Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Η ΧΩΡΑ ΒΡΙΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (;) ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (αναδημοσίευση μενέα στοιχεία)

Η ΧΩΡΑ ΒΡΙΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (;) ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


(πρόσθετα της προηγουμένης ανάρτησής μας)

Είναι απορίας άξιο αν η σημερινή κυβέρνηση γνώριζε στο βάθος (ως όφειλε) το μέγεθος της φοροκαταιγίδας που θα επέβαλε στον Ε΄΄ηνικό λαό μετά τις εκλογές.
Και αν με το γνώριζε αποτελεί έγκλημα εκ προμελέτης αν όχι και πάλι είναι έγκλημα διότι το απέκρυψε σκοπίμως από τον λαό.
Δεν έχουμε μόνο αύξηση φόρων αλλά παρατηρούνται και τα εξής φοβερά και τρομερά:
Συνταξιούχοι βλέπουν κάθε μήνα σταθερή μείωση στις συντάξεις τους, όπως μας μετέφεραν. Τον ένα μήνα 40 ευρώ, τον άλλο 50 τον επόμενο 25!!
Ταυτόχρονα έχουμε και αυξήσεις (κατά περίεργο λόγο και εντελώς ξαφνικά) στα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς!!! Όλα αυτά τα ΄΄εκτελεί΄΄ η δεύτερη φορά αριστερά; 
Μπα, όχι, κάποιο λάθος θα έγινε. Υποψίες είναι μάλλον. 
Ακούσαμε και κάτι άλλο εξίσου άξιο λόγου. Κάποιοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να αμφισβητούν την πλάνη που μετέφερε η σημερινή κυβέρνηση στον λαό ότι θα έλθουν καλύτερες ημέρες και αποδοθεί δικαιοσύνη!! Πρέπει να ελπίζουν; Εμείς λέμε όχι. Διότι, εντελώς απλοϊκά, δεν έχουμε ακούσει από την κυβέρνηση ποτέ, πότε θα τελειώσει η αντισυνταγματική επιβολή φόρων, όπως η φορολόγηση στα ανείσπρακτα ενοίκια και τόσα άλλα ακόμη. Αλλά το κυριότερο δεν γίνεται καμιά κουβέντα για τον τρόπο που θα ξεφύγει η χώρα από την βάσανο των φόρων!! Καμιά συζήτηση ή αναφορά για την αύξηση του εγχώριου προϊόντος που για μας είναι το κλειδί της λύσης του προβλήματος. 
Η λέξη ΄΄ανάπτυξη΄΄ τώρα αρχίζει δειλά να εμφανίζεται στην ρητορεία της κυβέρνησης. Δεν ξεκαθαρίζει, όμως, τι θα κάνει για να αυξηθεί το εγχώριο προϊόν γιατί δεν έχει άποψη ούτε πρόκειται να διαμορφώσει.
Αυτά για μας είναι άκρως ανησυχητικά φαινόμενα και γι΄αυτό ξαναγράφουμε και ξαναδημοσιεύουμε τις αλήθειες, που οφείλει να γνωρίζει ο λαός.  
Ας ψάξουμε όλοι να δούμε πόσοι νέοι άνεργοι βγαίνουν στην αγορά εργασίας από το λουκέτο σε επιχειρήσεις με τα περί της κυκλοφορίας του ΄΄πλαστού χρήματος΄΄!!
Ή ακόμη με ποιό τρόπο θα χάσει την  ρύθμιση των 100 δόσεων, που προεκλογικά η κυβέρνηση είχε κάνει σημαία!!
Ούτε πόσες επιχειρήσεις έχουν αποχωρήσει από την Ελληνική αγορά ενώ συνεχίζεται η αποχώρηση.
Ρίξτε μια ματιά και στο χρηματιστήριο!! Φτώχεια και μυζέρια. Απαξίωση και μηδενισμός τεράστιων αξιών. Επιχειρήσεις με τεράστια ιστορία στην παραγωγή, την απασχόληση και την προσφορά στην Ελληνική οικονομία είτε οδηγούνται σε λουκέτο είτε αποχωρούν αφήνοντας πίσω τους νέους άνεργους. Και η κυβέρνηση ασχολείτα με ένα μόνο ζήτημα, τι δεν έχει φορολογήσει ως τώρα, χρησιμποιώντας κάθε μέσο, είτε προβλέπεται από το σύνταγμα είτε όχι.
Άλλωστε τι να το κάνουμε το σύνταγμα, δεν χρειάζεται, είμαστε σε καιρούς δύσκολους.
Και σήμερα τι νέο μας φέρνει η κυβέρνηση; ΄΄Δεσμεύει όλα τα αποθεματικά όλων των φορέων του δημόσιου τομέα εκτός των ασφαλιστικών ταμείων (που δεν υπάρχουν) και των ΔΕΚΟ΄΄!!!!!
Δεν θα σιγήσουμε και με το γεγονός της ΄΄απώλειας μνήμης΄΄ υπουργών να γράψουν ακριβές  ΄΄πόθεν έσχες΄΄  ούτε και το γεγονός ότι κάποιοι ενώ πιέζουν τους πολίτες να υπακούουν στις βουλές της κυβέρνησης και τις αποφάσεις της εκείνοι πρώτοι είναι υπεράνω υπακοής και ηθικής!!
Αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα σε καιρό ειρήνης!!!!

