερασπιστές της δημοκρατίας, της προόδου και της λαϊκής εξουσίας!!

Κρίμα γιατί ο Έλληνας πίστεψε σε νέους και άφθαρτους. Δεν κατάλαβε ότι στο πολιτικό σύστημα ΄΄κουρνιάζουν΄΄ όλα τα κρουπούσκουλα και οι αποτυχημένοι της δουλειάς, της επιχείρησης, του αγώνα της καθημερινότητας, του ιδρώτα, της πρωτοβουλίας, της δημιουργίας. Κολλημένοι στο δημόσιο και στην εξαρτημένη εργασία μακριά από ευθύνες πάντα, όμως,  κοντά στην κριτική και στην αντίδραση.
Κι αυτοί κατά μυστήριο τρόπο εμφανίζονται πάντα να ρυθμίζουν την τύχη του λαού.

Κι επειδή εμείς θυμόμαστε και σπάνια ξεχνούμε. Ρωτούμε.
Τα χρήματα που δόθηκαν από διάφορους δημόσιους φορείς προς την κυβέρνηση όταν τα ταμεία είχαν στερέψει ο ΣΥΡΙΖΑ τα επέστρεψε; Θα τα επιστρέψει;
Οι δήμοι και οι Περιφέρειες που μεταβίβασαν μικρά και μεγάλα ποσά στην αποτυχημένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα πήραν πίσω;
Τα χρήματα αυτά είναι των δημοτών και δεν είχαν ποτέ την εξουσιοδότηση από κανένα να τα μεταβιβάσουν στην κεντρική εξουσία. Παρ΄όλα αυτά παρέδωσαν χρήματα.
Τα πήραν όμως πίσω; Ή μήπως υπολογίζουν στην επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για να τα ζητήσουν;

Θυμάμαι τον κ. Βούτση, υπουργός της κυβέρνησης, που είχε αναπτύξει μια τεράστια επιχειρηματολογία - παραφιλολογία γιατί έπρεπε να δώσουν όλοι οι οργανισμοί τα αποθεματικά τους στην διαχείριση μιας εκ των προτέρων αποτυχημένης κυβέρνησης.
Σήμερα ο κ. Βούτσης τι έχει να μας πει. Και τι έχουν να πουν στους δημότες τους οι εκλεγμένοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, Περιφερειάρχες και Περιφερειακοί σύμβουλοι; Θα τα επιστρέψουν από την τσέπη τους;

Κανένα σχέδιο, καμιά κυβερνητική απόφαση δεν πέτυχε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και αυτή η πολυειπωμένη και πολυδιαφημισμένη  απόφαση με τα χρέη προς την εφορία των 100 δόσεων έχει τροποποιηθεί, έχει αλλοιωθεί. Είναι γεγονός βέβαια ότι η κ. Βαλαβάνη είχε το σθένος να το υπερασπιστεί και να το προωθήσει και ασφαλώς ανακούφισε την στιγμή εκείνη πολλά νοικοκυριά και πολλές επιχειρήσεις.
Όμως ούτε συνέχεια είχε ούτε ισχύ ακλόνητη υπήρχε. 
Τίποτα άλλο δεν μπορεί να υπερασπιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ένα - ένα ΄΄κατόρθωμά΄΄ του σκάει.
Για να δούμε την περίπτωση της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ο κ. Τσίπρας βλέπει με ίδιο τρόπο την ιδιωτική εκπαίδευση με τις επιχειρήσεις στην ναυτιλία, τις επιχειρήσεις των εφοπλιστών. Τόση θολούρα έχει στην σκέψη του. Ταυτίζει την εκπαίδευση με τους εφοπλιστές.  Αυτή είναι η αριστερά, κ Γλέζε, αυτή είναι η κουλτούρα, η νέα αντίληψη της αριστεράς ή η συγχρονη Ευρωπαϊκή αριστερά; 

Για να δούμε και το απίστευτο, που έσκασε με τις μειώσεις των συντάξεων που όλα αυτά είχαν ψηφιστεί και κανείς δεν το πήρε χαμπάρι!!!!
Πόσο θλιβεροί είναι!!!!

Και άλλα πολλά θα βγαίνουν συνεχώς αφού ούτε ενήργησαν ποτέ ούτε σχεδίασαν ούτε είχαν θεμελιωμένη αντίληψη της πολιτικής ή της διακυβέρνησης. Ένα πρόγραμμα έγραψαν, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που έγινε τελικώς κουρέλι. Τόσο σοβαρά ήταν τα πράγματα.
Πρώτοι ήταν, όμως, στην αντίδραση, στην αντίσταση, στην κωλυσιεργία, στα εμπόδια, στην παραπλάνηση ακόμη και στο ψέμα!!

Εκτιμούμε ότι εξαιρετικά σύντομα θα δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ στα επίπεδα του 3-4%  σε εκλογική δύναμη. Θα επανέλθει στα ΄΄πάτρια΄΄ και γνωστά εδάφη.
Δυστυχώς, αλλά έτσι είναι.

Ήταν ένα μικρό καράβι α - α - άταξίδευτο
οε οε οε οε  οε!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...