Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΑΥΡΙΟ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 2ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Ανοίγει τις πύλες του το 2ο Συμπόσιο Κοσμολογίας, που έχουμε την μεγάλη τύχη να διενεργείται στην Αθήνα.

Είναι ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα για την χώρα μας. Το σπουδαίο συνίσταται επίσης και στο γεγονός ότι στο Συμπόσιο είναι καλεσμένοι οι κορυφές του Πλανήτη στην Κοσμολογία, οι Επτά Σοφοί.

Και οι επτά είναι καθηγητές σε διάφορα Πανεπιστήμια του κόσμου, κυρίως των ΗΠΑ και τρεις εξ αυτών κατέχουν και βραβείο Νόμπελ στην Φυσική και την Αστρονομία.

Όλοι είναι καλεσμένοι από την Προεδρία της Δημοκρατίας μια κίνηση εξαιρετικά προχωρημένη για την Προεδρία ομολογούμε. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βραβεύσει τους επτά σοφούς αύριο το βράδυ σε ειδική τελετή, την οποία είναι δυνατόν να παρακολουθήσει κανείς ύστερα από πρόσκληση που μπορεί να πάρει από τον χώρο του Μεγάρου Μουσικής από τις 5,30 και μετά.

Ωστόσο μέχρι το απόγευμα και από τις 9.30 το πρωϊ θα υπάρξουν συνεδριάσεις με την παρουσία των επτά σοφών αλλά και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων της επιστήμης από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι από τις σπάνιες ευκαιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο να παρευρεθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι μαζί,  πολύ περισσότερο για την χώρα μας. Έτσι η αυριανή ημέρα είναι από τις μεγάλες ευκαιρίες, που δεν πρέπει να χάσει κανείς αν βέβαια τα θέματα αυτά είναι στα ενδιαφέροντά του. 
Με την ευκαιρία μάλιστα των ανακοινώσεων της ΝΑΣΑ προχθές  περί ύπαρξης νερού στον πλανήτη Άρη, το Συμπόσιο λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Το πρόγραμμα προβλέπει ομιλίες και εισηγήσεις, τοποθετήσεις ίσως, μάλιστα,  να γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις για πρώτη φορά σε επίπεδο διατύπωσης νέας θεωρίας. Στο Συμπόσιο δίνεται η ευκαιρία σε ερευνητές επιστήμονες να προχωρήσουν σε επίσημες ανακοινώσεις θεωριών ύστερα από παρατηρήσεις και έρευνες που έκαναν και θα έχουν την αντίστοιχη αναγνώριση στα επιστημονικά δρώμενα. Ένας ακόμη λόγος να χαρακτηρίζεται το Συμπόσιο αυτό ως ένα σημαντικό γεγονός για την χώρα μας.

Θα βρεθούμε και θα παρακολουθήσουμε το Συμπόσιο και θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε σ΄αυτές τις σελίδες ό,τι μπορέσουμε ώστε να ενημερωθείτε όσοι δεν το παρακολουθήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...