Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)/ ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αξιοσημείωτο είναι, να μην πούμε και ακραία πρόκληση, η πολυπόθητη από πολίτες που γνωρίζουν αλλά και από επιστήμονες στον τομέα αυτό, η χιλιο-ειπωμένη και χιλιο-υποσχόμενη υπόθεση της μελέτης του κυκλοφοριακού.
Έχουμε γράψει άπειρες φορές για το ζήτημα αυτό και κατά την θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Εξίσου άπειρες φορές και οι δυο δημοτικές αρχές, κ.κ. Ιωαννίδης και Μανιατογιάννης, έχουν υποσχεθεί ότι η μελέτη είναι έτοιμη!!!!!

Πριν ένα χρόνο περίπου επαναλάβαμε την υπόσχεσή τους και κατηγορηθήκαμε διότι ήδη η μελέτη ήταν (έλεγε η δημοτική αρχή και οι περί αυτήν) έτοιμη να....δημοπρατηθεί!!!  Πέρασε ένας χρόνος και ακόμη η μελέτη....δημοπρατείται...

Καλά οι κύριοι, που κατακτούν την εξουσία παθαίνουν αμνησία; Ξεχνούν τόσο εύκολα; Ή μήπως λέγανε ψέματα για να κερδίσουν την ψήφο του δημότη; Εμείς πιστεύουμε το δεύτερο.

 Πόσο κανείς μπορεί να ανεχθεί τόσα ψεύδη, τόση υποκρισία;

Οι ίδιοι αυτοί σπεύδουν να διαμαρτυρηθούν από τα δημοσιεύματά μας και είναι έτοιμοι να συκοφαντήσουν προκειμένου να κρύψουν τις αδυναμίες τους και την ανικανότητά τους. 

Θα θυμίσουμε την επιχειρηματολογία του πρώην δημάρχου κ. Ιωαννίδη. Στο δημοτικό συμβούλιο έλεγε ότι η κυκλοφορία έχει μειωθεί λόγω κρίσης κι επομένως δεν απαιτείται κυκλοφοριακή μελέτη. Ωστόσο είχε ΄΄κερδίσει΄΄ τις εκλογές με υπόσχεση την υλοποίηση της μελέτης.
Αυτά ήταν τα επιχειρήματα της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ενώ η τότε μείζονα αντιπολίτευση και σημερινή δημοτική αρχή γελούσε και υποστήριζε την άμεση υλοποίηση της μελέτης!!! 
Οϊμέ, κύριοι, επιτέλους δείξτε ελάχιστη σοβαρότητα.

Ας αποκαλύψουμε τώρα και μια πτυχή του ζητήματος αυτού τώρα. 
Δημότες του δήμου προσέφυγαν στην δικαιοσύνη διαμαρτυρόμενοι για την μετατροπή πεζόδρομου σε οδό κανονικής κυκλοφορίας αδιαφορώντας για τον χαρακτηρισμό της οδού από το παλαιό πολεοδομικό σχέδιο, το οποίο ισχύει και σήμερα. Μάλιστα, δε, προστέθηκε φανάρι κυκλοφορίας στην συμβολή της με άλλη κύρια οδό. Πρόκειται για το τελευταίο τμήμα της οδού Σαλαμίνος, που διασταυρώνεται με τον παράδρομο της Αττικής οδού. Το φανάρι τοποθετήθηκε με την παρέμβαση άλλου κατοίκου διπλανής οδού και με την σύμφωνη γνώμη της τότε δημοτικής αρχής, του κ. Ιωαννίδη.
Ασφαλώς ο δήμος αδιαφόρησε να λάβει μέτρα για την προσφυγή και όταν ήλθε η δικάσιμος μόλις είχε αλλάξει η δημοτική αρχή και ο νέος δήμαρχος, κ Μανιατογιάννης έκανε πως δεν το γνώριζε το θέμα παρ΄όλο που είχε ενημερωθεί δεόντως από τους δημότες αλλά και από την Επιτροπή Κυκλοφοριακού της πόλης. Έτσι ο δήμος ούτε καν είχε φάκελο για την υπόθεση ούτε καν είχε αναθέσει σε δικηγόρο την υπόθεση, ως όφειλε. Την ημέρα της εκδίκασης εμφανίστηκε στο δικαστήριο και ζήτησε την αναβολή του θέματος και την πήρε, επικαλούμενος το ΄΄νέον΄΄ της δημοτικής αρχής. Η καλή πρόθεση των δημοτών συνέβαλε στην αναβολή.
 Η νέα δικάσιμος είχε οριστεί τον Ιανουάριο του 2016. Στο διάστημα αυτό ο κ. Μανιατογιάννης ζήτησε (υποτίθεται) να ενημερωθεί από τους κατοίκους, πράγμα που έγινε υποσχόμενος ακόμη μια φορά σ΄αυτούς την επίλυση του ζητήματος. 

Θα πάρουμε την απόφαση του δικαστηρίου μόλις καθαρογραφεί και θα επανέλθουμε στο θέμα. Όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την συσσωρευμένη αδυναμία των διοικήσεων αλλά και το πλήθος των ανέξοδων υποσχέσεων προκειμένου να βρεθούν στον δημαρχιακό θώκο. 

Ας προσέχουν, λοιπόν, οι δημότες που εύκολα παρασύρονται με υποσχέσεις και χαϊδέματα στην πλάτη.

Υ/Γ. Υπάρχουν και άλλα που έχουν συμβεί σ΄αυτή την πόλη και τα οποία δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας. Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αφ΄ενός τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με τις εκδηλώσεις και την παρουσία των αρχών σ΄αυτές αφ΄ετέρου στην σκόπιμη απόκρυψη των γεγονότων από τους δημότες. 
Επανερχόμαστε με περισσότερα και ενδιαφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...