Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

΄΄ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ΄΄. Ο ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΕΥΗΜΕΡΕΙ

Κύριοι δεν πρέπει να ανησυχείτε. Απευθύνομαι σ΄εκείνους που βλέπουν γύρω τους, ενδιαφέρονται για όλα και κυρίως για την πόλη τους. 
Φίλοι, δημότες δεν πρέπει να προβληματίζεστε αν ο δήμος έχει λεφτά. Είναι βέβαιο ότι έχει. Μόνο έτσι θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε την απόφαση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε ενοικίαση νέου χώρου για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιών του δήμου.

Η δημοτική αρχή, λοιπόν, ενοικίασε ένα χώρο επί της Λ. Πεντέλης, το ισόγειο κατάστημα που φιλοξενούσε μέχρι πριν λίγους μήνες κατάστημα της Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος. 
Στο ίδιο κτήριο στεγάζεται και η υπηρεσία του Οργανισμού Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου.

Το συμφωνημένο ενοίκιο είναι 3500 ευρώ τον μήνα.
Κι εδώ, εμείς, αρχίζουμε να έχουμε τις πρώτες σκέψεις. Ο χώρος έχει ένα εμβαδόν της τάξης των 150 τετραγωνικών μέτρων. 
Ο δήμος έχει ενοικιάσει το σύνολο του χώρου του οικοδομικού τετραγώνου 365 επί της διασταύρωσης των οδών Κισσάβου και Μητροπούλου συνολικής έκτασης 10 στρεμμάτων με ακριβώς το ίδιο τίμημα!!!

Μπορεί κανείς να μην έχει εκπλαγεί;

Αλλά ας δούμε και κάτι άλλο. 
Σε μια περίοδο εξαιρετικής οικονομικής ασφυξίας για όλους και κυρίως για την τοπική αυτοδιοίκηση ρωτά κανείς τι έκανε τον σημερινό δήμαρχο να ενοικιάσει χώρο σε τέτοιο τίμημα; Τι κρύβεται πίσω απ΄αυτό; Η εξυπηρέτηση των υπηρεσιών ή κάποια άλλη εξυπηρέτηση. Ψιθυρίζεται ότι συμβαίνει κάτι άλλο και έφτασε και στ΄αυτιά μας. Δεν θα τα δημοσιεύσουμε αλλά θα θέσουμε το ερώτημα μόνο.
Ποιος θα προχωρούσε σε μια τέτοια ενέργεια όταν οι πόροι έχουν περιοριστεί και το μέλλον είναι αβέβαιο; Ποιος θα άφηνε άλλους τομείς να στερούνται πόρων και θα ενοικίαζε χώρους με σκοπό την ....άνεση;

Υπάρχει σύγκριση μεταξύ του οικοδομικού τετραγώνου 365 με αυτό των 150 τετραγωνικών μέτρων;
Μήπως θα μας πει η δημοτική αρχή ότι ήταν μια...ευκαιρία (;) όταν τα μισά καταστήματα - επιχειρήσεις στην πόλη έχουν κλείσει και  χώροι είναι ελεύθεροι;

Στα ερωτήματά αυτά είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν θα απαντήσει. Όμως εσείς που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές θυμηθείτε και κάτι άλλο. Όταν το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε την εξουσία το 1981 άρχισε να ...μοιράζει λεφτά. Τότε λεφτά υπήρχαν μόνο που ήταν ξένα και προσφέρονταν στην χώρα για άλλους λόγους. Η στρέβλωση των πραγμάτων εκείνης της εποχής, που επαναλήφθηκε από όλες τις επόμενες κυβερνήσεις, πληρώνονται σήμερα. Άλλωστε η σημερινή δημοτική αρχή έχει στενούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ, μόνο που κρύβεται πίσω από το ΄΄ανεξάρτητο΄΄. Τα μαθήματα εκείνα φαίνεται ότι έπιασαν καλό τόπο και οι τότε μαθητές χειρίζονται την εξουσία κατ΄εικόνα και ομοίωση. Οι εποχές, όμως δεν είναι ίδιες κι αυτό η δημοτική αρχή δεν το έχει καταλάβει ακόμη.
 Αυτό ήλθε στην μνήμη μου και δυστυχώς αν αυτά συνδυαστούν και με άλλα φαινόμενα που εμφανίζονται στην πόλη σκέφτομαι ότι δεν κάνω λάθος να υποψιάζομαι!!

Το προκλητικό είναι ότι μαθαίνουμε ότι στα σχέδιά της δημοτικής αρχής είναι ενοικιάσει και άλλους χώρους.....!!!!

Άντε καλές επιτυχίες στην δημοτική αρχή με νέους και άνετους χώρους, να χαίρονται τα καλά της εξουσίας τους!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...