Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

ΤΟ MEA CULPA ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Έπρεπε τελικά να φτάσουμε να γίνει ε΄να τόσο σημαντικό λάθος στη διαχείριση των θεμάτων που απασχολεί την πολύπαθη ΔΕΑΒ για να ζητήσει συγγνώμη ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο.
Και βέβαια είναι θέμα αν αυτό είναι αρκετό. Η συγγνώμη μπορεί να χαρακτηρίζει ΄τον συνετό άνθρωπο όμως πόσο αυτό μπορεί να είναι στοιχεί άφεσης αμαρτιω΄ν όταν αυτό έχει και επαναληφθεί αλλά και κοστίζει; Και τί σημαίνει συγγνώμη; Σημαίνει οτι ξεχνούμε; Σημαίνει συναίνεση σ' ένα έγκλημα που διαπράττεται κατ' εξακολούθηση;
Όχι. Συναίνεση μπορεί αν ζητήσει κανείς όταν αποδεδειγμένα έχει καταγραφεί το ουσιατικό και αποτελεσμτικό ενδιαφέρον από την πλευρά της διοίκησης. Τότε, ναι.
Πώς όμως ζητά τη συγγνώμη ο κ. Δήμαρχος όταν αυτή τη δημοτική επιχείρηση την διαχειρίζεται χωρίς στόχους, χωρίς σκοπό αλλά κινούμενος απόλυτα από προχειρότητα και πάντα με απώτερο σκοπό τη διατήρηση της εξουσίας; Πώς αντιμετώπισε τους εργαζόμενους σε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και τώρα θέλει να φανεί ως προστάτης; Πώς κατάφερε να πνίξει αυτή τη δημοτική επιχείρηση στο χρέος όταν ισχυρίζονταν οτι θα λειτουργεί με διαφάνεια, αξιποπιστία και κερδοφορία; Πώς στήνει μια νέα δημοτική επιχείρηση χωρίς να έχει συγκεκριμένο σκοπό και στόχο αφού τους εργαζόμενους τους μεταφέρει στο δήμο;. Πόσες δαπάνες έγινα για όλο αυτό το σκηνικό και πόσες ακόμη θα γίνουν από τις αστοχίες και την έλλειψη σχεδίου;
Οι εκτιμήσεις για τις τελευταίες άστοχες και σημαντικές παραλέιψεις στις δαπάνες είναι πάνω από 30000 ευρώ, άνευ λόγου και αιτίας σε μια περίοδο που οι οικονομίες τρέχουν για να σωθούν!
Και να σκεφτείτε οτι απ' όλο αυτό το ζήτημα αυτό που απασχόλησε μοναδικά ίσως το δημοτικό συμβούλιο ήταν με ποιό τρόπο θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Τι μισθούς θα πάρουν αφού είχε υποσχθεί μισθούς που προβλέπονται ως υπάλληλοι του Δήμου και όχι ως συμβασιούχοι.
Το ζήτημα αυτό ο κ. Δήμαρχος το έφτασε σε σημεία που θα έχει κι άλλες συνέπειες. Δεν τελείωσε το θέμα!! Ίσως τώρα αρχίζει.
Θα πούμε σε άλλο σχόλιό μας για την συμπεριφορά και των άλλων συνδυασμών στο δημοτικό συμβούλιο και κυρίως από την πλευρά του κ. Λώλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...