Πως μπορεί να διακρίνει κανείς την διαφορά ανάμεσα στην τρέχουσα περίοδο - κατάσταση στην χώρα από αυτή σε μια περίοδο πολέμου;

Εκτιμώ κανείς!  Όσα έκτακτα μέτρα ή έκτακτες καταστάσεις θα επιβάρυναν τον λαό σε περίοδο εμπόλεμης κατάστασης τα ίδια και ίσως χειρότερα δέχεται σήμερα ο Ελληνικός λαός.

Οι έλεγχοι διακίνησης του χρήματος μέσα από τις τράπεζες με ασφαλή τρόπο για το κράτος, οι βαρύτατοι φόροι ακόμη και σε ερείπια, που έτυχε (κατά κακή του τύχη) να κατέχει κάποιος Έλληνας πολίτης, τα συνεχή και βασανιστικά κουρέματα των μισθών και συντάξεων, η ελλιπέστατη παροχή υγείας και παιδείας, ο εξοντωτικός έλεγχος των  επιχειρήσεων, η αύξηση των ορίων ηλικίας στην συνταξιοδότηση, η επιβολή ανώτατης σύνταξης με την μη συμμετοχή του κράτους, η πτώχευση όλων των οργανισμών και ασφαλιστικών ταμείων του κράτους, η φυγή επιχειρήσεων και ο εκμηδενισμός των επενδύσεων σε επίπεδο δημοσίου και ιδιωτικού κεφαλαίου είναι λίγα δείγματα να αποδείξει κανείς ότι η κατάσταση μόνο με την δεύτερη φορά αριστερά θα μπορούσε να συμβεί.
Μόνο σε ένα απολυταρχικό καθεστώς ή σε περίοδο μιας πολεμικής σύρραξης θα μπορούσε να εμφανιστεί.

Κι όμως συμβαίνει σε μια χώρα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία (το επικαλούνται άπαντες μόνο χάριν λόγου), όπου η ελευθερία μόνο κατ΄όνομα λειτουργεί.

Αφορμή για το κείμενο είναι δυο ζητήματα.
Πρώτον η ανακοίνωση της κυβέρνησης που ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες ότι το νομοσχέδιο των 48 (!) προαπαιτούμενων δόθηκε στην δημοσιότητα προς διαβούλευση για λιγότερο από 24 ώρες. Όσοι Έλληνες το πήραν είδηση μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για το νομικό πλαίσιο που εξελίσσεται ώστε μέχρι την Τετάρτη να γίνει νόμος του κράτους (!!!!) Άσχετα αν θα ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις του κάθε Έλληνα ή η άρνησή του να συμφωνήσει.

