Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Προανάκριση ζήτησε ο Εισαγγελέας δια του Πταισματοδίκη Χαλανδρίου για σωρεία οικοδομικών και άλλων παραβάσεων και λειτουργίας στα οικοδομικά τετράγωνα 365-366 στην οδό Κισσάβου.
Είναι γνωστό οτι το 2004 ο δήμος Βριλησσίων συνήψε συμφωνία με ιδιώτη ύστερα απο διαγωνισμό για την χρήση των ΟΤ 365-366 ως χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων αντι ποσού μισθωτηρίου 3500 ευρω ανα μήνα. Στο χώρο αυτό υπήρχαν αθλητικές εγκαταστάσεις τις οποίες είχε κατασκευάσει ο δήμος Βριλησσίων επί δημαρχίας κ. Λώλα, τις οποίες είχε την υποχρέωση ο ιδιώτης να διατηρήσει και θα μπορούσε να βελτιώσει και να αυξήσει.
Σήμερα όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, ο δήμαρχος, ο νομάρχης, ο περιφερειάρχης, Αστυνομία και κάθε αρχή που θεωρείται υπεύθυνη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για την εφαρμογή ωτν νόμων και την καλή λειτουργία των χώρου καλούνται να καταθέσουν για την υπόθεση αυτή ύστερα απο την εξώδικη διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι σε όλη τη διάρκεια των ετών 2004 μέχρι και τον Σεπτέμβριο 2008 παρακολουθούσαν την λειτουργία του χώρου και παρενέβαιναν με μηνύσεις κατά καιρούς δηλώνοντας κάθε φορά την κάθε παρανομία, παρατυπία ή έλλειψη που είχε ο χώρος αυτός. Ο ισχυρισμός των κατοίκων έγκειται στο γεγονός οτι ο χώρος λειτουργεί παράνομα σε πολλές δραστηριότητες, οτι έχουν γίνει παρεμβάσεις που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του περιβάλλοντος, οτι έχουν γίνει εγκαταστάσεις που δεν έχουν την αντίστοιχη άδεια, οτι οι οχλήσεις των κατοίκων είναι σημαντικές σε οτι αφορα τους χρόνους κοινής ησυχίας, τον έντονο φωτισμό κλπ.
Το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό και τώρα ανοίγει μια σελίδα που κι αυτή είχε τις μαύρες κηλίδες της την περίοδο που γίνονταν οι διαδικασίες αυτές.
Οι κάτοικοι πάντως επιθυμούν να προστατέψουν την ποιότητα της ζωής τους, την ησυχία τους, την περιουσία τους και γι' αυτό κατέφυγαν και αγωνίζονται απο το 2004 για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Να θυμίσουμε οτι η τότε διοίκηση του δήμου είχε φέρει το θέμα απόδοσης του χώρου αυτού σε ιδιώτη για εκμετάλλευση και αφού δηλώθηκαν οι αντιρρήσεις το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία. Τώρα αν και κατά πόσο θα υπάρξουν ευθύνες και στην τήρηση της σύμβασης, της αλλαγής των χρήσεων και όλα αυτά, θα το δείξει η δικαστική έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...