Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ

Στις 20 Σεπτεμβρίου ο λαός καλείται να επιλέξει, να εκλέξει την νέα ηγεσία της χώρας μέχρι τις επόμενες εκλογές.
Και αυτές οι εκλογές έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό, το μνημόνιο Νο 3.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τον Ιανουάριο του 2015 και καθ΄όλη την θητεία της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπερασπίζονταν μια αντιμνημονιακή πολιτική βασισμένη κατ΄ουσία στην άρνηση να ακολουθήσει η χώρα τις συμφωνίες και τις οδηγίες της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Τον Ιούλιο - Αύγουστο 2015 η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ψήφισε (βοηθούντων των μνημονιακών δυνάμεων της Βουλής) ένα μνημόνιο και άμεσα καταφεύγει σε εκλογές.

Είναι κατανοητό σε μας ότι μετά από μνημόνια, συμφωνίες, προαπαιτούμενα, μεσοπρόθεσμα ακολουθεί η σύμφωνη γνώμη και του λαού. Οι εκλογές και αυτή την φορά έχουν ακριβώς αυτό το νόημα, την νομιμοποίηση του νέου μνημονίου. Ο λαός με την υπερψήφιση των μνημονιακών κομμάτων αναγνωρίζει τις νέες αυτές συμφωνίες και αποδέχεται ταυτόχρονα τις συνέπειές των.

Ποια είναι σήμερα τα αντιμνημονιακά κόμματα;
Αυτά που δεν υπέγραψαν, δεν συμφώνησαν και δεν ψήφισαν ποτέ μνημόνια είναι το ΚΚΕ, η ΛΑΕ και η Χρυσή Αυγή.

Αν, λοιπόν, κάποιος ψηφοφόρος επιθυμεί να εκφραστεί μέσα από την αντιμνημονιακή πολιτική θα υπερψηφίσει ένα απ΄αυτά τα κόμματα. Όλοι οι υπόλοιποι είναι ταυτισμένοι μα τα μνημόνια, τα προαπαιτούμενα και όλες τις συνέπειες που έφεραν τα προηγούμενα ιδιαίτερα όμως το τελευταίο. Το μνημόνιο Νο 3 είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός αλλά και στελέχη της πολιτικής αγνοούν τι περιέχει και τι θα επιφέρει με την εφαρμογή του.

Θύελλα προμηνύεται, από μέτρα, από λουκέτα και από φόρους. Ίσως μάλιστα να υπάρξουν και διορθωτικές μεταβολές πάντα προς το χειρότερο. 
Μην ακούτε, λοιπόν, τα ωραία λόγια στην προεκλογική μάχη των κομμάτων. Οι πολιτικοί πια είναι επαγγελματίες και όπως κάθε επαγγελματίας προστατεύει την εργασία του, την πελατεία του έτσι και οι πολιτικοί ακολουθούν αυτές τις οδηγίες.

Τα μέτρα και τα βάσανα είναι μπροστά μας και όσοι υπερψηφίσουν τα μνημονιακά κόμματα δεν θα διαμαρτυρηθούν για ό,τι έλθει τους επόμενους μήνες. Καμιά δικαιολογία δεν θα χωράει.

Κατά πόσο είναι  ορθή η μνημονιακή πολιτική είναι ένα άλλο ερώτημα εξαιρετικά σοβαρό. Δεν είναι εύκολο να απαντήσει κανείς αν δεν σκεφθεί με ποιο τρόπο εκφράζεται κοινωνικά, πολιτικά, ιδεολογικά. 
Ίσως κάποια στιγμή να ανοίξουμε ένα διάλογο με εσάς, αγαπητοί αναγνώστες, με αυτό το καίριο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...