Δεύτερο, το περιεχόμενο και το βάρος των προαπαιτούμενων. Την εικόνα αυτών ο Έλληνας εκτιμούμε δεν είχε προεκλογικά. Κι αν είχε, οφείλει αδιαμαρτύρητα να αποδεχθεί και να υπακούσει. Επομένως να ανοίξει τις πόρτες στο σπίτι (αφού το είχε δηλώσει και επαγγελματική στέγη για περιορισμό των δαπανών του) να υποδεχθεί την εφορία ως ΄΄καλό΄΄ επισκέπτη, να δεχθεί ότι αφού χρωστά έστω και λίγα ευρώ στην εφορία, είναι δυνατό να του αφαιρεθούν τα πολύτιμα αντικείμενα που είχε προς φύλαξη στις θυρίδες των τραπεζών, να δεχθεί την διακίνηση μόνο πλαστικού χρήματος το ποσό του οποίου θα καθορίζει μόνο η κυβέρνηση (μέχρι στιγμής ορίστηκε στα 600 ευρώ) δηλαδή μόνο θα τρως, αν σου φτάνουν, αν όχι σου επιτρέπει, το κράτος, να πεθάνεις, αν έχασες την δυνατότητα να περιθάλπεσαι σε νοσοκομείο και πάλι σου επιτρέπει να πεθάνεις (ίσως και να το εύχεται), αν είχες αγοράσει κάποιο αυτοκίνητο, κατά προτροπή του κράτους, ασφαλέστερο για την οικογένειά σου, θα πληρώσεις κάτι παραπάνω από άλλους, αν είχες μια δουλειά ολόκληρη ζωή και δούλεψες σκληρά για να έχεις ασφαλή και αξιοπρεπή γεράματα, κακώς, θα περιορίσεις τις ΄΄σπατάλες΄΄ και θα ζεις με 600 ευρώ τον μήνα και αν είχες μια επιχείρηση, που έκανες με τεράστιο κόπο, δαπάνη χρημάτων και όλη η οικογένεια να έχει δουλέψει εκεί, έκανες έγκλημα και θα πληρώσεις είτε να συμπιέσεις τις εισπράξεις σου είτε να την κλείσεις έστω κι αν είναι βιώσιμη.
Αν μάλιστα είχες την προνοητικότητα να αγοράσεις και κανένα σπίτι για τα παιδιά σου, ε, τότε έσφαλες ανεπανόρθωτα, αγαπητέ συμπολίτη, θα πληρώσεις και θα πληρώσεις το σπίτι αυτό πολλές φορές γιατί επένδυσες στο μέλλον των παιδιών σου και για να βοηθήσεις την χώρα σου!!!!

Όλα αυτά με τα προαπαιτούμενα, που αποφάσισε η σημερινή κυβέρνηση, που δεν άφησε κανένα περιθώριο να συμμετάσχεις κι εσύ και που σε δυο μέρες θα εφαρμόσει το κράτος είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς είτε είναι δίκαιο είτε άδικο είτε δίνει προοπτική για τα παιδιά σου είτε όχι!!!

Υπάρχει, όμως, διαφορά με την πραγματική περίοδο μιας εμπόλεμης κατάστασης;

Βεβαίως και υπάρχει. Κατά την περίοδο του πολέμου οι κανόνες της παγκόσμιας ηθικής και νομικής επιστήμης δίνει την δυνατότητα να σου αναγνωρίσει την απώλεια της περιουσίας σου, του μισθού σου, της περίθαλψης, της σύνταξης ακόμη και της απώλειας της ζωής με μια μορφή αποζημίωσης.
Δηλαδή σου αναγνωρίζονται δικαιώματα.
Στην πορεία μας τώρα κανένα δικαίωμα δεν σου αναγνωρίζεται και τα δικαιώματα, που απέκτησες με κάποιο τρόπο, ως ανθρώπινη οντότητα σ΄αυτόν τον πλανήτη και ως εργαζόμενος, σου αφαιρούνται. Κανείς σήμερα σ΄αυτόν τον τόπο δεν σου υπόσχεται ότι αυτό που χάνεις όχι εξ αιτίας σου αλλά εξ αιτίας του αφερέγγυου και αδίστακτου κράτους θα σου επιστραφεί κάποια στιγμή. Κατά τα άλλα το κράτος είναι η σιγουριά του πολίτη, όπου οφείλει να συμμετέχει όλος ο κόσμος στην διαμόρφωση αλληλέγγυων και σταθερών σχέσεων εμπιστοσύνης.

