Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (Δεν μας εξέπληξε το περιεχόμενο)

Εύχομαι από καρδιάς σε όλες και όλους σας, μαθήτριες, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή χρονιά!
Από μεριάς μας έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να είναι καλή αυτή η χρονιά. Τα ωρολόγια προγράμματα, το πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου και η διδακτέα ύλη έχουν ανανεωθεί, τα βιβλία σάς περιμένουν από το καλοκαίρι και τα έξοδα των σχολικών επιτροπών έχουν ήδη καλυφθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Τέλος, φέτος δεν λείπουν  από τα σχολεία εκπαιδευτικοί, χάρη αφενός σε ένα επιτυχή σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, ώστε, να ολοκληρωθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες ταχύτατα και άρα έγκαιρα, αφετέρου χάρη στη συνδρομή του Υπουργείου Οικονομικών που εξασφάλισε τα απαραίτητα κονδύλια.
Για το 2017-8 προετοιμάζονται νέες μεταρρυθμίσεις με την πίστη ότι η εκπαίδευση μπορεί να γίνει το εφαλτήριο που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Όραμά μας ένα σχολείο όπου θα πνέει άνεμος δημοκρατίας και δημιουργίας και που θα τονώνει την πρωτοβουλία και το μεράκι των εκπαιδευτικών, ένα σχολείο που δε θα είναι εξεταστικό κέντρο, δε θα υπηρετεί τον άκρατο ανταγωνισμό αλλά θα είναι ένα σχολείο ποιότητας και ισότητας, συμμετοχής και συνεργασίας, ένα σχολείο που θα οικοδομεί στέρεη και βαθιά γνώση, εξάπτοντας την περιέργεια και τη φαντασία των παιδιών και καλλιεργώντας την κριτική τους σκέψη.

Σχόλιο του ΄΄ΠΕΡΙΗΓΗΤΗ΄΄
Δεν πέσαμε έξω στην εκτίμηση που κάναμε για το μήνυμα του Υπουργού παιδείας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μόλις πριν λίγα λεπτά αναρτήθηκε, δημοσιεύθηκε η δήλωση του κ. Φίλη με την έναρξη της σχολικής περιόδου.
Παρατηρήσαμε το εξής εντυπωσιακό:  Το στοιχείο στο οποίο εντοπίζει την μεγάλη μεταρρύθμιση το υπουργείο είναι η προσπάθεια ΄΄με όραμα για ένα σχολείο όπυ θα πνέει άνεμος δημοκρατίας  και δημιουργίας....΄΄,
Καλά κ. Υπουργέ πριν δεν είχαμε δημοκρατία στα σχολεία; Κι αν δεν είχαμε τι καθεστώς υπήρχε; 
Σχετικά με το μεράκι των εκπαιδευτικών θα δούμε που θα συμμετέχουν για να ξετυλιχυεί αυτό το μεράκι.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένας ανιχνευτής σωματιδίων του CERN θα χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των όγκων του εγκεφάλου

Επιστήμονες στη Γερμανία δοκιμάζουν μια νέα συσκευή απεικόνισης η οποία έχει ενσωματωμένο έναν ανιχνευτή μικρών σωματιδίων που αναπτύχθηκε σ...