Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΤΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ;

Υποψίες ήγειρε η επιστολή του Υπουργού των Εξωτερικών κ. Κοτζιά προς τους επικεφαλής των κομμάτων.
Η επιστολή ούτε λίγο ούτε πολύ ζητεί από τα  κόμματα να καταθέσουν τις θέσεις τους στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων.
Χθες στην συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων ανέφεραν και μάλιστα με  σκωπτικό, ειρωνικό και έντονα αρνητικό τρόπο την ενέργεια αυτή του ΥΠΕΞ.

Δυο θέματα εγείρονται με το πρωτοεμφανιζόμενο φαινόμενο.
Πρώτον, το υπουργείο εξωτερικών μετατοπίζει την συζήτηση θέματος εξωτερικής πολιτικής στο εσωτερικό με τρόπο άκρως περίεργο και ύποπτο.
Δεύτερον, φαίνεται η κυβέρνηση αναμοχλεύει ζητήματα που η Ελλάδα έχει ήδη πάρει θέση σε όλα διεθνή φόρα, σε όλους τους οργανισμούς ότι το όνομα αυτής της χώρας πρέπει να υπακούει σε συγκεκριμένες αρχές.

Το Υπουργείο των Εξωτερικών έρχεται να αμφισβητήσει την θέση αυτή πιθανότατα. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί αυτή η πρωτοβουλία;
Η Ελλάδα ανοίγει από μόνη της ένα θέμα που είχε κλείσει οριστικά μεταθέτοντας το πρόβλημα είτε στην άλλη χώρα είτε στους διεθνείς οργανισμούς.
Εύλογα κανείς υποπτεύεται και η σκέψη του οδηγείται στο ενδεχόμενο μήπως συμβαίνει κάτι, που κανείς δεν ξέρει αλλά μόνο ο ΥΠΕΞ και η κυβέρνηση!!!

Ταυτόχρονα η μεθοδολογία του ΥΠΕΞ θολώνει ακόμη περισσότερο την υπόθεση. Η διπλωματία όσο κι αν δεν πιστεύει κανείς πρέπει να έχει και κάποια μυστικότητα ή να ακολουθεί κάποιο ιδιαίτερο πρωτόκολλο, πράγμα που η σημερινή κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει απ΄ότι φαίνεται. H διπλωματία και τα όποια τρέχοντα θέματα δεν αποτελούν αντικέιμενο εσωτερικής αλληλογραφίας με τα κόμμτα!!
Η ορθότερη μέθοδος θα ήταν μια συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών στο ΥΠΕΞ κατά την άποψή μας.

Εύλογα, επίσης, μπορεί να συνδυάσει κανείς το ισχυρό ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την επίλυση του οικονομικού προβλήματος της χώρας. Η χθεσινή τηλεφωνική παρέμβαση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στον κ. Ντάιζελμπλουμ επιμένοντας και προτείνοντας την σημαντική μείωση του χρέους της χώρας, την ώρα που στην Βουλή υπήρχε σε εξέλιξη η συζήτηση για τα προαπαιτούμενα, αποτελεί αν μη τι άλλο σοβαρό ζήτημα.
Χρεώνεται η κυβέρνηση  ένα σοβαρό ατόπημα αν μη τι άλλο. Όλες οι πτέρυγες της Βουλής κατέθεσαν το περίεργο της υπόθεσης αυτής και επιφυλάχθηκαν να πάρουν θέση.

Ποιος ήταν ο λόγος τελικά που η κυβέρνηση ανοίγει αυτό το θέμα που δόθηκαν μάχες στο παρελθόν με απόλυτη εθνική ενότητα σ΄αυτή την χρονική στιγμή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...