Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΔΥΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΏΝ ΧΩΡΩΝ

Η παραιτηθείσα συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι υπεύθυνη για την ανεπανόρθωτη ζημιά που επήλθε σε δυο επαγγελματικούς χώρους.

Ο πρώτος είναι ο χρηματοπιστωτικός -χρηματιστηριακός και δεύτερος ο χώρος της εκπαίδευσης.

Και οι δυο χώροι, για τον ΣΥΡΙΖΑ εκ πεποιθήσεως και για τους ΑΝΕΛ εκ προθέσεως και σκοπιμοτήτων υπήρξαν χώροι του κεφαλαίου, της υπεραξίας, της αριστείας. 
Τα χαρακτηριστικά αυτά ήταν και είναι ξένα για την συγκυβέρνηση.
Ο χώρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης ταυτίστηκε με τον εφοπλιστικό κατά γραπτή και προφορική ομολογία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στους τελευταίους τρεις μήνες της διακυβέρνησης από την συγκυβέρνηση οι απολύσεις στον χρηματοπιστωτικό και ιδιαιτέρως στον χρηματιστηριακό χώρο είναι περί  τα 25000 εργαζόμενους.
Σ΄αυτές τις απολύσεις θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η υποβάθμιση μισθολογική και διοικητική σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων στις τράπεζες.

Χρηματιστηριακές εταιρείες και συνεργάτες αυτών έχουν απολύσει το 60% των εργαζομένων με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ειδίκευσης. Πράγμα που σημαίνει οι άνθρωποι αυτοί είχαν επενδύσει χρόνια σε εκπαίδευση είτε στα εγχώρια πανεπιστήμια είτε στα ευρωπαϊκά. Απέκτησαν σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες από τις οποίες η Ελληνική αγορά είχε ανάγκη. 
Από τις Ελληνικές οικογένειες της δεκαετίας του 1990-2000 προγραμματίστηκαν υψηλές δαπάνες για την εκπαίδευση των τότε νέων διότι είδαν την ανάγκη της Ελληνικής αγοράς και προσανατόλισαν τις ενέργειές τους καταλλήλως.
 Όμως δεν μπόρεσαν να προβλέψουν ότι κάποια στιγμή το 2015 θα έλθει στην εξουσία μια κατ΄επίφαση αριστερά, μια αριστερά χωρίς στόχους, να κυβερνήσει αυτή την δύσμοιρη χώρα. Ξαφνικά οι ινστρούκτορες της συγκυβέρνησης οδήγησαν με το επικάλυμμα της ισχυρής διαπραγμάτευσης ο τραπεζικό σύστημα στην επιβολή του ελέγχου της διακίνησης κεφαλαίων στην χώρα, που ισχύει μέχρι σήμερα.  
Το πλήγμα ήταν ισχυρότατο. Άμεση η πτώση στις συναλλαγές, διαφυγή τεράστιων κεφαλαίων εγχώριων και ξένων, διαφυγή ξένων επενδυτικών οίκων και βέβαια φτερά έγιναν τα τεράστια ποσά που επρόκειτο να επενδυθούν στην Ελληνική αγορά.
Από την αρχή του 2014 γνωρίζουμε πολύ καλά ότι από το ίδρυμα του Ελληνικού χρηματιστηρίου, από τα στελέχη του στην Λεωφόρο Αθηνών είχαν περάσει πάμπολλοι επενδυτικοί οίκοι και ιδιώτες επενδυτές ψάχνοντας και ρωτώντας για την ποιότητα των εισηγμένων εταιρειών στο Ελληνικό χρηματιστήριο ώστε να επιλέξουν που θα τοποθετήσουν τα χρήματά τους, Από όλο τον κόσμο ήταν οι ενδιαφερόμενοι.
Τα στοιχεία αυτά δεν τα λέμε εμείς εδώ για εντυπώσεις ή για άλλους λόγους. Έχουν δημοσιευθεί και έχουν ομολογηθεί από όλα τα επιμελητήρια και τους φορείς δημόσιους και ιδιωτικούς στην χώρα. Σε πολλά money show στην χώρα μας είχαν παρουσιαστεί τα στοιχεία με την συμμετοχή  Πανεπιστημίων της χώρας και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Όλα αυτά εξανεμίστηκαν δια μιας!!! Κι εκεί που είχαν δημιουργηθεί συνθήκες αύξησης θέσεων εργασίας σ΄αυτό τον χώρο, κυριολεκτικά παρθένο, ήλθαν οι μεγαλοφυείς συριζαίοι με όπλα τις μυθοληψίες, μυθοπλασίες, τις ιδεοληψίες και τα κατά συρροή ψεύδη διέλυσαν το σύμπαν.

Σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο δεν αποδίδουν ούτε να πληρώσουν οι χρηματιστηριακές τα έξοδα της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ!!!!!

Η πολιτική αυτή, η τακτική αυτή οδήγησε στην αύξηση της ανεργίας. Το σημαντικότερο είναι ότι η ανεργία δεν αναφέρεται σε εργατικό και ανειδίκευτο δυναμικό αλλά σε εξειδικευμένο και υψηλού επιπέδου. Αυτό το επιστημονικό δυναμικό δεν θα κρατηθεί εδώ. Φεύγει, ήδη, στην αλλοδαπή κι αυτό το στερείται η Ελληνική αγορά. 
Ήδη πάρα πολλά στελέχη έχουν εγκαταλείψει την χώρα σε  παραγωγική ηλικία και το έργο αυτών των ανθρώπων θα καρπωθεί η Βρετανία, η Γερμανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Αμερική.

Στο δεύτερο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης έγινε το μακελειό. 

Επεβλήθη φόρος με αντισυνταγματική διάταξη, σε μια νύχτα και χωρίς να υποχρεώνει κανένα από την συγκυβέρνηση να προβεί σ΄άυτή την ενέργεια. 
Βέβαια διέψευσε η συγκυβέρνηση ρίχνοντας την ευθύνη στην τε-τροϊκα!!! 
Όμως διεψεύσθη άμεσα από την εκπρόσωπο της κομισιόν, η οποία δήλωσε δημοσίως ότι ποτέ και κανείς δεν είπε να επιβληθεί φόρος 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Ακολούθησε η τέλεια υποκριτική δήλωση της παραιτηθείσας κυβέρνησης δια στόματος κ. Τσίπρα ότι όταν θα επανέλθει στην κυβέρνηση θα καταργήσει δια νόμου τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Ωστόσο το έγκλημα και το κακό έγινε. Πάρα πολλές οικογένειες μη έχοντας εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να αποχαιρετήσουν την ιδιωτική επαίδευση και να προσαρμόσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό στα νέα δεδομένα. Δημόσιο σχολείο, περικοπές στα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ξένων γλωσσών και τόσα άλλα.

Τα κατορθώματα αυτά μόνο μια κατ΄επίφαση αριστερά θα μπορούσε να κάνει. Κι αυτοί ζητούν ξανά την ψήφο αυτών που έχασαν την δουλειά τους οριστικά ή που τους απαγορεύτηκε να έχουν μια παιδεία, εκπαίδευση της επιθυμίας τους. 

Αυτό είναι τελικά η δημοκρατία που ΄΄επιβάλλει΄΄ ο ΣΥΡΙΖΑ΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...