Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΑΕΠ ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΪΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ !!!!

Δεν είμαστε οι μοναδικοί σε δημόσιο χρέος. Είμαστε από τους λίγους με τόσο μεγάλο χρέος σχετικά με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν.
Το χρέος δεν είναι ένα αυτοτελές μέγεθος. Εκείνο που βαρύνει πάντα είναι η δυνατότητα αποπληρωμής του ή καλύτερα η δυνατότητα λήψης δανείου και σε τι ύψος.
Εκείνο το σημείο καθορίζει και το ΄΄βιώσιμο΄΄ του χρέους.
Όλες οι κυβερνήσεις τελευταία και κυρίως το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε μια εμμονή σχετικά με την βιωσιμότητα του χρέους.

Δεν είναι σαφής και ακριβής, όμως. Αυτό που οφείλει να πει και να στοιχειοθετήσει είναι η δυνατότητα αποπληρωμής του δηλαδή η εξυπηρέτηση του χρέους. Εκτιμώ ότι με σκοπιμότητα ο κ. Τσίπρας αναφέρει συνεχώς το ΄΄βιώσιμο΄΄ του χρέους αποσκοπώντας τελικά στην αναγνώριση από την πλευρά των εταίρων μας την αδυναμία αποπληρωμής του από την χώρα μας.

Στόχος είναι η αναγνώριση έτσι θα του δώσει κι ένα σημαντικό όπλο στην επιχειρηματολογία του κατά την προεκλογική περίοδο.
Άλλωστε σε τίποτα άλλο δεν μπορεί να στηρίξει την ρητορεία του σήμερα. Η ήττα του είναι πλήρης, σε όλα τα επίπεδα ακόμη και μέσα από το ίδιο του το κόμμα βρίσκει ισχυρές επικρίσεις.

Θα αναφερθούμε αναλυτικά στην φαρέτρα των επιχειρημάτων του στις επόμενες ημέρες (μέχρι την επόμενη απουσία μας).

Το πιο σημαντικό μέγεθος και ορθώς στην οικονομία είναι το ακαθάριστο εθνικό προϊόν.
Κι αυτό οφείλουν οι σωστές κυβερνήσεις οφείλουν να προσέχουν, να φροντίζουν και να δημιουργούν συνθήκες αύξησής του, βελτίωσής του.

Δείτε σε παγκόσμια κλίμακα το αεπ κάθε κράτους τουλάχιστον ως ένα μέγεθος και σχετιζόμενο με το συνολικό παραγόμενο προϊόν του πλανήτη.

Δείτε το μέγεθος των ΗΠΑ σε σχέση ακόμη και με την Γερμανία. Πενταπλάσιο του ΑΕΠ των ΗΠΑ.
Η τεράστια αγορά της Κίνας συμμετέχει  σε ποσοστό 13,9%. Ο ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας στα επίπεδα του 8-9% απ΄ ότι φαίνεται δεν έχει σταθερές βάσεις. Κλωνίζεται και ένα σημείο αναταραχής στις αγορές ήταν ακριβώς αυτό πριν λίγες ημέρες. 
Το φαινόμενο Κίνα θα το παρομοίαζα με την κατάσταση του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανεπάρκεια και η απειρία να αντιμετωπιστεί η αναπτυσόμενη αγορά της Κίνας μέσα σ΄ένα παγκόσμιο περιβάλλον ελεύθερης οικονομίας είναι έκδηλη και αρκετά μη προβλέψιμη. 

Πολύ πιθανή μια νέα εκτροπή στις αγορές εξ αιτίας της ανωμαλίας στην Κινεζική οικονομία. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...