Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΕΦ: Η αγωνία των Φυσικών συνεχίζεται!

Ένωση Ελλήνων Φυσικών
Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, θεωρούμε χρέος μας ως προς τους συναδέλφους αναπληρωτές Φυσικούς, μετά τις τόσες υποσχέσεις για έγκαιρες τοποθετήσεις αναπληρωτών που έμειναν στα λόγια, με μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό αυτών να πραγματοποιείται, να τοποθετηθούμε για τα εξής:
  • Με λύπη διαπιστώνουμε ότι στο σημερινό σχολείο δεν είναι «πρώτα ο μαθητής» αλλά τελευταίοι και ο μαθητής και ο εκπαιδευτικός. Το μόνο που παραμένει σε πρώτη προτεραιότητα είναι μία πολιτική περικοπών που οδηγεί σε αλλαγές κάθε φύσης (ωραρίου, ύλης, δομών) χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τους αρμόδιους επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς φορείς, με μόνη σκοπιμότητα την τεχνητή μείωση των αναγκών σε προσωπικό.
  • Σε ότι αφορά στον κλάδο μας, ζητούμε άμεση αποκατάσταση της άδικης και άνισης κατανομής των θέσεων αναπληρωτών μεταξύ των ειδικοτήτων του κλάδου ΠΕ04. Δεν γίνεται σε μία ειδικότητα να τοποθετείται το 12,6% και στην αμέσως επόμενη μόλις το 2%!
    • Θεωρούμε επιβεβλημένη την αναβάθμιση της επιστήμης της Φυσικής ως διδακτικού αντικειμένου στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ώστε να παρέχονται όλες οι απαραίτητες γνώσεις για την σωστή εκπαίδευση και ενημέρωση των αυριανών πολιτών και για την ουσιαστική θεμελίωση των γνώσεων των μελλοντικών φοιτητών. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν η Φυσική διδάσκεται από Φυσικούς!
    • Πρωτίστως παιδαγωγικό είναι το όφελος που προκύπτει από την αξιοποίηση των έως σήμερα υπηρετούντων αναπληρωτών, με τόσα χρόνια διδακτικής εμπειρίας σε όλα τα αντικείμενα του κλάδου. Είναι αδιανόητο να προσπερνώνται συνάδελφοι Φυσικοί με περισσότερα από 80 μόρια και να τοποθετούνται από την πρώτη φάση αναπληρωτές άλλης ειδικότητας, με λιγότερα από 20 μόρια!
    Ποιος μπορεί να απαντήσει στους εκατοντάδες συναδέλφους γιατί άλλη μία σχολική χρονιά ξεκίνησε κι εκείνοι δεν ήταν στο σχολείο τους, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο; Και αφού οι μόνιμοι διορισμοί δεν ήρθαν, το ελάχιστο που μπορεί να αποκαταστήσει την αδικία και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις είναι να προσληφθούν όλοι οι αναπληρωτές οι οποίοι έως τώρα εργάζονταν.
    Οι συνάδελφοι αναπληρωτές είναι άνθρωποι με ψυχή και όχι αριθμοί! Το υπουργείο πρέπει πια να σταματήσει να παίζει με τις αγωνίες και τις προσδοκίες τους…
    Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένας ανιχνευτής σωματιδίων του CERN θα χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των όγκων του εγκεφάλου

Επιστήμονες στη Γερμανία δοκιμάζουν μια νέα συσκευή απεικόνισης η οποία έχει ενσωματωμένο έναν ανιχνευτή μικρών σωματιδίων που αναπτύχθηκε σ...