Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥΣ

Λάβαμε επιστολή από δημότη για την φροντίδα των ζώων συντροφιάς. Την δημοσιεύουμε όπως την πήραμε. Έχει δίκιο ο δημότης που επικαλείται την νομοθεσία, που τελευταία ομολογομένως, ισχυροποιείται υπέρ της φροντίδας των ζώων.

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ?
ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΊΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΌΝΤΩΣΗ) ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ?
ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ?σύμφωνα με τον νόμο οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να αναλάβουν την περίθαλψη και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

 

 6. Το άρθρο 9 του ν. 4039/2012 τροποποιείται ως ακολούθως:
α) Η παράγραφος 1 του άρθρου 9 αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με το παρόν άρθρο. Η αρμοδιότητα αυτή μπορεί να ασκείται και από συνδέσμους Δήμων, καθώς και από φιλoζωικές ενώσεις και σωματεία, αφού προηγηθεί σχετική έγγραφη συμφωνία με τον αρμόδιο Δήμο, ο οποίος έχει τη συνολική εποπτεία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς εντός των διοικητικών του ορίων. Οι κατά τα ως άνω φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία που εγκρίνονται από τον αρμόδιο Δήμο οφείλουν να διαθέτουν υποδομή, συνιστάμενη στην ύπαρξη κατάλληλων σχετικών εγκαταστάσεων ή οχημάτων μεταφοράς ζώων και ανθρώπινο δυναμικό με εμπειρία στο χειρισμό των ζώων. Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθορίζονται το είδος και ο αριθμός των εγκαταστάσεων και των οχημάτων, καθώς και η εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού, που πρέπει να διαθέτουν οι φιλοζωικές ενώσεις και τα σωματεία, για την άσκηση των αρμοδιοτήτων αυτής της παραγράφου.» 

Δείτε φωτογραφίες στον σύνδεσμο: