Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Η NASA ετοιμάζεται να ανακοινώσει μια μεγάλη ανακάλυψη για τον Άρη τη Δευτέρα


Tο μυστήριο για τα ευρήματα που θα ανακοινωθούν στη συνέντευξη τύπου έχει εξάψει τη φαντασία, αλλά καμία άλλη πληροφορία δεν θα διαρρεύσει μέχρι τότε
marsΗ NASA ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα θα αποκαλύψει ένα «σημαντικό επιστημονικό εύρημα» σχετικά με τον Άρη σε μια ειδική συνέντευξη Τύπου που θα αποκαλύψει όλα τα σπουδαία ευρήματα. 
Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις ΗΠΑ, θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου και στο χώρο θα βρίσκονται αρκετοί δημοσιογράφοι ενώ το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει και να ρωτά μέσω του #AskNASA.  
Ποια θα είναι όμως η ανακοίνωση; Αυτό θα πρέπει να περιμένουμε για να το διαπιστώσουμε μια και η ΝΑSA αφενός δεσμεύτηκε για κάτι πολύ μεγάλο που θα γίνει είδηση σε όλο τον κόσμο, αφετέρου όμως δεν θα δοθεί κανένα άλλο στοιχείο για το εύρημα που μέχρι τη Δευτέρα κρατείται σαν επτασφράγιστο μυστικό.  
Η ανακοίνωση και μόνο μιας τέτοιας συνέντευξης προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον και ήταν αρκετή για να «φουντώσουν» διάφορα σενάρια για την αποκάλυψη.  
Μέρος στην συνέντευξη Τύπου θα λάβει ο Jim Green, διευθυντής του τμήματος Πλανητικής Επιστήμης στην έδρα της NASA, αλλά και ο Michael Meyer, επικεφαλής επιστήμονας για το πρόγραμμα Mars Exploration της NASA. Τους δύο αυτούς σημαντικούς επιστήμονες θα πλαισιώσουν συνάδελφοί τους από αρκετά ακόμη τμήματα, κάτι που δείχνει πως η συνέντευξη τύπου θα κρατήσει την υπόσχεσή της για κάτι μεγάλο.  
Τέτοια event για τη NASA δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά συνήθως προαναγγέλλουν μια σημαντική ανακάλυψη. Τον Ιούλιο, η NASA συγκάλεσε μια παρόμοια διάσκεψη και ανακοίνωσε την ανακάλυψη του πλανήτη Κέπλερ-452b .
Πολλά επιστημονικά μπλογκς έχουν πάθει κυριολεκτικά φρενίτιδα με την ανακοίνωση και προσπαθούν μέχρι τη Δευτέρα να συνθέσουν το παζλ των στοιχείων για να προβλέψουν τι ετοιμάζεται να ανακοινωθεί. Επικρατέστερη θεωρία μέχρι τώρα στο ίντερνετ φαίνεται πως είναι μια αποκάλυψη που θα σχετίζεται με την παρουσία νερού στον Κόκκινο Πλανήτη.
Kάποιοι ακόμη πιο τολμηροί, τολμούν να προβλέψουν πως η ανακοίνωση θα συσχετιστεί με την πιθανότητα ζωής στον Άρη, αλλά οι πιο ψύχραιμοι κρίνουν πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...