Η σημερινή κυβέρνηση στην ρητορεία της έχει ως βασική παράμετρο (και το αναφέρει κάθε χρονική στιγμή και  ευκαιρία) την αλληλεγγύη. Τι κάνει για να προσφέρει την αλληλεγγύη του στους πολίτες του. Μήπως με την άπειρη επιβολή συνεχώς νέων φόρων, με την αύξηση των παραμέτρων μείωσης της ελευθερίας του ατόμου, με την  απομάκρυνση από την κοινωνική δικαιοσύνη, με την αύξηση των αυτοκτονιών, με την όποιας μορφής ΄΄φακέλωση΄΄ των πολιτών;
Είσαι παντού ΄΄γνωστός΄΄ κι αν δεν είσαι κάπου ακόμη, περίμενε θα καλυφθεί κι αυτό το κενό, σύντομα έρχεται και το περιουσιολόγιο, (π.χ.) καλέ μου φίλε αναγνώστη, μην ανησυχείς) .


Πως;

Η δεύτερη φορά αριστερά τώρα φαίνεται, τώρα αναδεικνύει την πρόθεσή της, τώρα αποκαλύπτεται. Σε καιρό πολέμου οι πολίτες θα μπορούσαν να διεκδικήσουν, σύμφωνα με τις συνθήκες της Γενεύης περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με το μοντέλο της σημερινής και αυτής της αριστεράς, που επιβάλλει αυτές τις πολιτικές, συνθήκες προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν υφίστανται.

Και για να προλάβουμε κάποιους πονηρούς, που εύκολα βάζουν ταμπέλες περί των πολιτικών πεποιθήσεων του αρθρογράφου, θα πούμε τα εξής: 
Κανείς δεν απαγορεύει να πιστεύεις σε μια οικονομικο-πολιτικο-κοινωνική πραγματικότητα άλλη και να μάχεσαι γι' αυτή. Δεν είναι ρετσινιά και κατάρα να βρίσκεσαι απέναντι από ένα μοντέλο χωρίς δικαιοσύνη. Αλλά ούτε και μας ρωτήθηκε ποτέ αν πράγματι είμαστε απέναντι απ΄αυτά που ορίζει η πραγματική αριστερά, οι συνθήκες της Μαρξιστικής-Λενινιστικής Θεωρίας ούτε η κυβέρνηση μας είπε ότι στοχεύει στην εφαρμογή των αξιών του Μάρξ, της δύναμης του κεφαλαίου και του επιχειρηματικού κέρδους. Ούτε η σημερινή κυβέρνηση έκανε γνωστό κάποιο σχέδιο μιας τέτοιας επιθυμίας της, ενός τέτοιου στόχου!!
Κι επειδή μιλούμε για χρέη, κρατικά και ιδιωτικά, για κοινωνική δικαιοσύνη, μας είπε η σημερινή κυβέρνηση πόσα χρέη έχουν οι Έλληνες πολίτες εξ αιτίας των άστοχων πολιτικών που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις, πόσο χρόνο θα πληρώσει ο καθένας Έλληνας, όχι με δική του ευθύνη (πέραν της ψήφου του),  γι΄αυτά τα χρέη;
Κι επειδή, αγαπητοί αναγνώστες το ψάχνουμε σας λέμε ότι το 2015 ο κάθε Έλληνας πολίτης θα επιβαρυνθεί με ακόμη 1609 ευρώ περισσότερο. Το ατομικό χρέος του Έλληνα ήταν μέχρι το τέλος του 2014 στα 28709 ευρώ. Στο τέλος του 2015 θα είναι 30318!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...