Σάββατο 9 Μαΐου 2009

ΦΗΜΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Το τελευταίο καιρό η δυσαρέκεια απέναντι στη διοίκηση του δήμου οχι μόνο εξακολουθεί να υπάρχει αλλά έχει μετατραπεί σε θέση ισχύος που στηρίζεται και σε γεγονότα.
Το γεγονός οτι εργαζόμενοι ήλθαν στο σημείο να διαδηλώσουν έξω απο το δήμο για τον συνεχή εμπαιγμό τους απο τους υπεύθυνους ήταν ένα πολύ σοβαρό ατόπημα της διοίκησης. Έδωσε την αφορμή αμέσως να συγκριθεί με την διανομή διαφημιοστικού φυλλαδίου απο τον δήμο, όπου προβάλλεται έργο της διοίκησης και για το οποίο οι δημότες εκφράζουν απίσης την δυσαρέσκειά τους αφού γνωρίζουν οτι ούτε έργο σοβαρό είναι ούτε και όλα όσα γράφονται είναι η αλήθεια.
Το σπουδαιότερο όμως είναι οτι η διοίκηση προχωρεί σε δπαάνες άνευ ουσίας όταν ταυτόχρονα έχει απλήρωτους 45 εργαζόμενους του δήμου. Μάλιστα, δε, οι δπαπάνες δεν χαρακτηρίζονται και μικρές, κατά όπως διαπιστώνουν και εκτιμούν γνώστες του αντικειμένου. Το κόστος του διανεμηθέντος φυλλαδίου εκτιμάται πολύ υψηλά υπο το πρίσμα των συγκρίσεων και της δινής οικονομικής κατάστασης του δήμου.
Η συνεχής απαξίωση της πολιτικής ευρύτερα, επίσης, επηρεάζει έτι περισσότερο την ήδη διαμορφωμένη άποψη των δημοτών.
Ύπάρχει, επίσης και μια υφέρπουσα φήμη οτι υπάρχουν σκάνδαλα σε πολλούς τομείς ενώ ταυτόχρονα αναπτύσονται αντιδράσεις ώστε να κουκουλωθούν οι όποιες ατασθαλίες γίνονται, κατά την άποψη πάντα των δημοτών.
Σ' αυτό το κλίμα πρέπει να προστεθούν δύο παράμετροι. Η πρώτη έχει να κάνει με την΄πρόθεση του νέου υποψηφίου δημάρχου Κώστα Πολίτη να δημοσιοποιήσει όλα εκείνα τα ζητήματα που αφορούν ενδεχόμενες ατασθαλίες. Η πρόθεση αυτή στηρίζεται σε δήλωσή του πρόσφατα σε τοπικό ραδιόφωνο.
Η δεύτερη παράμετρος είναι οτι ο δήμαρχος ενώ θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικός σε ενέργειες και συμπεριφορές αντίθετα δημιουργεί κλίμα περισσότερο έντονο θεωρώντας οτι όλοι όσοι έχουν μια διαφορετική θέση είναι εχθροί του. Ακόμη και με τους εργαζόμενους, οι φήμες τον φέρνουν να αντιδικεί όταν γνωρίζει πολύ καλά οτι υπαίτιος της κατάστασης δεν είναι οι εργαζόμενοι αλλά ο ίδιος έστω και να υπάρχει δυστοκία στα οικονομικά του δήμου για τα οποία και ο ίδιος έχει ευθύνη.
Η κατάσταση φαντάζει ως ένα μπαλόνι που ακόμη έχει περιθώριο να φουσκώσει λίγο ακόμη. Όμως οι ελαστικές δυνάμεις φτάνουν τα όρια της αντοχής και μπορεί να δούμε γρήγορα εξελίξεις απρόβλεπτες.
Φήμες κυκλοφορούν και πάλι για θέμα που άπτεται προηγούμενου σοβαρού ζητήματος (αποτελεί ουρά του προηγουμένου) που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω αν αληθεύουν αυτά.
Και σε τειλκή ανάλυση, γιατί να ζούμε πάντασ στον αστερισμό των φημών και δεν προχωρεί ο δήμαρχος σε δηλώσεις ώστε να αποσαφηνιστούν όλες οι φήμες και βέβαια οι προθέσεις του:
Ιδού το ερώτημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...